E3 Lithium menyambut bekas Menteri Tenaga Alberta, Hon. Sonya Savage, ke Lembaga Pengarahnya

E3 Lithium
(SeaPRwire) –  

Puncak-puncak:

  • The Hon. Sonya Savage, Menteri Tenaga, Menteri Keadilan dan Peguam Syarie dan Menteri Alam Sekitar dan Wilayah Dilindungi untuk Provinsi Alberta sebelumnya, menyertai Lembaga Pengarah E3 Lithium
  • Semasa tempoh beliau sebagai Menteri Tenaga, Puan Savage menyokong pembangunan dan pelaksanaan dasar, undang-undang dan peraturan untuk membolehkan pembangunan mineral kritikal di Alberta
  • Sebagai peguam latar belakang, Puan Savage dikenali secara kebangsaan dan antarabangsa untuk kemampuannya menavigasi dan menimbang kepentingan tenaga dan iklim

CALGARY, Alberta, 5 Mac 2024–. () () (), “E3 Lithium” atau “Syarikat”, sebuah pemimpin dalam litium Kanada, dengan sukacitanya mengumumkan bahawa The Hon. Sonya Savage, bekas menteri kabinet dan Menteri Tenaga untuk Provinsi Alberta, telah menyertai Lembaga Pengarah Syarikat berkuat kuasa serta-merta.

Puan Savage berkhidmat sebagai Menteri Kanan selama empat tahun dalam Kerajaan Alberta sebagai Menteri Tenaga, Menteri Keadilan dan Peguam Syarie dan Menteri Alam Sekitar dan Wilayah Dilindungi. Puan Savage membawa kepakaran luas dalam membangunkan dan melaksanakan dasar tenaga dan iklim.

Semasa beliau menjadi Menteri Tenaga, Puan Savage menyelia pembangunan sumber tenaga dan mineral Alberta, dan melaksanakan dasar, undang-undang dan peraturan untuk membolehkan pembangunan mineral kritikal, termasuk mineral berdasarkan air asin, di wilayah itu. Puan Savage memimpin pembangunan Rang Undang-Undang 82, Akta Pembangunan Sumber Mineral, yang menerima persetujuan diraja pada 2021, memberi kawalan peraturan sumber mineral Alberta kepada Suruhanjaya Tenaga Alberta (AER), dan meletakkan Alberta sebagai pengeluar dan pembekal sumber logam dan mineral yang diutamakan.

Puan Savage bekerja sebagai peguam am selama 13 tahun dan belajar undang-undang di Universiti Calgary. Beliau menerima Ijazah Sarjana Undang-Undang (LLM) pada 2015 dengan tesis diterbitkan mengenai peranan berubah Lembaga Tenaga Kebangsaan. Puan Savage juga dilantik sebagai Peguam Cara Diraja (Peguam Cara Raja) pada 2022.

“Sonya adalah salah seorang pakar dasar sejati dalam industri tenaga Alberta,” kata Chris Doornbos, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif E3 Lithium. “Kepimpinannya dalam pembangunan peraturan yang menjadi asas industri mineral kritikal di Alberta telah menjadi instrumen bagi industri dan pertumbuhan E3 Lithium. Pendekatan berfikiran ke hadapan beliau akan sangat bernilai ketika E3 Lithium maju ke peringkat pembangunan berikutnya. Saya tidak sabar untuk menyambut beliau ke Lembaga Pengarah Syarikat.”

“Sonya adalah penambahan yang sangat disambut ke Lembaga Pengarah E3 Lithium, dan saya merangkul beliau dengan hangat bagi pihak seluruh Lembaga,” kata John Pantazopoulos, Pengerusi Lembaga Pengarah. “E3 Lithium akan mendapat manfaat yang besar daripada latar belakang unik Sonya, pengetahuan khusus tentang sektor tenaga dan rekod terbukti mempromosikan pelbagai ekonomi di Alberta.”

Syarikat telah memberi Puan Savage 300,000 pilihan saham insentif ( “Pilihan”) yang boleh dilaksanakan untuk memperoleh sehingga 300,000 saham biasa Syarikat pada harga pelaksanaan $1.70 setiap saham di bawah pelan insentif saham omnibusnya. Satu pertiga pilihan akan ditamatkan pada setiap ulang tahun 12, 24 dan 36 bulan dan tamat tempoh dalam 3, 4 dan 5 tahun masing-masing. Pemberian Pilihan adalah tertakluk kepada kelulusan Bursa Saham Venture TSX.

BAGI PIHAK LEMBAGA PENGAWAS
Chris Doornbos, Presiden & Ketua Pegawai Eksekutif

E3 Lithium Ltd.

Mengenai E3 Lithium

E3 Lithium mempunyai jumlah 16.0 juta tan metrik litium karbonat setara (LCE) Sumber Mineral Diukur dan Ditunjukkan dan 0.9 juta tan LCE Disangka di Alberta. Seperti yang diterangkan dalam Penilaian Ekonomi Awal E3, Projek Litium Clearwater mempunyai NPV8% USD 1.1 bilion dengan IRR 32% pra-cukai dan USD 820 juta dengan IRR 27% selepas-cukai1. Matlamat E3 Lithium adalah untuk menghasilkan produk litium berkualiti tinggi untuk bateri bagi menjana revolusi elektrik yang semakin berkembang. Dengan sumber litium yang besar dan penyelesaian teknologi inovatif, E3 Lithium mempunyai potensi untuk menghantar litium ke pasaran dari salah satu bidang kuasa terbaik di dunia.

1: Laporan Teknikal Amalan Ekonomik Awal (PEA) untuk Projek Litium Clearwater NI 43-101 dilaporkan semula pada 17 September 2021. Gordon MacMillan, P.Geol, QP, Fluid Domains Inc. dan Grahame Binks, MAusIMM, QP (Metallurgi), bekas Sedgman Canada Limited (Tarikh Laporan: 15 Jun 2018, Tarikh Kesan: 4 Jun 2018 Tarikh Dilaporkan Semula: 17 September 2021). Laporan Teknikal Sumber Mineral NI 43-101 untuk Hartanah Rocky Utara, berkuat kuasa 27 Oktober 2017, mengenal pasti 0.9Mt LCE (disangka). Laporan Teknikal Sumber Mineral NI 43-101 untuk Kawasan Bashaw, berkuat kuasa 21 Mac 2023, mengenal pasti 16.0Mt LCE (diukur & ditunjukkan). Semua laporan boleh didapati di laman web E3 Lithium () dan SEDAR+ ().

Kenyataan Pandangan Depan dan Amaran

Kenyataan berita ini termasuk beberapa kenyataan pandangan depan serta objektif, strategi, kepercayaan dan niat pengurusan. Kenyataan pandangan depan kerap dikenal pasti dengan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “rancangan”, “menjangka”, “menganggarkan”, “bertujuan” dan perkataan serupa yang merujuk kepada peristiwa dan keputusan masa depan. Kenyataan pandangan depan berdasarkan pendapat dan jangkaan semasa pengurusan. Semua maklumat pandangan depan secara luarannya tidak pasti dan tertakluk kepada pelbagai anggapan, risiko dan ketidakpastian, termasuk sifat spekulatif eksplorasi mineral dan pembangunan, harga komoditi yang bergegaran, keberkesanan dan kelayakan teknologi pengekstrakan litium yang belum pernah diuji atau dibuktikan pada skala komersial atau pada air asin syarikat, risiko persaingan dan ketersediaan pembiayaan, seperti yang dijelaskan dengan lebih terperinci dalam laporan kewangan terkini kami yang boleh didapati di . Kejadian atau keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang diramalkan dalam kenyataan pandangan depan dan kami memberi amaran terhadap meletakkan keyakinan berlebihan padanya. Kami menganggap tiada obligasi untuk menyemak atau mengemaskini kenyataan pandangan depan ini kecuali diperlukan oleh undang-undang yang berkuat kuasa.

Sama ada Bursa Saham Venture TSX atau Perkhidmatan Pengawalannya (seperti yang ditakrifkan dalam dasar Bursa Saham Venture TSX) menerima tanggungjawab bagi kecukupan atau ketepatan pengeluaran ini.

Hubungan

Hubungan Pelabur dan Media E3 Lithium
Robin Boschman
Pengarah, Hubungan Pelabur dan Komunikasi Korporat

587-324-2775

Pendedahan:

1) Penulis Artikel, atau ahli isi rumah atau keluarga penulis, tidak mempunyai sekuriti mana-mana syarikat yang dinyatakan dalam Artikel ini. Penulis menentukan syarikat mana yang akan dimasukkan dalam artikel ini berdasarkan penyelidikan dan pemahaman sektor.

2) Artikel ini dikeluarkan atas nama dan disponsori oleh, E3 Lithium Ltd. Market Jar Media Inc. telah atau mengharapkan menerima daripada Native Ads Inc., Agensi Pemasaran Digital Rekod E3 Lithium sehingga lima puluh tiga ribu dua ratus CAD untuk setiap tempoh 30 hari (22 hari kerja) tempoh kempen yang dijangka sehingga 365 hari kalendar (254 hari kerja).

3) Pernyataan dan pendapat yang dinyatakan adalah pendapat penulis dan bukan Market Jar Media Inc., pengarah atau pegawai-pegawainya. Penulis sepenuhnya bertanggungjawab terhadap kesahihan pernyataan. Penulis tidak dibayar oleh Market Jar Media Inc. untuk Artikel ini. Market Jar Media Inc. tidak dibayar oleh penulis untuk menerbitkan atau menindaklanjuti Artikel ini. Maklumat yang disediakan di atas adalah untuk maksud maklumat sahaja dan bukan cadangan untuk membeli atau menjual.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.