enCore Energy Umumkan Perubahan Ketua Pegawai Kewangan

19 enCore Energy Announces Change of Chief Financial Officer

(SeaPRwire) –   NYSE American:EU
TSXV:EU

DALLAS, Dec. 21, 2023enCore Energy Corp. (“enCore” atau “Syarikat“) (NYSE American: EU) (TSXV: EU) mengumumkan hari ini peletakan jawatan Ms. Mierkey, Ketua Pegawai Kewangan (“CFO”) berkuat kuasa 23 Disember 2023. Dr. Dennis Stover telah bersetuju untuk bertindak sebagai CFO Sementara sehingga tamatnya proses mencari CFO yang baru. Jawatankuasa cari CFO yang terdiri daripada Ketua Eksekutif Paul Goranson, Pengerusi Eksekutif William Sheriff dan Pengerusi Jawatankuasa Audit William Harris telah dibentuk dan sedang giat dalam usaha untuk memilih CFO baharu.

enCore Energy Corp. logo (CNW Group/enCore Energy Corp.)

Pengerusi Jawatankuasa Audit enCore Energy, William Harris, berkata: “Bagi pihak Lembaga dan pengurusan, kami merakamkan ucapan terima kasih kepada Ms. Meirkey atas khidmatnya semasa tempoh pertumbuhan dan transformasi penting Syarikat. Proses cari CFO sedang berjalan dan berdasarkan model pertumbuhan Syarikat. Perlantikan sementara Dr. Dennis Stover, seorang Pengarah dan bekas Ketua Eksekutif syarikat, membolehkan Jawatankuasa Audit untuk mengekalkan peranannya sebagai ahli bebas Lembaga dan menyelia hal ehwal kewangan Syarikat.”

enCore Energy mengucapkan selamat tinggal kepada Ms. Meirkey dalam usahanya yang akan datang.

Tentang enCore Energy Corp.

enCore Energy Corp., Tenaga Bersih Amerika SyarikatTM, komited untuk menyediakan tenaga nuklear domestik yang bersih, boleh dipercayai dan murah di Amerika Syarikat sebagai pengeluar uranium baharu di negara ini. Penghasilan uranium bermula di Kilang Pemprosesan Pusat (“CPP”) Rosita Selatan enCore yang berlesen dan pernah beroperasi di Texas Selatan pada November 2023 dengan kerja sedang dijalankan untuk memulakan semula pengeluaran uranium di CPP Alta Mesa Selatan enCore yang berlesen dan pernah beroperasi di Texas Selatan pada 2024. enCore hanya menggunakan Kaedah Pemulihan di Tempat (“ISR”) untuk pengekstrakan uranium, teknologi yang dibangunkan bersama oleh pemimpin di enCore Energy. Pemulihan di Tempat mengekstrak uranium dengan proses tidak invasif menggunakan air bawah tanah dan oksigen semula jadi, disertai dengan proses pertukaran ion yang terbukti, untuk memulihkan uranium. Pasukan enCore diketuai oleh pakar industri dengan pengetahuan mendalam dan pengalaman dalam semua aspek operasi ISR uranium dan kitar bahan api nuklear.

Projek masa depan dalam paipasaian pengeluaran enCore termasuk projek Dewey-Burdock di Dakota Selatan dan projek Gas Hills di Wyoming, bersama-sama dengan sumber daya uranium yang besar di New Mexico memberikan peluang jangka panjang. enCore dengan teliti bekerja untuk merealisasikan nilai dari aset lain yang dimiliki, termasuk pangkalan data uranium miliknya yang mengandungi maklumat teknikal banyak syarikat pengeluaran terdahulu, dari pelbagai aset bukan inti, dan dengan memanfaatkan kepakaran ISRnya dalam menyelidiki peluang yang menyokong penggunaan teknologi ini sebagaimana terpakai kepada logam lain. enCore juga komited untuk bekerja sama dengan masyarakat tempatan dan kerajaan orang asli untuk mencipta kesan positif dari pembangunan korporat.

Sama ada Bursa Saham TSX Venture Exchange atau Pembekal Perkhidmatan Pengawalannya (seperti yang ditakrifkan dalam dasar Bursa Saham TSX Venture Exchange) tidak menanggung tanggungjawab untuk kecukupan atau ketepatan penerbitan ini.

Nota Berhati-hati Mengenai Pernyataan Masa Depan:

Maklumat tertentu dalam kenyataan berita ini, termasuk: sebarang maklumat berkaitan Syarikat menjadi syarikat uranium terkemuka, kenyataan mengenai masa depan atau potensi pengeluaran, dan sebarang pernyataan lain mengenai jangkaan masa depan, kepercayaan, matlamat atau prospek; mungkin merupakan “maklumat prospektif” dan “pernyataan prospektif” dalam konteks undang-undang dan peraturan sekuriti Kanada dan Amerika Syarikat (secara kolektif, “pernyataan prospektif”). Semua kenyataan dalam kenyataan berita ini yang bukan kenyataan fakta sejarah (termasuk kenyataan yang mengandungi perkataan “menjangkakan”, “dijangka”, “tidak menjangkakan”, “merancang”, “menjangkakan”, “tidak menjangkakan”, “percaya”, “bertujuan”, “menganggarkan”, “projek”, “berpotensi”, “dijadualkan”, “anggaran” dan ungkapan atau variasi yang serupa (termasuk variasi negatif) perkataan dan frasa tersebut, atau kenyataan bahawa tindakan, peristiwa atau keputusan tertentu “mungkin”, “boleh”, “akan” diambil) seharusnya dipertimbangkan sebagai pernyataan prospektif. Semua pernyataan prospektif tersebut tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian penting, banyak yang berada di luar kawalan syarikat. Sebilangan faktor penting boleh menyebabkan keputusan sebenar atau peristiwa berbeza secara material daripada yang dinyatakan atau disangka. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini maklumat dalam komunikasi ini, kecuali yang diperlukan oleh undang-undang. Maklumat tambahan yang mengenal pasti risiko dan ketidakpastian terkandung dalam penyataan syarikat kepada pelbagai suruhanjaya sekuriti yang boleh didapati secara dalam talian di dan . Pernyataan prospektif diberikan untuk tujuan memberikan maklumat mengenai jangkaan, kepercayaan dan rancangan pengurusan semasa. Kenyataan sedemikian mungkin tidak sesuai untuk tujuan lain dan pembaca tidak boleh bergantung berlebihan pada pernyataan prospektif ini, yang hanya berlaku pada tarikh ini, kerana tiada jaminan bahawa rancangan, niat atau jangkaan yang dinyatakan akan berlaku. Maklumat sedemikian, walaupun dipertimbangkan munasabah oleh pengurusan pada masa penyediaannya, mungkin terbukti salah dan keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangkakan. Pernyataan prospektif yang terkandung dalam kenyataan berita ini secara khususnya diberikan dengan notis berhati-hati ini.

SUMBER enCore Energy Corp.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.