Energy China mengadakan persidangan rantai bekalan pertama di CIIE ke-6

(SeaPRwire) –

BEIJING, Nov. 12, 2023 — A news report from chinadaily.com.cn:

China Energy Engineering Group Co., Ltd. (Energy China, CEEC) held the first Supply Chain Cooperation & Development Conference and the Contract-Signing Ceremony of the 6th China International Import Expo (CIIE) in Shanghai on Nov 7.
China Energy Engineering Group Co., Ltd. (Energy China, CEEC) mengadakan Persidangan Kerjasama dan Pembangunan Rantai Bekalan yang Pertama dan Majlis Menandatangani Kontrak Pameran Import Antarabangsa Cina yang keenam (CIIE) di Shanghai pada 7 Nov.

China Energy Engineering Group Co., Ltd. (Energy China, CEEC) mengadakan Persidangan Kerjasama dan Pembangunan Rantai Bekalan yang Pertama dan Majlis Menandatangani Kontrak Pameran Import Antarabangsa Cina yang keenam (CIIE) di Shanghai pada 7 Nov.

Acara ini bertujuan untuk menggalakkan kerjasama mendalam China dengan rakan-rakan rantai bekalan global, pembangunan bersepadu, dan kerjasama saling menguntungkan dan menang bersama serta mempercepatkan transformasi hijau, digital, pintar dan pembangunan untuk memberikan sumbangan kepada pembangunan mampan.

Song Hailiang, pengerusi Energy China, menekankan bahawa rantai bekalan telah menjadi gambaran penting daya saing syarikat, dan inovasi rantai bekalan telah menjadi sokongan utama untuk pembangunan berkualiti tinggi syarikat. Energy China akan menyesuaikan diri dengan tren am, mengambil inisiatif bekerjasama dengan rakan untuk menstabilkan rantai bekalan bagi membina sistem rantai bekalan yang selamat, stabil, hijau, rendah karbon, cekap dan bersepadu.

Pada acara tersebut, Energy China menandatangani perjanjian rangka kerja pembelian dengan Siemens Energy Global GmbH & Co.KG dari Jerman. CGGC-UN POWER, anak syarikat CEEC, menandatangani perjanjian niat pembelian enjin gas dalaman pembakaran dengan Bergen Engines As dari Norway. CEEC-Hydrogen Energy menandatangani perjanjian rangka kerja pembelian peralatan pengeluaran hidrogen dan bekalan ammonia hijau dengan SK E&S. CEEC Electronic Commerce menandatangani perjanjian niat pembelian logistik antarabangsa dengan Kumpulan Pengangkutan Rongtua dari Singapura, dan Kumpulan Pembinaan Tenaga Cina, anak syarikat CEEC, menandatangani dengan DP Clean Tech dari Poland perjanjian reka bentuk dan pembelian untuk sistem dandang loji kuasa biomassa di Cote d’Ivoire. Pada CIIE yang keenam, Energy China telah menandatangani perjanjian bernilai melebihi AS$1.7 bilion, rekod tertinggi.

Sebagai penyokong teguh, penggalak aktif, peserta mendalam dan penerima manfaat praktikal CIIE, Energy China telah mengambil bahagian dalam CIIE selama enam tahun berturut-turut dan nilai perjanjian kumulatifnya melebihi AS$4.5 bilion.

Sebagai salah satu pembekal penyelesaian komprehensif terbesar di dunia dan kontraktor pelaburan infrastruktur dalam industri kuasa, Energy China mempunyai operasi perniagaan di lebih 140 negara dan rantau di seluruh dunia, dan mempekerjakan lebih daripada 100,000 orang dalam perniagaan antarabangsa. Nilai kontrak kumulatif syarikat di negara-negara Landasan Selatan dan Lautan sejak lima tahun lalu telah mencapai lebih daripada 500 bilion yuan, mewakili lebih 10% daripada jumlah oleh syarikat-syarikat Cina.

Kira-kira 400 orang menghadiri persidangan tersebut. Tetamu VIP termasuk pegawai kanan Suruhanjaya Pengawasan dan Pentadbiran Aset Negeri Majlis Negara, Persekutuan Logistik dan Pembelian Cina, Siemens AG, Bergen Engines, Dongfang Electric, Harbin Electric, Kumpulan Peralatan Elektrik Cina, Kumpulan CRRC dan rakan-rakan rantai bekalan industri pembinaan tenaga negara dan lain-lain.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: (Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)