Envision Energy Memperkenalkan Penyelesaian Hidrogen Hijau pada Persidangan & Pameran Hidrogen Dunia di Rotterdam

Oil and Gas 1 Envision Energy Unveils Green Hydrogen Solutions at World Hydrogen Summit & Exhibition in Rotterdam

(SeaPRwire) –   ROTTERDAM, Belanda, 28 Mei 2024 — Envision Energy, peneraju teknologi hijau global, menjadi tumpuan pada Sidang Kemuncak & Pameran Hidrogen Dunia berprestij 2024 di Rotterdam. Syarikat memperkenalkan penyelesaian hidrogen hijaunya yang merintis, dan melibatkan diri dengan pihak berkepentingan global dalam perbincangan tentang masa depan tenaga pintar.

Acara ini menyediakan Envision Energy dengan platform yang tidak ternilai untuk memupuk kolaborasi yang lebih kukuh dengan rakan kerjasama di Eropah dan di seluruh dunia. Menggunakan teknologi hidrogen hijau terkemuka dunia dan amalan inovatif, Envision Energy berdedikasi untuk mencapai sasaran penyahkarbonan bersama. Sebagai acara tahunan industri hidrogen yang paling besar dan berprestij, sidang kemuncak itu memainkan peranan penting dalam meningkatkan hubungan pelanggan, memperluas jangkauan syarikat, dan menopang impak jenamanya di seluruh dunia.

“Dalam menghadapi cabaran iklim global, hidrogen menonjol sebagai tanda harapan. Di Envision, kita bukan sahaja membangunkan teknologi; kita berada di barisan hadapan dalam mewujudkan projek ammonia-hidrogen hijau menerusi model taman industri sifar bersih yang inovatif dan membina asas untuk masa depan yang mampan. Kehadiran kita pada Sidang Kemuncak Hidrogen Dunia menggariskan komitmen kita terhadap dunia sifar bersih dan potensi besar hidrogen hijau.” kata Encik Frank Yu, Naib Presiden Kanan Envision Energy.

Untuk melanjutkan komitmennya terhadap kemampanan, Envision Energy telah membina Projek Hidrogen-Ammonia Hijau pertama dan terbesar di dunia. Dengan memanfaatkan kejayaan teknologi dalam sistem kuasa boleh diperbaharui, projek itu mencapai gandingan penyimpanan solar-angin yang cekap dengan penghasilan alkohol-amonia-hidrogen untuk mengoptimumkan kos dan menggalakkan kemampanan alam sekitar. Projek ini bertujuan untuk merevolusikan rantaian nilai molekul hijau melalui model taman industri sifar bersih perintis, teknologi inovatif, serta sistem kuasa boleh diperbaharui termajunya untuk menangani cabaran utama dalam arena hidrogen hijau, khususnya yang berkaitan dengan kecekapan, gangguan tenaga dan infrastruktur terhad.

Projek ini dicalonkan sebagai satu daripada tiga Projek Hidrogen Transformatif di ADIPEC 2023 dan menerima Anugerah Pembuat Perubahan Peralihan Tenaga di COP28 atas sumbangannya yang cemerlang untuk penyahkarbonan. Penyertaan Envision Energy dalam Sidang Kemuncak & Pameran Hidrogen Dunia menyerlahkan peranan syarikat dalam memperluas dan mengekalkan asas pelanggan yang kukuh di seluruh Eropah dan di peringkat global, untuk mempelopori inovasi baharu dalam hidrogen hijau dan taman perindustrian sifar bersih yang boleh dicontohi di seluruh dunia untuk memupuk masa depan yang lebih hijau dan lebih mampan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.