Fantasi Pastoral DIY

(SeaPRwire) –   BEIJING, Nov. 20, 2023 — Laporan berita dari China.org.cn tentang pameran seronok dan menarik di luar bandar Cina:

 

D.I.Y. Pastoral Fantasies
 

Walaupun kita hidup pada zaman mesin yang telah mengambil alih kebanyakan kerja manual yang diperlukan untuk pengeluaran, kraftangan yang mewujudkan nilai budaya dan seni terus mendapat populariti.

Ia terus mengekalkan kepentingannya bukan sahaja kerana ia memelihara “kehangatan kemanusiaan”, tetapi juga kerana ia menyumbang kepada pengurangan kemiskinan dan pemulihan luar bandar, menurut Pan Lusheng, pengerusi Persatuan Kesusasteraan Rakyat dan Seni Cina.

Pan telah menghabiskan tahun melawat bandar dan kampung yang mempunyai kraftangan rakyat yang kaya. Beliau menyatakan membangunkan pasaran kraftangan adalah cara utama bagi seni untuk menyertai perubahan sosial.

Bagi orang di seluruh dunia, fantasi pastoral D.I.Y. juga menjadi sumber pelarian dan ketenangan.

Dengan menonton video ini, anda mungkin gembira hidup seperti itu, juga, tenggelam dalam keindahan semula jadi luar bandar yang sebenar, mengabdikan diri kepada cara tradisional membuat perkara.

The Cultural Sit-Down with Wang Xiaohui
 

D.I.Y. Pastoral Fantasies

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)