Festival Jazz Pantai Tahunan ke-36 Rasmi Bermula Hari Ini untuk Menghibur T.O. dengan Irama Swing, Salsa, Soul & Lebih Banyak Sepanjang Bulan Secara Percuma!

The 36th Annual Beaches Jazz Festival officially kicks off today to get T.O. groovin' to swing, salsa, soul & more all month long for free!

(SeaPRwire) –   TEMU BUAL/PELUANG FOTO DI STUDIO ATAU DI TEMPAT

TORONTO, 5 Julai 2024 – Ia bukanlah musim panas di Toronto tanpa . Acara muzik tempatan bertaraf dunia tahunan ke-36 yang menarik 1000 pengunjung ke hujung timur Toronto setiap Julai untuk menyatukan komuniti melalui muzik, secara rasminya bermula hari ini.

The Beaches Jazz Festival has been a summer tradition in Toronto for over three decades. It officially kicks off July 5th in the city's east end to offer performances from 100s of local and international artists across jazz, salsa, dance, hip hop, blues, disco, house, ska, and rock genres --- all month long, for free. (CNW Group/Beaches Jazz Festival)

Festival muzik legenda ini akan menampilkan persembahan daripada ratusan artis merentasi semua genre termasuk jazz, salsa, tarian, hip hop, blues, disco, house, ska, dan rock — sepanjang bulan secara percuma.

SIAPA:

Datuk Bandar Olivia Chow membantu melancarkan Festival hari ini antara 4:30PM hingga 5PM
@Jimmie Simpson Park.

Sepanjang Festival, temu bual juga boleh didapati dengan:

 • Artis popular dan baharu seperti, Jim John,
  ,, Pemenang Anugerah Juno Bob Marley Tribute
  Band,, bekas VJ MuchMusic , dan banyak lagi.
 • Pengarah Artistik Festival Jazz Pantai Jay Cleary dan/atau pengasas Lido
  Chilleli.
 • Pengunjung Toronto, termasuk mereka yang telah menjalin persahabatan seumur hidup, dan
  malah menemui cinta di Festival ini!

APA/DI MANA:

Acara Festival Jazz Pantai:

 • , Jimmie Simpson Park, 5-7 Julai
 • , perayaan budaya dan muzik Latin terbesar Toronto di
  Woodbine Park, 12-14 Julai.
 • , Woodbine Park, 18-21 Julai.
 • , Woodbine Park, termasuk Groovin’ in the Park, perayaan luar terbesar
  muzik house dan tarian di bandar, 26-28 Julai.
 •  sepanjang Queen St. E., 25-27 Julai
 • Lihat program sepanjang bulan

KAPAN:

Pada 5 Julai, dan sepanjang Festival, temu bual boleh diselaraskan di tempat,
 di studio, atau melalui telefon. 

VISUAL:

Persembahan langsung; Kelas tarian Swing atau salsa; Ahli komuniti
bersama-sama melalui muzik; Penganjur bersiap sedia untuk ribuan pengunjung

ASET MEDIA: Klik untuk rakaman b-roll, untuk gambar beresolusi tinggi dan untuk sorotan.

DI MANA:

Jimmie Simpson dan Woodbine Parks

Tentang Festival Jazz Pantai 

Festival Jazz Pantai bermula pada tahun 1989 oleh Lido Chilelli, dengan matlamat untuk menyatukan komuniti melalui muzik. Selama lebih tiga dekad, beliau dan anak perempuannya, dengan pasukan yang setia, telah menguruskan perayaan selama sebulan yang menarik puluhan ribu pengunjung setiap tahun, menyokong bakat muzik Kanada.

Festival ini bukan sahaja menyokong artis tetapi juga meningkatkan ekonomi Toronto dengan menyuntik jutaan dolar ke dalam GTA. Ia merupakan platform utama bagi perniagaan tempatan untuk berhubung dengan komuniti. Ketahui lebih lanjut tentang cara untuk menyertai Ikuti @beachesjazz.

SUMBER Beaches Jazz Festival

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.