Festival Mainan Kayu Cerita Yunhe Ke-7 Bermula

(SeaPRwire) –   LISHUI, China, Nov. 15, 2023 — A report from Yunhe County Media Integration Center: Hosted by the China Toy & Juvenile Products Association (CTJPA) and the People’s Government of Yunhe County, the 7th Yunhe Fairy-tale Wooden Toy Festival and China Wooden Toy Town Brand Development Conference, began in Yunhe, a county in Lishui, Zhejiang province, on November 10.


Dalam edisi ketujuhnya, Festival Mainan Kayu Cerita Yunhe telah menetapkan dirinya sebagai platform global utama bagi pembuat dan pembeli mainan kayu. Tahun ini, acara ini menyaksikan penyertaan dari 79 jenama tempatan di Yunhe dan berjaya menarik pembeli dari lebih 30 negara dan rantau, serta banyak wilayah dan bandar di dalam China. Festival ini menyambut jenama mainan terkenal secara global seperti Jerman’s Hape, Haba, dan Delta-Sport, dan Amerika Syarikat’s Melissa & Doug.

Acara berprofil tinggi ini memberi penghormatan kepada 17 pengusaha dan 29 syarikat dengan anugerah “Yunhe Wooden Toy 50-Year Outstanding Contribution Award”, yang mencerminkan impak penting mereka dalam industri. Selain itu, festival ini menyaksikan penandatanganan lapan projek utama, bernilai jumlah pelaburan sebanyak 760 juta yuan. Acara ini mengumpulkan wakil dari pasaran mainan Cina dan antarabangsa, serta kumpulan pakar industri dan pakar. Mereka terlibat dalam perbincangan menyeluruh mengenai topik penting seperti transformasi industri mainan kayu, membangunkan pembangunan industri yang cemerlang, dan pengintegrasian mainan kayu ke dalam pendidikan awal kanak-kanak.

Mainan kayu mewakili industri tradisional di Yunhe. Hari ini, daerah itu berdiri sebagai pusat pengeluaran dan eksport mainan kayu terbesar dan paling beragam di China, memperoleh gelaran sebagai “China Wooden Toy City” dan “Kawasan Pameran Kualiti dan Keselamatan Eksport Nasional”.

Sebagai pemimpin dalam pengeluaran mainan kayu di peringkat global dan kebangsaan, Yunhe bertujuan untuk memanfaatkan Festival Mainan Kayu Cerita Yunhe ke-7 sebagai pemangkin untuk meremajakan penglibatan pengguna. Inisiatif ini dirancang untuk membangunkan hubungan sinergi antara pengeluar mainan kayu Cina dengan rakan sejawat global, memacu pemerkasaan budaya kreativiti dan ekonomi nyata secara timbal balik.

Yunhe memulakan pelan tindakan tiga tahun yang berambisi untuk mempercepatkan industri mainan kayu tempatannya. Rancangan itu termasuk memacu inovasi R & D, memperluaskan pembangunan pasaran dan meningkatkan promosi jenama. Inisiatif strategik ini diarahkan ke arah pembangunan maju dan evolusi pintar sektor tradisionalnya. Daerah itu berazam untuk menjadi pusat pengeluaran dan pembuatan mainan kayu terkemuka di peringkat global, meninggikan mainan kayu Yunhe ke tahap keunggulan global.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)