Fibocom memperkukuh penyelesaian 5G RedCap CPE yang bersepadu dengan modul RedCap FG332 yang baru dilancarkan dan teknologi Wi-Fi 7/6 pada Computex 2024

22 Fibocom Propels 5G RedCap CPE Solution Integrated with Newly Launched RedCap Module FG332 and Wi-Fi 7/6 Technologies at Computex 2024

(SeaPRwire) –   TAIPEI, 6 Jun 2024Fibocom (Kod Saham: 300638), penyedia penyelesaian wayarles IoT (Internet of Things) dan modul komunikasi wayarles terkemuka global, hari ini mengumumkan peluasan portfolio modul RedCap dengan melancarkan FG332 semasa Computex 2024, serta memperkenalkan penyelesaian 5G RedCap CPE canggih yang diintegrasikan dengan FG332 yang baharu dilancarkan dan teknologi Wi-Fi 7/Wi-Fi 6 terkini.

image 830837 26262985 Fibocom Propels 5G RedCap CPE Solution Integrated with Newly Launched RedCap Module FG332 and Wi-Fi 7/6 Technologies at Computex 2024

Reka letak juruterbang industri modul 5G RedCap dan penyelesaian RedCap CPE ditetapkan bagi mempercepatkan pengkomersialan RedCap 5G. FG332 ialah modul 3GPP R17 yang dibuat khas untuk aplikasi 5G IoT ringan dengan penggunaan kuasa yang dioptimum, liputan rangkaian dipertingkat, dan penghantaran data kecil R17. Dikembangkan daripada cip sistem pada cip frekuensi radio (RFSOC) 6nm tunggal penyelesaian mati pertama dunia MediaTek bagi RedCap 5G, modul tersebut menyokong 5G SA dan lebar jalur maksimum 20MHz, membolehkan prestasi penghantaran puncak hingga 227Mbps muat turun dan 122Mbps muat naik, dan ia juga serasi ke belakang dengan 4G, memastikan sambungan rangkaian berterusan. Dari segi kecemerlangan perkakasan, FG332 menerima bentuk faktor LGA yang dibungkus pada 29 x32mm dan menggunakan reka bentuk ketumpatan perkakasan canggih bagi kawasan PCB yang padat, membenarkan keluwesan lebih besar dalam reka bentuk produk. Dari segi keserasian pin, modul tersebut serasi pin dengan siri modul Fibocom LTE Cat 4 NL668, maka memudahkan kebimbangan pelanggan tentang pelaburan perkakasan dan masa untuk memasarkan. Dengan menggunakan sistem penggunaan kuasa yang dioptimum, FG332 beroperasi dalam mod kecekapan kuasa tinggi dan membantu UE (User Equipment) melanjutkan hayat bateri. Modul tersebut menyokong jalur frekuensi serantau di Eropah, Amerika Utara, dan APAC, dan sampel kejuruteraan FG332-NA akan tersedia pada Q3 2024.

FWA memperoleh lebih banyak perkongsian pasaran bagi membolehkan akses semua orang ke rangkaian jalur lebar di mana-mana, bila-bila masa. FG332 diletakkan untuk penggunaan meluas CPE (Peralatan Premis Pelanggan) dan peranti titik panas mudah alih mudah alih dengan keupayaan RedCap. Dengan menyokong prestasi kos tinggi dan penggunaan kuasa rendah RedCap 5G, bersama-sama dengan teknologi Wi-Fi 7 dan Wi-Fi 6 terkini, Fibocom selanjutnya menawarkan penyelesaian 5G RedCap CPE yang disatukan dengan teknologi Wi-Fi 7 dan Wi-Fi 6 terkini, penting untuk pengguna peringkat pengguna dan peringkat perusahaan untuk menikmati pengalaman wayarles bebas zon mati dan bebas gangguan.

Penyelesaian RedCap 5G plus Wi-Fi 7 generasi baharu memberikan kadar data yang lebih tinggi sebanyak BE3600 dan latensi yang lebih rendah, serasi dengan protokol IEEE 802.11a/b/g/n/ac/ax/be, membolehkan peranti akhir untuk beroperasi pada kelajuan penuh maksimum 3571Mbps dalam keadaan jalur dua serentak sebanyak 2.4 GHz + 5 GHz. Penyelesaian ini mempunyai faedah Wi-Fi 7 4K-QAM untuk memuat data besar bagi meningkatkan kadar data, bersama-sama dengan MLO, MRU dan pramobel tusuk untuk menggunakan jalur lebar sepenuhnya, dan kecerdasan perisian untuk meningkatkan kecekapan penghantaran data. Bagi pilihan RedCap 5G + Wi-Fi 6 yang lebih popular, penyelesaian ini menggunakan pemecut perkakasan bagi pengoptimuman kuasa sambil mengekalkan kelajuan 3Gbps yang luar biasa. Penyelesaian ini mengatasi kedua-dua jalur frekuensi 2.4GHz dan 5GHz, maksimum 2402 Mbps boleh dicapai dalam mod operasi Wi-Fi 2X2 160MHz pada 5GHz dan juga 574Mbps dalam mod operasi Wi-Fi 2X2 40MHz pada 2.4GHz. Dari segi liputan rangkaian, pengisyaratan dan keseragaman yang tidak terjejas akan membawa kesambungan yang stabil dan lancar kepada pengguna akhir. 

“Kami teruja untuk memperkenalkan modul RedCap FG332 yang dijana oleh cip T300 MediaTek pada Computex 2024. Di Fibocom, kami sentiasa berusaha untuk memimpin dalam inovasi 5G, terima kasih kepada kerjasama dengan rakan ekosistem kami MediaTek, kami melancarkan penyelesaian 5G RedCap CPE yang menyatukan teknologi Wi-Fi 7 dan Wi-Fi 6 yang maju, memberikan kadar data yang luar biasa dan latensi rendah,” kata Simon Tao, Naib Presiden Jabatan Pengurusan Produk MBB, Ketua BU MBB di Fibocom. “Inovasi ini memperkukuh komitmen kami untuk memacu perolehan wang RedCap 5G, memastikan pelanggan kami membangun peranti FWA berdasarkan teknologi terkini dan merebut peluang pasaran lebih awal.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Selamat datang untuk melawat gerai Fi