Flex LNG – Perhimpunan Agung Tahunan 2024

Flex LNG - Annual General Meeting 2024

(SeaPRwire) –   HAMILTON, Bermuda, April 30, 2024 — FLEX LNG LTD. (syarikat “Company”) memberitahu bahawa Mesyuarat Agung Tahunan Pemegang Saham Syarikat telah diadakan pada April 29, 2024 pada pukul 12:00 tengah hari, di Hamilton Princess and Beach Club, 76 Pitts Bay Road, Hamilton HMCX, Bermuda. Laporan kewangan tahunan konsolidasi yang diaudit bagi Syarikat untuk tahun berakhir 31 Disember 2023 telah dibentangkan kepada Mesyuarat tersebut.

Selain itu, resolusi-resolusi berikut telah diluluskan:

  1. Untuk menetapkan bilangan maksimum Ahli Lembaga Pengarah tidak melebihi lapan orang.
  2. Untuk menetapkan bahawa kekosongan dalam bilangan Ahli Lembaga Pengarah adalah kekosongan sementara dan bahawa Lembaga Pengarah diberi kuasa untuk mengisi kekosongan tersebut pada bila-bila masa yang difikirkan sesuai.
  3. Untuk mengembalikan pelantikan Ola Lorentzon sebagai Ahli Lembaga Pengarah Syarikat.
  4. Untuk mengembalikan pelantikan Nikolai Grigoriev sebagai Ahli Lembaga Pengarah Syarikat.
  5. Untuk mengembalikan pelantikan Steen Jakobsen sebagai Ahli Lembaga Pengarah Syarikat.
  6. Untuk mengembalikan pelantikan Susan Sakmar sebagai Ahli Lembaga Pengarah Syarikat.
  7. Untuk melantik semula Ernst & Young AS dari Oslo, Norway, sebagai juruaudit dan memberi kuasa kepada Ahli Lembaga Pengarah untuk menentukan bayaran mereka.
  8. Untuk meluluskan ganjaran Lembaga Pengarah Syarikat sejumlah wang tunai tidak melebihi US$500,000 untuk tahun berakhir 31 Disember 2024.
  9. Pengurangan akaun premium saham.
  10. Penyesuaian modal.

Maklumat Media:
Knut Traaholt, Ketua Pegawai Kewangan Flex LNG Management AS
Telefon: +47 23 11 40 00
Emel:

29 April 2024
Lembaga Pengarah
FLEX LNG LTD.
Hamilton, Bermuda

Maklumat ini dibawa oleh Cision

SUMBER Flex LNG

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.