FOD dan Shanghai Film Art Center Debut sebagai Hab Kebudayaan Sempena Festival Filem Antarabangsa Shanghai Ke-26

22 3 FOD and Shanghai Film Art Center Debut as Cultural Hub Amidst 26th Shanghai International Film Festival

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, 18 Jun 2024 — Shanghai Film Art Center telah dilancarkan pada 14 Jun, selaras dengan permulaan Festival Filem Antarabangsa Shanghai ke-26. Terletak di dalam sebuah rumah agam taman bersejarah di 200 Xinhua Road, pelancaran pusat ini menandakan era baru untuk budaya filem yang sedang berkembang di Shanghai.

Shanghai Film Art Center

Pertunjukan pembukaan, “Journey of Fragrance,” hasil ciptaan pelakon, artis serba boleh Huang Bo dan koreografer Gao Yanjinzi, memikat penonton dengan gabungan seni pemasangan dan tarian kontemporari. Persembahan ini, yang dibina sekitar siri “Breaker” oleh Huang Bo, mendorong refleksi menggunakan gelombang sebagai penghantar emosi, bercita-cita untuk menenggelamkan penonton dalam perjalanan rohani yang mendalam dan pelbagai, memanfaatkan kekuatan seni pemasangan untuk melampaui batas konvensional.

The opening show

Wang Jian‘er, Pengerusi dan Setiausaha Parti Shanghai Film Group, menggariskan legasi Shanghai sebagai tempat lahir pawagam Cina dan misi pusat untuk melampaui batas, menggabungkan filem dengan spektrum ekspresi artistik. Beliau menjemput orang ramai untuk menenggelamkan diri dalam tawaran artistik yang pelbagai di pusat ini.

FOD(Film-Oriented Destination)

Film-Oriented Destination (FOD), yang menggabungkan Shanghai Film Art Center, SHO Dolby Auditorium, CHAO Hotel, dan Clubhouse, telah dibentuk secara rasmi, yang berpotensi untuk menjadi pusat pertukaran filem antarabangsa dan mercu tanda budaya untuk tayangan perdana dan pelancaran.

Strategi FOD bergantung pada tiga perkara iaitu kandungan filem, festival budaya, dan gaya hidup yang bergaya untuk meningkatkan daya tarikan Shanghai sebagai bandar pawagam dan hab kosmopolitan. Kolektif ini bertujuan untuk mewujudkan ekosistem pelbagai aspek yang menggabungkan filem, budaya, fesyen, dan rekreasi.

CHAO Hotel

Pada musim luruh ini, CHAO Hotel dan Clubhouse dijangka membuka pintunya, menjanjikan pengalaman eksklusif yang diperkaya dengan seni, budaya, dan gaya hidup. Clubhouse akan berfungsi sebagai tempat perlindungan untuk profesional filem dan pengagum, dengan kalendar acara yang dikurasi yang merangkumi forum hingga tayangan.

SHO Dolby Auditorium

SHO Dolby Auditorium, perintis dalam pergerakan pawagam pelbagai dewan di China dan penerima pemulihan pada 2023, berdiri sebagai bukti komitmen Shanghai terhadap kecemerlangan sinematik, yang menawarkan kemudahan canggih yang boleh menampung pelbagai peminat.

Photo –  
Photo –  
Photo –  
Photo –  
Photo –  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.