Forum FHH 2023, yang diadakan semalam di Geneva, dengan tema “Horology Futurology”, terbukti menjadi persimpangan ide-ide terdepan dan perdebatan membina, dipandu oleh pertukaran dan perbincangan mendalam dengan pakar terkenal

(SeaPRwire) –

GENEVA, Nov. 13, 2023 — Yayasan Haute Horlogerie berjaya menganjurkan edisi ke-11 Forum FHH di Maison de la Paix semalam di Geneva. Di bawah tema yang menarik “Horology Futurology”, acara itu menyaksikan penyertaan kira-kira 200 orang. Hari itu mencerminkan misi Forum FHH: untuk memastikan kelestarian dan kebolehtukaran industri jam dengan menggalakkan dialog dan perbincangan. Delphine Bachmann – Ketua Dewan Negeri Kanton Geneva, Sami Kanaan – Ahli Majlis Eksekutif City of Geneva, dan Pascal Ravessoud – Timbalan Presiden FHH, meletakkan asas untuk hari ini refleksi.

 

 

 

Kemudian, Ian Goldin, Profesor di University of Oxford dan pakar futurologi dunia, dan Virginie Raisson, Presiden IPCC Pays-de-la-Loire, menakjubkan hadirin dengan ucapan utama mereka tentang “Dunia Esok: Trend Makro dan Perspektif”. Mereka menekankan impak besar faktor luaran terhadap sektor jam. Meneruskan refleksi ini, Stephen Dunbar-Johnson, Presiden Antarabangsa untuk New York Times, dengan cemerlang mengimbas sesi soalan jawab yang didedikasikan untuk menguruskan ketegangan antara kebebasan individu dan kebaikan bersama, dengan menarik data sejarah dan semasa.

Peralihan kemudian dibuat ke arah tema “Manusia dan Alam Semulajadi”, di mana Bruno David, bekas pengarah Muzium Sejarah Semulajadi Perancis, membuat kes untuk revolusi pendidikan dan memperkukuhkan hubungan kita dengan kepelbagaian biologi. Dalam sambungan, Inès Lèonarduzzi membawa dimensi lain tentang “Bagaimana untuk Menguruskan Masa Pendek dan Panjang untuk Kefektifan Perniagaan”, menggalakkan visi jangka panjang dalam strategi keusahawanan.

Fokus beralih kepada industri jam dan pendedahan kajian Deloitte yang dibentangkan oleh Karine Szegedi, Rakan Urusan Pengurus. Keputusan terutamanya menekankan trend utama seperti kepentingan semakin meningkat India sebagai pasaran horologi yang muncul, atau kesedaran harga dan rasa ingin tahu generasi baru yang lebih besar. Diana Derval, ketua penyelidik DervalResearch; Austen Chu, pengasas dan CEO Wristcheck; Scott Wempe, Rakan Terhad Kepada Pengurusan Pembangunan Perniagaan di Wempe; dan Guido Terreni, CEO Parmigiani Fleurier, kemudian menyertai Szegedi dalam panel yang menarik, bertajuk “Tingkah Laku Pelanggan Jam: Harapan dan Aspirasinya”.

Menutup, panel tentang “Evolusi Prospektif Penglibatan Pelanggan Pembuatan Jam” dimoderasi oleh Stéphane JG Girod, dengan penceramah Anne-Sophie Scharff, ketua perancangan strategik Digital Luxury Group; Matthias Fuchs, profesor pembantu pemasaran di EHL; dan Clara de Pirey, pengarah mewah global di Nelly Rodi, memberi tumpuan kepada trend baharu dan konsep muncul “Retailternainment”.

Forum FHH 2023 telah membuktikan bahawa tempoh yang kompleks telah menekankan keupayaan industri jam untuk beradaptasi dan berinovasi. Tunggulah apa yang edisi masa depan ada untuk tawarkan!

Video: https://mma.prnasia.com/media2/2273584/The_Fondation_Haute_Horlogerie.mp4
Logo: https://www.pressmalaysia.com/wp-content/uploads/2023/11/7530cb8a-fhh_logo.jpg

 

 

Media Contact:
Meera Anand
Senior Communications Consultant – Fondation Haute Horlogerie
E: meera.anand@hautehorlogerie.org
M: +41 79 420 7789

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)