Forum Perniagaan dan Amal Alliance For Good 2023 Mengumpulkan Orang Terkaya Dunia untuk Perubahan Positif

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 14 Nov. 2023 — Forum Perniagaan dan Amal 2023, yang dihoskan oleh (AFG) di Singapura dari 9-10 November, berjaya menyatukan pemimpin perniagaan keluarga dan filantropi generasi seterusnya yang paling berpengaruh di dunia untuk mempromosikan penggabungan kekayaan dan amal untuk masa depan yang lebih cerah. 

Benjamin Fok, Pengarah Yayasan Fok Ying Tung

Inisiatif “Wawasan Asia: Kekayaan dan Tujuan” AFG, yang dilancarkan di forum itu, menyokong perniagaan keluarga dan pejabat keluarga sebagai kuasa untuk kebaikan. Lebih 500 pemimpin perniagaan menjanjikan untuk melibatkan pemimpin pertubuhan bukan keuntungan dan perniagaan sosial dalam tahun akan datang untuk memacu perubahan yang bermakna.

Tetamu Kehormat Puan Josephine Teo, Menteri Komunikasi dan Maklumat, Singapura, memberikan ucapan mengenai Kecerdasan Buatan untuk Kebaikan Awam, dengan memberi tumpuan kepada penjelajahan persimpangan kecerdasan buatan, impak, dan masa depan kita. Perbincangan panel menerokai topik terkini, seperti perniagaan keluarga dan pejabat keluarga sebagai kuasa untuk kebaikan dan membina ekosistem seni Asia. Forum itu juga menggalakkan perniagaan swasta untuk bekerjasama dan membuat sumbangan yang bermakna di tengah cabaran geopolitik.

Ahli AI terkemuka Kai-Fu Lee memberikan ucapan dan menyertai perbincangan panel mengenai penjelajahan Kecerdasan Buatan untuk Masa Depan yang Lebih Baik. Kai-Fu menyatakan, “AI akan mengganggu setiap perniagaan dengan cara yang tidak terbayangkan, dan ini akan menjadi peningkat produktiviti yang paling hebat. Jadi, zaman ini benar-benar terserah kepada kita.”

Forum Perniagaan dan Amal 2023 AFG Mengumpulkan Orang Terkaya Dunia untuk Perubahan Positif

 

Forum Perniagaan dan Amal 2023, yang dihoskan oleh Alliance For Good (AFG) di Singapura dari 9-10 November

Peserta terkenal termasuk tokoh filantropi seperti Benjamin Fok, Pengarah Yayasan Fok Ying Tung; Stefan Messer, Pengerusi Lembaga Penyeliaan Kumpulan Messer; Tirelo Molotlegi, Yang Mulia Puteri Kerajaan Bafokeng Diraja, Afrika; Basma Alzamil, keluarga Al Zamil dari Arab Saudi; Laurence Lien, Pengasas dan Ketua Eksekutif Pengasas Asia Philanthropy Circle; dan Berry Liberman, Pengasas dan Pengarah Kreatif Little Giants, dan wakil Keluarga Liberman dari Australia. Tokoh terkenal lain dari bidang AI termasuk Dacheng Tao (Profesor Sains Komputer di Universiti Sydney dan Felo Akademi Sains Australia dan Academia Europaea), dan Miao Chun Yan (Pengerusi, Sekolah Sains Komputer dan Kejuruteraan, Kerusi Presiden dalam Sains Komputer, Sekolah Sains Komputer dan Kejuruteraan, Universiti Teknologi Nanyang).

Puteri Tirelo Molotlegi menyampaikan ucapan bertajuk “Filantropi Keluarga Diraja dan Pelaburan Impak,” menambah perspektif unik kepada perbincangan forum.

Membina warisan edisi terdahulu, AFG mengumpul lebih SGD 650,000 untuk Stesen Sokongan Strok, menggarisbawahi dedikasinya untuk mencipta dunia yang lebih baik untuk semua.

AFG menyatakan terima kasih kepada rakan kongsi dan penaja, termasuk Rakan Pengasas, Universiti Teknologi Nanyang; Penaja Permata, Highlight, dan Tinghua; Penaja Berlian, Great Eastern dan Great Eastern Financial Advisers; Penaja Perak, Eton Solutions, Go Global Gem, dan Adream Charitable Foundation Limited; Rakan, Institut Penyelidikan Strategik Weixin dan Yayasan ByteDance.

Alliance For Good (AFG) terus mengabdikan diri untuk memanfaatkan kekayaan dengan tujuan, membentuk dunia di mana kekayaan secara licin berpadu dengan tujuan dan kesejahteraan. Pada hari sebelum forum, pada 8 November, Program Pelatih Filantropi Generasi Berikutnya mengumpulkan lebih 25 pemimpin keluarga perniagaan dan pejabat keluarga generasi berikutnya teratas untuk hari masterclass dan latihan oleh jurulatih pakar. Program pra-forum ini menetapkan landasan untuk perbincangan mendalam semasa forum berikutnya.

Seperti yang dinyatakan oleh Encik Benjamin Fok dalam ucapan pembukaannya, perjalanan ini ke arah kemakmuran berteraskan tujuan “bermula di sini di Singapura, sebuah negara di mana impian mulia dicipta dan dipenuhi; ini adalah sambungan keajaiban Singapura.”

AFG bertujuan menganjurkan pelbagai acara sehingga Forum 2024, yang dijadualkan pada 3-4 November 2024 di Singapura.

Terus sertai usaha AFG di .

Mengenai Alliance For Good

Alliance For Good (AFG) adalah rangkaian filantropi yang terkemuka yang ditubuhkan di Singapura dengan kehadiran kuat di Asia. Misi utama kami adalah untuk memacu perubahan memberikan impak dengan melayani keluarga, pejabat keluarga, yayasan, firma dan institusi kewangan di rantau ini. AFG telah menubuhkan diri sebagai pemimpin dalam bidang ini, khususnya menganjurkan acara berskala besar di Singapura dan China Daratan. Usaha utama kami, Forum Perniagaan dan Amal, telah mencapai kejayaan yang menakjubkan selama enam tahun terakhir. Acara utama ini menarik audiens yang pelbagai daripada filantropis, Individu Berpendapatan Tinggi Ultra (UHNWI), Pejabat Keluarga, Pengurus Modal Ventura, Pengasas Teknologi dan eksekutif C-suite dari seluruh Asia dan seluruh dunia.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)