FranklinWH Memimpin Penciptaan Nilai Semasa Bersih di Pasaran Bateri Rumah

(SeaPRwire) –   Perhitungan menunjukkan bahawa pemilik rumah di California boleh mendapat manfaat lebih daripada FranklinWH berbanding bateri khusus Masa Gunapakai popular

SAN JOSE, Calif., 16 Nov. 2023 — FranklinWH Energy Storage Inc. (“FranklinWH”), pemimpin dalam pengurusan tenaga rumah secara keseluruhan, telah mengumumkan ketersediaan kertas putih baru yang menunjukkan keupayaan sistem Kuasa Rumah Franklin untuk memberikan Nilai Semasa Bersih (NPV) yang lebih tinggi kepada pemilik rumah di California berbanding dengan penyelesaian khusus Masa Gunapakai popular dan sistem pengurusan tenaga lain yang lebih lengkap.

FranklinWH Leads Net Present Value Creation in the Home Battery Market
FranklinWH Leads Net Present Value Creation in the Home Battery Market

Perubahan peraturan terkini di California telah memindahkan pemilik rumah daripada Tarif Pencatatan Bersih ke Tarif Bayaran Bersih berdasarkan struktur harga Masa Gunapakai di mana kos tenaga berbeza sepanjang hari, tahun dan bulan. Apabila digunakan dalam mod Masa Gunapakai, FranklinWH boleh menangguhkan penggunaan tenaga grid semasa kadar berada pada tahap tertinggi ke masa di mana ia berada pada tahap terendah.

“Sistem FranklinWH memberikan pemilik rumah perlindungan harga tenaga dan keupayaan untuk mengelakkan pembelian tenaga semasa waktu puncak mahal, sambil juga menambah nilai terbaik secara permulaan ke rumah,” kata Vincent Ambrose, Ketua Pegawai Komersial untuk FranklinWH. “Dengan perubahan utiliti terkini yang timbul daripada NEM 3.0, penyimpanan tenaga telah menjadi pelaburan penting untuk pemilik rumah di pasaran California yang akan melindungi mereka daripada kadar utiliti yang meningkat secara berterusan sambil menambah nilai permulaan serta-merta ke rumah mereka.”

NPV, didefinisikan sebagai nilai aliran tunai aset sepanjang hayat waranti yang dikira pada nilai semasa, adalah metrik penting bagi pemilik rumah yang mempertimbangkan pembelian bateri rumah. Sistem FranklinWH boleh menambah antara $5,200 hingga $13,800 dalam NPV ke rumah di California, bergantung kepada utilitinya. Julat ini berdasarkan perhitungan yang menganggap inflasi utiliti tahunan 3%, sistem akan melengkapkan satu kitaran bateri sekali sehari, tenaga disimpan akan digunakan untuk penggunaan sendiri semasa waktu puncak, dan bateri akan dicas sepenuhnya oleh sistem suria rumah semasa tempoh puncak. Parameter ini diterapkan kepada semua sistem yang dianalisis, dengan FranklinWH menunjukkan nilai yang lebih baik merentasi semua wilayah utiliti yang dianalisis (PG&E, SCE dan SDGE).

Sistem FranklinWH berpusat pada komponennya yang maju, termasuk panel pintar aGate yang mengurus pelbagai sumber tenaga, dan bateri aPower yang menyediakan kapasiti penyimpanan tenaga yang memadai. Setiap bateri FranklinWH menawarkan kapasiti boleh guna yang hebat sebanyak 13.6kWh. Ia mempunyai keupayaan untuk mengintegrasikan generator ke dalam sistem yang sama seperti bateri, grid dan suria, mencipta ekosistem kuasa yang kukuh untuk bekalan tenaga. Keupayaan terkemuka industri ini menambah nilai tambahan yang tidak dapat dikuantifikasi di atas kiraan NPV yang konservatif.

Untuk mengetahui lebih lanjut bagaimana FranklinWH boleh memberikan perlindungan harga tenaga kepada pemilik rumah dan perhitungan yang menunjukkan bagaimana ia mengatasi pesaing dalam NPV, baca kertas putih penuh bertajuk .

Mengenai FranklinWH

FranklinWH Energy Storage adalah pembuat sistem Kuasa Rumah Franklin. FranklinWH adalah syarikat yang berfokus kepada pengurusan dan penyimpanan tenaga rumah generasi seterusnya. Diasaskan pada tahun 2019 dan beribu pejabat di San Francisco Bay Area, pasukan FranklinWH mempunyai dekad pengalaman dalam sistem tenaga, daripada reka bentuk, melalui pembuatan, ke jualan dan pemasangan. FranklinWH dilistkan AVL dengan beberapa institusi kewangan. Ketahui lebih lanjut mengenai bagaimana pemilik rumah boleh mencapai kemerdekaan tenaga di franklinwh.com.

FranklinWH Media Contacts:
PAN Communications untuk FranklinWH

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)