Fundiin bekerjasama dengan Pharmacity untuk melancarkan BNPL di seribu kedai farmasi di Vietnam

(SeaPRwire) –

Fundiin dan Pharmacity telah membentuk perkongsian pertama Buy Now Pay Later (BNPL) di sektor runcit farmasi, dengan Fundiin menjadi penyedia BNPL paling popular di Vietnam dan Pharmacity muncul sebagai rantai kedai farmasi terkemuka serantau.

HO CHI MINH CITY, Vietnam, Nov. 13, 2023 — Kehadiran Fundiin di Pharmacity – rantai kedai farmasi terkemuka Vietnam yang mempunyai hampir seribu kedai farmasi akan menyediakan perlindungan pengguna yang menyeluruh, menangani kebajikan fizikal dan kewangan dengan menyediakan pilihan bayaran lewat tanpa faedah.

Pengguna boleh memilih Fundiin sebagai pilihan pembayaran ketika membeli-belah di Pharmacity
Pengguna boleh memilih Fundiin sebagai pilihan pembayaran ketika membeli-belah di Pharmacity

Pengenalan BNPL melalui Fundiin oleh Pharmacity dijangka akan mempercepatkan perbelanjaan kesihatan dan meningkatkan kelebihan saingannya dengan menggunakan penyelesaian inovatif. Bagi pengguna, penyelesaian pembayaran lewat ini menjanjikan kemudahan luar biasa dalam mendapatkan perkhidmatan kesihatan sambil mengurangkan kebimbangan kewangan, membolehkan mereka mendapat rawatan yang mereka perlukan dan membayar kemudian.

Perkhidmatan BNPL Fundiin telah muncul sebagai kaedah pembayaran yang menguntungkan dan berkembang bagi pengguna Vietnam, terutamanya mereka yang tidak dilayan oleh bank dan institusi kewangan tradisional. Ia boleh membantu membuat perkhidmatan kewangan lebih mudah diakses oleh lebih banyak orang, dan meningkatkan penggunaan dan pertumbuhan ekonomi.

Kerjasama menarik ini dengan Pharmacity mengukuhkan Fundiin sebagai rakan kongsi BNPL yang diutamakan untuk pelbagai pemimpin industri di pelbagai sektor yang luas, termasuk sinema, tilam, basikal, fesyen, kosmetik, dan pelancongan di Vietnam.

Dengan menyediakan kaedah pembayaran BNPL, Fundiin menjadi sekutu berharga bagi rakan kongsi peniaga dalam meningkatkan kadar penukaran, dan purata nilai tempahan (AOV), dan memacu pertumbuhan pendapatan sehingga 30%.

“Perkongsian kami dengan Pharmacity bertujuan untuk meningkatkan kesihatan dan memberdayakan rakyat Vietnam dengan kebebasan kesihatan dan kewangan yang lebih besar. Kami percaya bahawa kaedah pembayaran lewat tanpa faedah akan memberikan sokongan berharga kepada keluarga dan pesakit yang menghadapi kesukaran kewangan sementara, menggalakkan mereka untuk mencari rawatan tanpa keraguan dan tidak melepasi masa emas untuk rawatan,” kata Encik Nguyen Anh Cuong, CEO Fundiin. Beliau terus menekankan bahawa peniaga dan pengguna telah beralih kepada BNPL sebagai pilihan pembayaran yang lebih selesa secara kewangan, menyebabkan peningkatan tiga kali ganda dalam pertumbuhan barisan atas bagi Fundiin.

Mengenai Fundiin:

Ditubuhkan pada tahun 2019, Fundiin dengan pantas memperoleh bahagian pasaran dan menjadi pemain terkemuka dalam pasaran BNPL di Vietnam dan telah dikenal pasti sebagai penyelesaian BNPL paling popular di Vietnam, mengikut data yang dikumpul dan dikeluarkan oleh Merchant Machine.

Dengan lebih 500 rakan kongsi, termasuk LOTTE Cinema, Vans, Reebok, Murad, The Face Shop, Cho Tot oleh Carousell, dan sebagainya, Fundiin telah menerima pelaburan daripada dana modal usahawan terkemuka seperti Trihill Capital, ThinkZone Ventures, Genesia Ventures, 1982 Ventures, Jafco Asia, dan Zone Startups Ventures.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: (Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)