Fury akan Memulakan Pengerahan Berbor di Projek Emas Éléonore Selatan

(SeaPRwire) –   VANCOUVER, BC/ Mac 20, 2024 / Fury Gold Mines Limited (“Fury” atau “Syarikat”) gembira mengumumkan hasratnya untuk memulakan operasi pengeboran teras berlian di projek emas Éléonore Selatan milik 100% di bawah hak miliknya yang terletak di Wilayah Eeyou Istchee di kawasan James Bay, Quebec. Program pengeboran teras berlian akan bermula awal April 2024 yang terdiri daripada kira-kira 2,000 meter (m) tertumpu pada trend Moni di mana pengeboran terdahulu menembusi sehingga; 53.25 m dari 4.22 g/t emas (Au); 6.0 m dari 49.50 g/t Au termasuk 1.0 m dari 294 g/t Au dan 23.8 m dari 3.08 g/t Au termasuk 1.5 m dari 27.80 g/t Au, beberapa daripadanya masih terbuka (Rajah 1 dan Jadual 1).

“Fury bersemangat untuk memulakan tahun ini dengan program pengeboran sasaran yang sepenuhnya dibiayai di kawasan timur laut hartanah Éléonore Selatan,” komen Tim Clark, CEO Fury. “Kawasan ini, mengambil kira kepentingan strategiknya berhampiran sempadan dengan deposit Cheechoo Sirios, kedekatan dengan operasi Tambang Éléonore, dan pemotongan terdahulu bergradi tinggi, mewakili potensi besar untuk pelabur. Ke depan, kami juga akan menjelajahi sasaran utama lain di seluruh hartanah Éléonore Selatan 100% milik kami yang akan termasuk penyiasatan biogeokimia susulan terhadap anomal emas gaya Tambang Éléonore yang baru kami kenal pasti di projek ini.”

Projek Éléonore Selatan

Projek Éléonore Selatan terletak secara strategik di kawasan berlimpah emas dengan Tambang Éléonore Newmont di utara dan deposit Cheechoo Sirios di timur (Rajah 1 cetakan dalam). Dua gaya mineralisasi yang berbeza telah dikenal pasti setakat ini; mineralisasi berkaitan struktur berkaitan urat kuars yang terkandung dalam batuan bersedimentasi, serupa dengan mineralisasi gradi tinggi yang dilihat di Tambang Éléonore; dan mineralisasi emas bersebaran berkaitan intrusi, serupa dengan yang dilihat pada deposit jisim ton rendah Cheechoo dengan potensi untuk gradi yang lebih tinggi yang dihoskan dalam urat stok kerja kuars seperti yang dilihat pada tunjukan JT dan Moni.

Pengeboran terdahulu di Éléonore Selatan, 38,037 m dalam 164 lubang pengeboran, kebanyakannya tertumpu di kawasan Moni dan berjaya mendefinisikan zon 2,000 m x 750 m mineralisasi emas berkaitan intrusi jisim rendah serupa dengan deposit emas Cheechoo. Dalam halo emas gradi rendah, terdapat siri urat stok kerja kuars berkawal struktur yang menjadi tuan rumah gradi emas yang jauh lebih tinggi. Kempen pengeboran Spring 2024 Fury akan tertumpu pada koridor struktural ini mengikuti pemotongan pengeboran terdahulu 53.25 m dari 4.22 g/t Au; 6.0 m dari 49.50 g/t Au dan 23.8 m dari 3.08 g/t Au.

Pada akhir musim bunga Fury akan melengkapkan grid biogeokimia di mana anomal emas geokimia yang kuat dalam paket batuan bersedimentasi yang sama yang menjadi tuan rumah Tambang Éléonore Newmont telah dikenal pasti ().

“Kami diberi peluang cemerlang untuk memulakan pengeboran di Éléonore Selatan beberapa bulan lebih awal daripada yang kami anggap semula. Ini akan membolehkan kami mengesahkan sasaran terkini di dalam tonalit Cheechoo dan menguji idea kami mengenai kawalan mineralisasi urat kuars bergradi tinggi,” kata Bryan Atkinson, P.Geol., SVP Exploration Fury.

Pengeboran Terdahulu JT dan Moni

Sampel analisis diambil dengan memotong teras BTW kepada dua bahagian sama di tapak dan menghantar salah satu separuhnya ke Makmal ALS di Rouyn-Noranda, Val d’Or, QC, dan Sudbury, ON untuk penyediaan dan analisis. Semua sampel dianalisis menggunakan kaedah pembakaran berat nominal 50 g dengan siapan atom (Au-AA24) dan kaedah empat asid ICP-AES / ICP-MS (ME-MS61). Di mana keputusan Au-AA24 lebih besar daripada 3 ppm Au, ujian diulang dengan pembakaran berat nominal 50 g dengan siapan gravimetrik (Au-GRA22). Program QA/QC menggunakan sampel piawai dalaman, lapisan dan makmal ganda serta ralat menunjukkan ketepatan dan ketelusan yang baik dalam kebanyakan piawai yang dianalisis. Dimensi sebenar mineralisasi tidak diketahui berdasarkan pemahaman geometri semasa terhadap selaan mineral.

David Rivard, P.Geo, Pengurus Eksplorasi di Fury, adalah “orang yang layak” dalam maksud pendedahan projek mineral Kanada kaedah 43-101 dan telah mengkaji dan meluluskan pendedahan teknikal dalam kenyataan akhbar ini.

Mengenai Fury Gold Mines Limited

Fury Gold Mines Limited adalah syarikat ekplorasi Kanada yang difokuskan dan berkewangan baik yang berada di dua kawasan penambangan yang subur di seluruh Kanada dan memegang 54 juta saham biasa kedudukan dalam Dolly Varden Silver Corp (19.99% saham dikeluarkan). Diketuai oleh pasukan pengurusan dan lembaga pengarah yang berjaya dalam pembiayaan dan meningkatkan aset ekplorasi, Fury bercadang untuk meningkatkan platform emas berjuta-juta unsur melalui penilaian dan kecemerlangan ekplorasi projek. Fury komited untuk memelihara piawaian tertinggi industri untuk tadbir urus korporat, penjagaan alam sekitar, penglibatan masyarakat dan penambangan mampan. Untuk maklumat lanjut mengenai Fury Gold Mines Limited, sila lawati www.furygoldmines.com.

Untuk maklumat lanjut mengenai Fury Gold Mines Limited, sila hubungi:

Margaux Villalpando, Pengurus Pelaburan
Tel: (844) 601-0841
Emel:
Laman web:

Maklumat Prospektif dan Bahasa Tambahan Berjaga-jaga

Penerbitan ini termasuk beberapa kenyataan yang mungkin dianggap sebagai “maklumat prospektif” dalam maksud undang-undang sekuriti berkenaan, yang kenyataan itu berkaitan dengan operasi ekplorasi masa depan Syarikat dan mungkin termasuk kenyataan lain yang bukan merupakan fakta sejarah. Maklumat prospektif yang terkandung dalam penerbitan ini terutamanya berkaitan dengan kenyataan bahawa kerja masa depan di Éléonore Selatan berpotensi meningkatkan atau menaiktaraf sumber daya emas.

Walaupun Syarikat percaya bahawa anggapan dan jangkaan yang terkandung dalam maklumat prospektif itu adalah munasabah pada masa kenyataan itu dibuat, tiada kepastian bahawa anggapan dan jangkaan itu akan terbukti benar secara material. Pengeksplorasian mineral adalah perniagaan berisiko tinggi.

Pembaca harus merujuk kepada risiko yang dibincangkan dalam Penyata Maklumat Tahunan dan MD&A Syarikat untuk tahun berakhir 31 Disember 2022 dan pendedahan berterusan selepasnya yang boleh didapati di dan Laporan Tahunan Syarikat yang boleh didapati di . Pembaca tidak harus bergantung berat kepada maklumat prospektif, yang secara semula jadinya tidak pasti.

SUMBER: Fury Gold Mines Limited

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.