Gaudio Lab Menang Anugerah Inovasi CES Tahun Kedua Berterusan dalam Teknologi Audio AI

(SeaPRwire) –   SEOUL, Korea Selatan, 16 Nov 2023Gaudio Lab, syarikat teknologi audio AI terkemuka, mengumumkan bahawa ia telah dianugerahkan Anugerah Inovasi CES 2024 untuk penyelesaian pemisahan bunyi secara masa nyata berpandukan AI, ‘Just Voice’. Ini menandakan tahun kedua berturut-turut Gaudio Lab menerima penghormatan ini, meluaskan kejayaan inovatifnya melepasi dua produk pemenang lain dari Anugerah Inovasi CES 2023 tahun lalu. Dengan menunjukkan kepakaran dan keunggulan terkini dalam ketiga-tiga teknologi berbeza ini, Gaudio Lab terus menarik perhatian industri audio sepenuhnya.

Gaudio Lab's award-winning 'Just Voice' employs AI sound separation to eliminate noise and background sounds in real-time.
Gaudio Lab’s award-winning ‘Just Voice’ employs AI sound separation to eliminate noise and background sounds in real-time.

Gaudio Lab’s produk pemenang, ‘Just Voice,’ adalah penyelesaian bunyi menyeluruh yang penting untuk pengalaman pengguna yang melibatkan peralihan antara dunia sebenar dan maya, seperti dalam perkhidmatan streaming seperti YouTube, pelbagai platform OTT, dan perkhidmatan video konferens. Ia beroperasi dengan lancar pada pelbagai peranti dan platform berkat pemprosesan AI latensi rendahnya.

‘Just Voice’ menggunakan teknologi pemisahan bunyi AI untuk menghapuskan bunyi latar dan bunyi latar secara masa nyata, menyediakan suara yang jelas dan berkualiti tinggi. Bersepadu dengan teknologi pembangkitan bunyi AI Gaudio Lab, FALL-E, ia juga boleh mencipta kesan bunyi yang hidup untuk pengalaman yang lebih mendalam. Selain itu, ia dilengkapi dengan GSA (Gaudio Spatial Audio), teknologi bunyi ruang kelas dunia dan pemenang Anugerah Inovasi CES 2023, menyediakan pengalaman bunyi yang lebih kaya untuk pengguna.

Gaudio Lab terus menerima pengiktirafan dan sanjungan global dengan model pemisahan sumber AI terkemuka, GSEP (Gaudio Source Separation). GSEP terus melebihi prestasinya dalam ketepatan, kualiti, dan kecekapan, dan baru-baru ini dinilai sebagai penyelesaian terbaik di kalangan yang tersedia oleh media terkemuka British. Gaudio Lab juga menunjukkan kemahirannya dalam bidang pembangkitan bunyi AI dengan FALL-E, yang baru-baru ini telah ditunjukkan siap untuk komersialisasi berikutan penggunaannya yang berjaya dalam menjana kesan bunyi dalam buku audio.

“Menjadi pusat inovasi global untuk dua tahun berturut-turut dengan teknologi bunyi AI terbaik di dunia adalah sumber kegembiraan yang besar,” kata Henney Oh, CEO Gaudio Lab. “Gaudio Lab akan terus hadir di mana saha bunyi dengan perbincangan berterusan untuk pelbagai kerjasama global.”

Gaudio Lab akan memperagakan teknologi dan produk bunyi AI serta pencapaian cemerlangnya, termasuk inovasi pemenang, pada Januari depan di CES 2024 di Las Vegas, Amerika Syarikat.

[Mengenai Gaudio Lab]

Gaudio Lab, syarikat ahli Global Digital Innovation Network (dahulunya dikenali sebagai Born2Global Centre), adalah syarikat permulaan teknologi audio AI terkemuka yang ditubuhkan pada tahun 2015 berikutan teknologi bunyi ruang untuk headset syarikat telah dijadikan penjana binaural untuk piawaian ISO/IEC MPEG-H Audio pada tahun 2014. Sejak penubuhannya, syarikat telah bekerja untuk membangunkan teknologi untuk menyediakan pengalaman bunyi yang lebih unggul di mana saha ada bunyi, mendapat perhatian dan sokongan daripada pelabur strategik global terkemuka seperti Softbank Ventures, Samsung Venture Investment dan Naver Corp. Di seluruh dan antara realiti dan realiti maya, penyelesaian Gaudio Lab akan terus menyediakan bunyi yang dioptimumkan pada pelbagai platform seperti pek, telefon pintar, OTT, VR/AR, teater, automotif dan lebih banyak lagi.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)