George Clinical bekerjasama dengan Medidata untuk memperoleh kecekapan operasi dalam ujian klinikal

(SeaPRwire) –   Medidata’s Rave Grants Manager akan dilaksanakan di seluruh 50 kajian multinasional dan pelbagai bidang terapeutik  

SYDNEY, Nov. 14, 2023 — Medidata, anak syarikat Dassault Systèmes, mengumumkan hari ini bahawa George Clinical, sebuah organisasi penyelidikan klinikal terkemuka global, memanfaatkan penyelesaian awan berdasarkan klinik Medidata Rave Grants Manager. Melalui kerjasama ini, George Clinical akan dapat memberikan pelanggan globalnya dengan pendekatan membangunkan bajet penyelidik yang berdaya, berdasarkan data dan cepat dengan tepat, meningkatkan kecekapan operasi dan perekrutan pesakit. Selain itu, Medidata juga akan memberikan latihan untuk memastikan pengambilan dan penggunaan perisian yang licin.

Rave Grants Manager mengurus seluruh kitar hayat pemberian geran penyelidik kajian klinikal. Dikuasakan oleh pangkalan data Medidata PICAS, yang mengandungi jumlah besar prosedur yang meliputi kebanyakan indikasi terapeutik dan fasa, penyelesaian ini memberikan Penaja dan Organisasi Penyelidikan Kontrak (CRO) dengan keupayaan untuk menubuhkan dan menetapkan nilai pasaran adil untuk bajet geran penyelidik untuk memastikan bajet yang konsisten dan tepat. Rave Grants Manager juga membolehkan proses bajet laman, dan menyediakan alat dan data untuk memproses pindaan bajet laman.

“Misi George Clinical adalah untuk meningkatkan kesihatan jutaan orang di seluruh dunia melalui penyelidikan klinikal yang disokong oleh penyampaian perkhidmatan global, kepimpinan saintifik kelas dunia, dan kepakaran terapeutik. Dengan Medidata Rave Grants Manager, pelanggan kami boleh melibatkan populasi pesakit dan mengurangkan kos R & D penaja, sambil mengekalkan integriti saintifik tertinggi,” kata Susan Cole, Ketua Bahagian Operasi Projek USA & Europe di George Clinical.

“Pada masa ini, 80% masa dan usaha Penaja dalam perancangan kewangan mereka sedang dimakan oleh proses manual dan penyelesaian sementara. Rave Grants Manager memberdayakan CRO seperti George Clinical untuk membuat keputusan yang lebih bijak dengan pengurusan kewangan berasaskan data untuk kajian klinikal. Dengan meningkatkan kecekapan operasi, Rave Grants Manager membolehkan laman menghabiskan kurang masa mengkhawatirkan kewangan dan beralih fokus semula kepada kajian dan penjagaan pesakit,” kata Edwin Ng, Naib Presiden Kanan, Pengurus Am, Asia Pasifik di Medidata Solutions, anak syarikat Dassault Systèmes.

Medidata adalah anak syarikat milik penuh Dassault Systèmes, yang dengan platform 3DEXPERIENCEnya berada dalam kedudukan untuk memimpin transformasi digital sains hayat dalam zaman perubatan peribadi dengan platform dan perniagaan saintifik serta perniagaan yang lengkap dari penyelidikan hingga komersialisasi.

Tentang Medidata

Medidata adalah pemangkin transformasi digital sains hayat, mencipta harapan untuk jutaan pesakit. Medidata membantu menjana bukti dan wawasan untuk membantu syarikat farmaseutikal, biotek, perubatan peranti dan diagnostik, serta penyelidik akademik mempercepat nilai, meminimakan risiko, dan mengoptimumkan hasil. Lebih daripada satu juta pengguna berdaftar di seluruh 2,000+ pelanggan dan rakan kongsi mengakses platform pembangunan klinikal, komersial, dan data dunia yang paling dipercayai. Medidata, anak syarikat Dassault Systèmes (Euronext Paris: FR0014003TT8, DSY.PA), beribu pejabat di Bandar Raya New York dan mempunyai pejabat di seluruh dunia untuk memenuhi keperluan pelanggannya. Terokai lebih lanjut di dan ikuti kami .

Tentang Dassault Systèmes

Dassault Systèmes, Syarikat 3DEXPERIENCE®, adalah pemangkin kemajuan manusia. Kami memberikan perniagaan dan manusia dengan alam maya kerjasama untuk membayangkan inovasi mampan. Dengan mencipta pengalaman maya dunia sebenar dengan platform dan aplikasi 3DEXPERIENCE kami, pelanggan kami boleh menakrifkan semula proses penciptaan, pengeluaran dan pengurusan kitar hayat tawaran mereka dan dengan itu memberikan impak bermakna untuk membuat dunia lebih mampan. Keindahan Ekonomi Pengalaman adalah bahawa ia adalah ekonomi berpusat manusia untuk faedah semua – pengguna, pesakit dan warga. Dassault Systèmes membawa nilai kepada lebih daripada 300,000 pelanggan pelbagai saiz, dalam semua industri, di lebih daripada 150 negara. Untuk maklumat lanjut, lawati dan ikuti kami .

©Dassault Systèmes. Hak cipta terpelihara. 3DEXPERIENCE, logo 3DS, ikon Compass, IFWE, 3DEXCITE, 3DVIA, BIOVIA, CATIA, CENTRIC PLM, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, MEDIDATA, NETVIBES, OUTSCALE, SIMULIA dan SOLIDWORKS adalah tanda dagangan komersial atau berdaftar Dassault Systèmes, sebuah syarikat Eropah (Societas Europaea) yang diperbadankan di bawah undang-undang Perancis, dan didaftarkan dengan arkib perdagangan dan syarikat Versailles di bawah nombor 322 306 440, atau anak syarikatnya di Amerika Syarikat dan/atau negara-negara lain.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)