Global Commodity Digital Trader ‘Open Mineral Ltd’ Melantik Ketua Pegawai Kewangan

31 3 Global Commodity Digital Trader 'Open Mineral Ltd' Appoints Chief Financial Officer

(SeaPRwire) –   Miguel Pacheco Akan Menyokong Usaha Pengembangan Wilayah dan Membangunkan Alat Pembiayaan Perdagangan Global Yang Inovatif

Abu Dhabi, UAE, 17 Dis. 2023Abu Dhabi berdasarkan perdagang komoditi kritikal mineral secara digital dan rumah kecerdasan pasaran ‘Open Mineral Ltd’ dengan sukacita mengumumkan pelantikan lembaga Miguel Pacheco, sebagai Ketua Pegawai Kewangan barunya.

Miguel Pacheco, CFO of Open Mineral

Sebagai sebahagian daripada pelan pertumbuhan dan jangka masa panjang ESG (Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus) Open Mineral Ltd, penambahan Encik Pacheco kepada pasukan bertujuan untuk meningkatkan reputasi cemerlang syarikat di Timur Tengah, di mana beliau akan memandu kesihatan kewangan perniagaan, dan menjadi penasihat berhemah, pengurang risiko dan strategis.

Boris Eykher, Ketua Eksekutif Global Open Mineral berkata, “Saya ingin mengalu-alukan Miguel ke jawatan barunya di perniagaan muda dan maju kami, ketika kami terus maju dengan fasa kedua pembangunan dan pengembangan serantau kami, seraya terus memperkukuhkan piawaian pelaporan dan pematuhan dalam perniagaan Komoditi Kritikal khusus kami. Dan dengan ekonomi dunia terus maju di tengah ketidaktentuan, dan angin perdagangan global memberi kesan kepada rantau GCC kami, keperluan untuk Ketua Kewangan dengan kemahiran dan minda seperti Miguel adalah amat berharga.”

Encik Eykher selanjutnya menyatakan, “Kami akan menghadiri dan bekerjasama dengan Forum Mineral Masa Depan yang sangat dinanti-nantikan pada bulan Januari di Arab Saudi, di mana kami mengharapkan untuk membincangkan rancangan kami untuk memasuki Kerajaan, dan membincangkan fasiliti Pembiayaan Perdagangan inovatif kami dengan rakan sejawat industri kami. Kami menantikan perbincangan mendalam kami dengan pihak berkuasa, pengawalselia dan pemikir global yang menangani landskap Mineral Kritikal dan logam asas, terutamanya dengan peralihan hijau dan amalan terbaik lestari yang terus menjadi fokus utama.”

Miguel membawa lebih 20 tahun pengalaman dalam Kewangan Korporat dalam peranan penasihat dan perundingan mencabar untuk syarikat multinasional besar, serta dalam jawatan Pembangunan Korporat Strategik dalam organisasi transnasional kompleks dengan strategi pertumbuhan agresif. Sebelum menyertai Open Mineral, beliau merupakan Ketua Pegawai Eksekutif di TF Cargoes, dan memegang jawatan kanan di beberapa syarikat komoditi terkemuka dan MNC besar termasuk Trafigura, Mercuria Energy Trading SA, Hartree Partners, dan EY. Miguel memegang Ijazah Sarjana Muda (Kewangan, Perakaunan dan Keusahawanan) daripada Sekolah Wharton.

Mengenai Open Mineral:

Selepas mendapat pembiayaan daripada Mubadala Investment Co, antara lain, Open Mineral mempercepatkan pelan pertumbuhannya tahun lepas dengan membuka pejabat di Abu Dhabi dan Shanghai, di mana syarikat mengharapkan untuk memperkecil tenaganya setahun akan datang. Kini beribu pejabat di Zug, Switzerland, Open Mineral mempunyai kehadiran global dengan pejabat di Amerika Latin, Emiriah Arab Bersatu, China, Amerika, Asia, dan Eropah. Open Mineral merupakan perdagang komoditi fizikal yang dipacu oleh teknologi dan kecerdasan pasaran, membolehkan perdagangan bahan mentah yang menguntungkan dan cekap. Diasaskan pada tahun 2016 oleh pasukan bekas peniaga Glencore berpangkalan di Baar, Switzerland – Platform Open Mineral telah menaiktarafkan lebih 900 syarikat logam dan perlombongan dari 40 negara.

Untuk maklumat lanjut:

Mohamed Tahboub
Open Mineral,
Ketua Komunikasi dan Pemasaran Serantau
+971 50 157 6868,

Gambar –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.