Global Lights Acquisition Corp Mengumumkan Penetapan Penawaran Awam Awal $60 Juta

(SeaPRwire) –   NEW YORK, Nov. 14, 2023 — Global Lights Acquisition Corp (the “Company”), sebuah syarikat cek kosong yang ditubuhkan di Cayman Islands, hari ini mengumumkan penetapan penawaran awam permulaannya bagi 6,000,000 unit pada harga $10.00 setiap unit. Setiap unit terdiri daripada satu saham biasa dan satu hak, dengan setiap hak memberi pemegangnya hak untuk menerima satu-enam daripada satu saham biasa selepas penyelesaian perniagaan awal yang berpotensi. Unit-unit dijangka disenaraikan di Pasaran Global Nasdaq (“Nasdaq”) dan diperdagangkan di bawah simbol “GLACU” bermula pada November 14, 2023. Selepas sekuriti yang membentuk unit mula diperdagangkan secara berasingan, saham biasa dan hak dijangka disenaraikan di Nasdaq di bawah simbol “GLAC” dan “GLACR” masing-masing. Penawaran dijangka ditutup pada November 16, 2023, tertakluk kepada syarat-syarat penutupan biasa.

Chardan Capital Markets, LLC (“Chardan”) bertindak sebagai pengendali buku tunggal tunggal bagi penawaran. Syarikat telah memberi kuasa kepada pengendali untuk membeli semula sehingga 900,000 unit tambahan pada harga penawaran awam permulaan untuk menampung penambahan, jika ada.

Pendaftaran berhubung sekuriti ini telah diisytiharkan berkuat kuasa oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (the “SEC”) pada November 13, 2023. Kenyataan akhbar ini tidak boleh dianggap sebagai tawaran untuk menjual atau permintaan untuk membeli, dan tidak boleh ada jualan sekuriti ini di mana-mana negeri atau bidang kuasa di mana tawaran, permintaan atau jualan itu akan menjadi tidak sah sebelum pendaftaran atau kelayakan di bawah undang-undang sekuriti mana-mana negeri atau bidang kuasa tersebut.

Penawaran ini hanya dibuat melalui prospektus. Apabila tersedia, salinan prospektus berhubung penawaran boleh diperolehi dengan menghubungi Chardan, 17 State Street, Aras 21 New York, NY 10004. Salinan pernyataan pendaftaran boleh diakses melalui laman web SEC di .

Mengenai Global Lights Acquisition Corp

Syarikat adalah syarikat cek kosong yang ditubuhkan di Cayman Islands dengan tujuan mengambil alih, terlibat dalam pertukaran saham, pembinaan semula saham dan penggabungan dengan, membeli semua atau hampir keseluruhan aset, memasuki perjanjian kontraktual dengan, atau terlibat dalam kombinasi perniagaan lain dengan satu atau lebih perniagaan atau entiti.

Walaupun Syarikat mungkin mengejar pengambilalihan atau sasaran kombinasi perniagaan dalam mana-mana perniagaan, industri atau geografi, Syarikat berniat untuk memberi tumpuan kepada sasaran yang menyediakan penyelesaian yang menggalakkan pembangunan mampan dan memberi tumpuan kepada infrastruktur dan aplikasi perindustrian yang ramah alam sekitar yang menghapuskan atau mengurangkan pelepasan gas rumah hijau, dan/atau meningkatkan ketahanan terhadap perubahan iklim.

Kenyataan Mendatang

Kenyataan akhbar ini mengandungi “kenyataan mendatang” termasuk berhubung penawaran awam permulaan dan pencarian untuk kombinasi perniagaan awal. Tiada jaminan diberikan bahawa penawaran yang dibincangkan di atas akan diselesaikan dengan terma yang dinyatakan, atau sama sekali, atau bahawa hasil penawaran akan digunakan seperti yang dinyatakan. Kenyataan mendatang tertakluk kepada banyak syarat, banyak yang berada di luar kawalan Syarikat, termasuk yang dinyatakan dalam bahagian Faktor Risiko pernyataan pendaftaran dan prospektus awal Syarikat untuk penawaran awam permulaan yang difailkan dengan SEC. Salinan boleh didapati di laman web SEC, . Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk mengemaskini kenyataan-kenyataan ini untuk pembetulan atau perubahan selepas tarikh kenyataan ini, kecuali seperti yang diperlukan oleh undang-undang.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)