Gotion High-Tech bekerjasama dengan Daiwa Energy & Infrastructure untuk stesen janakuasa simpanan tenaga

Oil and Gas 12batch adrenalina 1 Gotion High-Tech collaborates with Daiwa Energy & Infrastructure on energy storage power stations

(SeaPRwire) –   TOKYO, 22 Mac 2024 — Baru-baru ini, Gotion Jepun, anak syarikat Gotion High-Tech Co., Ltd., menandatangani perjanjian kerjasama dengan Daiwa Energy & Infrastructure Co. Ltd, dan CO2OS dalam Tokyo, Jepun, mengenai pembangunan, operasi dan penyelenggaraan loji kuasa simpanan tenaga di Jepun.

Li Zhen, Pengerusi Gotion High-Tech (belakang kanan), dan Nibayashi Masahiro, Pengerusi Daiwa Energy & Infrastructure dan Daiwa Securities Investment (belakang kiri) menyaksikan majlis menandatangani perjanjian

Menurut perjanjian tersebut, Gotion Jepun, Daiwa Energy & Infrastructure Co. Ltd., dan CO2OS akan bekerjasama dalam pembangunan, operasi dan penyelenggaraan loji kuasa simpanan tenaga dalam pasaran Jepun. Khususnya, Gotion Jepun akan bertanggungjawab membekalkan sel simpanan tenaga dan menyediakan sokongan teknikal untuk operasi harian dan penyelenggaraan. Daiwa Energy & Infrastructure Co. Ltd akan mengendalikan penilaian kebolehlaksanaan projek dan menawarkan sokongan kewangan, manakala CO2OS akan mengurus operasi dan penyelenggaraan loji kuasa simpanan tenaga, dan menyediakan sokongan teknikal lain yang berkaitan mengikut keperluan.

Adalah dijangkakan bahawa dalam tempoh dua tahun akan datang, kerjasama ini akan merangkumi sejumlah 1GWh sel simpanan tenaga, memenuhi keperluan kedua-dua loji kuasa sisi grid dan sisi penjanaan tenaga boleh diperbaharui. Melalui perkongsian ini, ketiga-tiga pihak berhasrat untuk mempercepatkan penggunaan tenaga boleh diperbaharui di Jepun dan menangani cabaran simpanan tenaga dan bekalan kuasa yang dihadapi oleh manusia.

Gotion High-tech Co., Ltd. ialah penyedia penyelesaian tenaga baharu terkemuka dunia. Ia memberi tumpuan kepada R&D, pengeluaran dan jualan bateri litium-ion EV dan bateri ESS, dan berada antara yang teratas di China dan pasaran global dari segi kekuatan komprehensif.

SUMBER Gotion High-Tech Co., Ltd

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.