Growatt Introduces NEO 800M-X Microinverter and NOAH 2000 Battery Balcony Solar Solution

10 Growatt Introduces NEO 800M-X Microinverter and NOAH 2000 Battery Balcony Solar Solution

(SeaPRwire) –   BERLIN, 2 Mei 2024 — Growatt, pemimpin global dalam penyelesaian tenaga di sektor perumahan, komersial, perindustrian, dan penyimpanan tenaga, telah mengumumkan penawaran terbaru mereka: mikroinverter NEO 800M-X dan Sistem Penyimpanan Tenaga Solar Balkoni NOAH 2000. Sistem ini disesuaikan untuk memenuhi permintaan yang meningkat untuk tenaga surya di persekitaran perumahan kontemporari, terutama di kawasan seperti Eropah, khususnya Jerman, di mana adopsi tenaga surya balkoni sedang meningkat.

Growatt NEO 800M-X microinverter and NOAH 2000 Battery Balcony Solar Solution

Frank Qiao, Pengarah Penjualan di Growatt, menekankan bahawa penyelesaian ini secara langsung menangani keperluan perumahan moden, menyediakan penyelesaian tenaga surya menyeluruh yang disokong oleh jaminan 10 tahun. Qiao berkata, “Tenaga Surya Balkoni memenuhi trend ini dengan menyediakan penyelesaian yang sesuai untuk penduduk apartmen,” menekankan reka bentuk kompak sistem untuk pemasangan mudah, mengatasi kekangan ruang, dan membolehkan penggunaan plug-and-play dalam masa 5 minit sahaja. Pelanggan akhir boleh memasang sendiri tanpa bergantung kepada pemasang, menggabungkan kecekapan, kebolehpercayaan dan kenyamanan.

Siri mikroinverter NEO, tersedia dalam keluaran kuasa 600W, 800W dan 1000W, mengintegrasikan dua MPPT bebas dan mencapai penarafan kecekapan 97.3%. Perlindungan kalis air IP67 memastikan keselamatan yang dipertingkatkan terhadap debu dan air, menjadikannya pilihan yang kukuh dan boleh dipercayai untuk sistem tenaga surya. Selain itu, fungsi pemantauan peringkat panel membolehkan pelacakan prestasi setiap modul melalui antaramuka Aplikasi ShinePhone.

Bateri NOAH 2000 melengkapi pengaturan tenaga surya balkoni dengan membolehkan penyimpanan tenaga yang cekap, membolehkan pemilik menyimpan dan menggunakan elektrik yang dijana oleh sistem tenaga surya balkoni mereka pada keselesaan. Menyokong sehingga 4 modul dengan jumlah input 1600W dan lebih daripada 6000 kitaran bateri, penyelesaian ini bertujuan memaksimakan kadar penjanaan dan penggunaan sendiri serta mengurangkan bil tenaga. Ia menggabungkan sel bateri LiFePO4 berkualiti tinggi dan selamat, keluaran maksimum 800W, kapasiti penyimpanan boleh tambah sehingga 8192Wh, dan pelbagai mod operasi untuk pengurusan tenaga mudah.

Qiao menekankan, “Dengan sistem tenaga surya balkoni Growatt, isi rumah dan komuniti boleh mengurangkan jejak karbon mereka, menyumbang ke arah masa depan tenaga mampan, dan menikmati penjimatan kos tenaga jangka panjang.” Penyelesaian penyimpanan tenaga surya balkoni NEO dan NOAH merupakan langkah selanjutnya yang menandakan komitmen syarikat untuk membolehkan tenaga mampan bagi semua, memberdayakan keluarga untuk memanfaatkan tenaga surya dengan berkesan dan menikmati kelebihan penyimpanan tenaga.

MAKLUMAT HUBUNGAN:

Gambar –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.