Guidehouse Insights menganggarkan pasaran global untuk Tenaga sebagai Sebuah Perkhidmatan (EaaS) akan tumbuh kepada hampir $155 bilion menjelang 2033

16 3 Guidehouse Insights Estimates Global Market for Energy as a Service (EaaS) Will Grow to Nearly $155 Billion by 2033

(SeaPRwire) –   Pendorong pasaran termasuk harga tenaga yang berfluktuasi & ketidakstabilan bekalan dan peraturan ketat

BOULDER, Colo., Feb. 27, 2024 — Laporan baru dari menilai pasaran untuk pembekal perkhidmatan tenaga sebagai perkhidmatan (EaaS) secara global.

(PRNewsfoto/Guidehouse Insights)

Dalam landskap tenaga yang sentiasa berubah, EaaS telah mengalami pertumbuhan permintaan yang besar dalam tempoh 5 tahun kebelakangan ini. Menurut laporan baru dari Guidehouse Insights, pasaran EaaS global dijangka berkembang dari $15.5 bilion pada tahun 2023 kepada $154.9 bilion pada tahun 2033 pada kadar pertumbuhan tahunan sebanyak 25.8%.

“Untuk maju dalam pasaran yang kompetitif hari ini, pembekal EaaS telah terpaksa mempelbagaikan portfolio produk mereka,” kata Krystal Maxwell, pengarah penyelidikan dengan Guidehouse Insights. “Pelbagai ini melibatkan tidak sahaja memperluaskan tawaran mereka tetapi juga membentuk pakatan strategik dan perkongsian yang boleh membolehkan mereka untuk mengekalkan kemajuan proses penyampaian dan penyelesaian suai ukur untuk pelanggan mereka.”

Pembekal EaaS telah menyaksikan pertumbuhan yang dipacu oleh inovasi teknologi dan permintaan yang meningkat untuk penyelesaian tenaga yang lebih fleksibel dan mampan. Ketahanan yang dipertingkatkan terus menjadi pendorong utama untuk EaaS kerana organisasi global mencari strategi untuk mengurangkan risiko yang dibawa oleh keadaan rangkaian yang tidak menentu dan harga tenaga yang bergegar. Selain itu, perubahan perundangan yang ketat dan tekanan stakeholder yang semakin meningkat telah sangat mempengaruhi keputusan organisasi. EaaS telah muncul sebagai penyelesaian yang boleh dipercayai bagi syarikat untuk memenuhi sasaran kemampanan dan memperkukuhkan kemesraan alam sekitar mereka. Selain itu, pada masa inflasi dan kadar faedah yang meningkat, EaaS dilihat sebagai pilihan yang menarik bagi organisasi yang ingin mengekalkan CAPEX mereka, menurut laporan tersebut.

Laporan ini, , bertujuan untuk memberikan analisis menyeluruh pasaran EaaS, meliputi tren, pendorong dan halangan yang telah membentuk evolusinya dalam tahun-tahun kebelakangan ini. Selain itu, ia menyajikan analisis 11 tahun, memberikan wawasan ke arah trajektori masa depan pasaran EaaS merentasi lima rantau global (Amerika Utara, Eropah, Asia Pasifik, Amerika Latin, dan Timur Tengah & Afrika), tiga segmen teknologi (kecekapan bangunan, bekalan tenaga tapak dan penyelesaian fleksibiliti tenaga) dan dua jenis pelanggan (komersial dan institusi). Ringkasan eksekutif laporan boleh dimuat turun percuma di .

Tentang Guidehouse Insights

Guidehouse Insights, lengan pasaran berpengetahuan yang ditumpukan kepada Guidehouse, menyediakan penyelidikan, data dan penandaarasan pasaran untuk industri yang berubah pantas dan sangat diatur hari ini. Wawasan kami dibina berdasarkan analisis pasaran teknologi bersih global. Kaedah penyelidikan pasukan menggabungkan analisis pasaran dari segi penawaran, kajian primer pengguna akhir dan penilaian permintaan, dipadankan dengan pemeriksaan mendalam trend teknologi, untuk memberikan pandangan menyeluruh sistem infrastruktur mampan yang muncul. Maklumat tambahan tentang Guidehouse Insights boleh didapati di .

Tentang Guidehouse
Guidehouse merupakan pembekal konsultansi global terkemuka kepada sektor awam dan pasaran komersial, dengan keupayaan meluas dalam pengurusan, teknologi dan pengurusan risiko. Dengan menggabungkan kepakaran sektor awam dan swasta kami, kami membantu pelanggan menangani cabaran paling kompleks mereka dan menavigasi tekanan peraturan yang besar dengan memberi tumpuan kepada perubahan transformasi, ketahanan perniagaan dan inovasi berasaskan teknologi. Melalui pelbagai perkhidmatan penasihat, konsultansi, pengurusan luar dan perkhidmatan digital, kami mencipta penyelesaian berskala, inovatif yang membantu pelanggan kami mengatasi kompleksiti dan meletakkan mereka untuk pertumbuhan dan kejayaan masa depan. Syarikat mempunyai lebih daripada 16,000 profesional di lebih daripada 55 lokasi di seluruh dunia. Guidehouse diketuai oleh profesional berpengalaman dengan kepakaran terbukti dan pelbagai dalam teknologi tradisional dan muncul serta isu-isu yang menetapkan agenda pasaran dan ekonomi kebangsaan dan global. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

* Maklumat yang terkandung dalam kenyataan akhbar ini berkenaan laporan, Perkhidmatan Tenaga sebagai Perkhidmatan, adalah ringkasan dan mencerminkan jangkaan semasa Guidehouse Insights berdasarkan data pasaran dan analisis trend. Ramalan dan jangkaan pasaran adalah secara amnya tidak pasti dan hasil sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang terkandung dalam kenyataan akhbar ini atau laporan. Sila rujuk kepada laporan penuh untuk pemahaman lengkap andaian di sebalik kesimpulan laporan dan metodologi yang digunakan untuk menyediakan laporan. Sama ada Guidehouse Insights atau Guidehouse tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini mana-mana maklumat yang terkandung dalam kenyataan akhbar ini atau laporan.

Untuk maklumat lanjut, hubungi:

Cecile Fradkin untuk Guidehouse Insights
+1.646.941.9139

SUMBER Guidehouse Insights

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.