Guizhou Satellite TV mendedapati Tarikan Ekologi Tersembunyi di Bijie, Guizhou

(SeaPRwire) –   GUIYANG, China, Nov. 17, 2023 — Bijie, terletak di bahagian barat laut Guizhou, mempunyai iklim lembap subtropika monsun, dengan musim panas sejuk dan musim sejuk yang lembut. Terdapat gunung yang tidak terhingga, hutan rimba yang hijau, langit biru dan padang rumput yang luas, yang boleh dilihat sebagai mikrokosmos ekologi Guizhou. Setiap musim sejuk, lebih daripada 100,000 ekor burung terbang ke Kawasan Taman Negara Alam Sekitar Caohai di Weining, Bijie untuk musim sejuk. Kerana Bijie mempunyai alam sekitar ekologi yang baik, ia sentiasa menarik pelancong dari seluruh dunia.

Siri video pendek “Jemputan Saya – Guizhou Moden”, yang asalnya dihasilkan oleh Guizhou Satellite TV, menjemput kawan-kawan asing ke Guizhou dalam bentuk rancangan realiti untuk menunjukkan kehidupan sebenar mereka di kawasan tempatan. Dalam episod ini, Mohamed Jihad Mohamed, pelajar antarabangsa Mesir yang baru tamat belajar dari jurusan Penyampai Hos di Universiti Komunikasi China, menerima jemputan daripada kawannya, pengembara pelancongan Guizhou Yan Jun, untuk datang ke Bijie dan memulakan percutian kelulusannya yang unik! Semasa lawatan ini, mereka pergi ke Kampung Huawu untuk kagum dengan kejernihan kolam renang yang dibuat daripada mata air gunung, bergegas ke padang rumput di Axilixi, berkhemah di Taman Hutan Kebangsaan Gonglongping, Bijie dan mengalami keghairahan motosikal gunung. Mereka pergi ke Laut Rumput Weining untuk menonton burung-burung berhijrah dan mendengar kisah-kisah pelindung burung.

“Pandangan Bijie begitu indah sehingga saya sering mahu menyanyikan syair terhadap keindahan pemandangan.” Mohamed Jihad Mohamed tinggal di China selama empat tahun, dia menyukai budaya tradisional Cina, dan lawatan ini telah meninggalkan pengalaman yang tidak terlupakan baginya. Mohamed Jihad Mohamed berharap dapat membawa keluarganya ke Guizhou lain kali untuk mengalami keindahan ekologi Bijie.

Hubungi: Yu Xiaoying
Tel: 0086851-85377412
E-mail:

 

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)