Guizhou Satellite TV menjelajah “gaya hidup perlahan” di Qianxinan, Guizhou

(SeaPRwire) –   GUIYANG, China, Nov. 14, 2023 — Dengan resort kesihatan dan Xingyi yang mempunyai budaya yang hebat, daerah Qianxinan di Guizhou adalah ibu negara kesihatan di China sepanjang tahun. Tempat indah dan bermanusia ini mempunyai pemandangan semula jadi yang unik dan budaya makanan yang kaya untuk ditawarkan. Daerah Qianxinan di Guizhou dikenali dengan gunung dan sungai yang indah, iklim yang selesa dan warisan budaya yang mendalam, dan terletak di zon ekologi iklim emas yang diiktiraf di dunia.

Siri video pendek “Be My Guest · Modern Guizhou”, asalnya diterbitkan oleh Guizhou Satellite TV, menjemput kawan-kawan asing ke Guizhou dalam bentuk rancangan realiti untuk merakam kehidupan sebenar mereka di kawasan tempatan. Dalam episod ini, Gulandom Mahmudova, seorang gadis Tajik yang sedang belajar di Universiti Peking, telah menerima jemputan daripada seorang lelaki muda tempatan daerah Qianxinan, Fang Jingxuan, untuk memulakan percutian kesihatannya di sini. Semasa lawatan ini, mereka telah melawat “Istana Alnwick Harry Potter” versi Cina, mengendalikan bot di Tasik Wanfeng, duduk di puncak Gunung Syurga dan memandang dengan kagum air terjun berbilang di lembah Sungai Maling. Di bumi indah ini, mereka telah berkelana di ladang padi hijau-kuning dan menunggang di jalan-jalan senyap, seolah-olah hayat telah melambat.

“Apabila saya tiba di Xingyi, saya merasa seolah-olah saya telah kembali ke kampung halaman saya.” Gulandom Mahmudova sangat tersentuh dengan pemandangan indah Xingyi, makanan, serta orang-orang yang baik dan senang. Beliau berharap untuk melawat tempat-tempat lain di Guizhou pada masa hadapan untuk mengalami adat tempatan lebih banyak.

Hubungi: 
Yu Xiaoying
Tel: 0086851-85377412
E-mail:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)