Heartland Forward Keluarkan Penyelidikan Baru dan Pelan Tindakan untuk Membantu Menangani Kesihatan Ibu Bersalin

30 Heartland Forward Releases New Research and Action Plan to Help Address Maternal Health

(SeaPRwire) –   Usaha terfokus untuk menyokong ibu dan keluarga mereka untuk memberi kesan jangka panjang

BENTONVILLE, Ark., 1 Mei 2024 — Lawan latar belakang di mana AS menghadapi salah satu kadar kematian ibu yang tertinggi di kalangan semua negara berpendapatan tinggi, Heartland Forward mengumumkan penyelidikan baru dan rancangan tindakan yang berkaitan untuk menawarkan penyelesaian praktikal untuk pembuat dasar, penyedia, penanggung insurans, dermawan dan perniagaan yang bekerja untuk meningkatkan hasil untuk ibu dan anak.

Heartland Forward Logo. (PRNewsfoto/Heartland Forward)

Laporan itu, , memberi tumpuan kepada Arkansas, Louisiana, Mississippi dan Ohio. Ia termasuk temu bual primer dengan profesional kesihatan komuniti tempatan, negeri dan kesihatan yang memberi wawasan baru ke dalam impak ekonomi kesihatan ibu yang lemah dan isu-isu berkaitan dengan akses tidak adil kepada penyedia. Beberapa daripada penemuan utama termasuk:

  • Impak hasil negatif kesihatan ibu terhadap ekonomi adalah signifikan. Kesan buruk dari kehamilan menelan kos tambahan perubatan dan pertumbuhan ekonomi AS sebanyak $165.3 bilion. Sebagai contoh, kelahiran pramatang boleh menelan kos sehingga $237,668 berbanding $6,370 untuk bayi sihat penuh masa.
  • Dianggarkan $79 bilion boleh diselamatkan secara kebangsaan jika akses yang lebih besar kepada perkhidmatan berpatutan sedia ada seperti penjagaan pra-kelahiran, penjagaan kesihatan mental dan Pekerja Kesihatan Komuniti (CHWs) dibuat tersedia.
  • Di empat negeri fokus dalam laporan itu, kelahiran yang berlaku di luar kaunti ibu berharga sehingga $221 juta dalam perbelanjaan bukan perubatan, seperti pengangkutan dan upah hilang, secara kumulatif setiap tahun—mencerminkan perbezaan infrastruktur kesihatan serantau, ketersediaan perkhidmatan materniti khusus dan jarak ibu perlu melalui untuk mendapatkan penjagaan.

Selain mengeluarkan laporan terperinci, Heartland Forward berkongsi “Rancangan Tindakan Heartland untuk Maju Hasil Kesihatan Ibu”. Rancangan itu memberi tumpuan kepada empat bidang impak berikut:

  • Menyokong dan menyokong Pekerja Kesihatan Komuniti
  • Menambah akses ke teleperubatan
  • Menangani kekurangan tenaga kerja di seluruh industri kesihatan
  • Meningkatkan ketelusan melalui pengumpulan data dan penilaian

Laporan penyelidikan dan Rancangan Tindakan itu dilancarkan semasa Northwest Arkansas Council’s NWA Health Summit, Addressing and Identifying Barriers within Maternal Health, yang diadakan di Fayetteville, Arkansas, hari ini. Ross DeVol, presiden dan CEO Heartland Forward, adalah penceramah utama dan menyertai panel dengan penulis laporan penyelidikan, Amir Forati dan Maria Rodriguez-Alcala, yang merupakan ahli pasukan Heartland Forward. Mereka membincangkan penemuan penyelidikan dan cadangan yang termasuk dalam Rancangan Tindakan.

“Peranan kami di Heartland Forward adalah menjadi sumber untuk negeri dan masyarakat tempatan. Ini bermakna memperbaiki kualiti hidup untuk keluarga di seluruh 20 negeri yang kami takrifkan sebagai heartland. Kami mahu membantu mengenal pasti dan menyokong tindakan langsung untuk menyelesaikan masalah,” kata DeVol. “Ia adalah penting untuk mencari penyelesaian praktikal yang boleh memperbaiki kesihatan wanita dan kesihatan ibu dalam tempoh tiga hingga lima tahun akan datang, kerana terlalu banyak taruhannya untuk kesihatan dan kesejahteraan ibu baru, mengandung dan ibu masa depan dan anak-anak mereka.”

Tentang Heartland Forward
Heartland Forward adalah pemikir dan tank yang didedikasikan untuk menjadi sumber bagi negeri dan masyarakat tempatan di tengah negara. Kami melakukan ini dengan mempelajari tren ekonomi yang luas dan membina kerjasama, program dan dasar berasaskan data dan diuji masyarakat untuk menangani keperluan heartland untuk membantu mengubah naratif tentang tengah negara dan mempercepat pertumbuhan ekonomi.

SUMBER Heartland Forward

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.