Heuron akan menyertai RSNA 2023, mempamerkan Solusi AI Neuro dan Memaparkan Abstrak tentang Solusi AI untuk Stroke

(SeaPRwire) –   SEOUL, Korea Selatan, 16 Nov. 2023 — Heuron, syarikat pembangunan perisian kecerdasan buatan (artificial intelligence) pembedahan imej perubatan, di bawah kepimpinan CEO Dr. Donghoon Shin, dijadual mengambil bahagian dalam persidangan Radiological Society of North America (RSNA) 2023, yang dijadualkan bulan ini di Chicago, AS. Syarikat itu akan mempamerkan pameran booth dan menyajikan abstrak penyelidikan di acara tersebut.

Heuron to Participate in RSNA 2023, Showcasing Neuro AI Solutions
Heuron to Participate in RSNA 2023, Showcasing Neuro AI Solutions

Semasa persidangan ini, Heuron akan mempamerkan Heuron AgingCare SuiteTM, penyelesaian sokongan diagnostik berasaskan MRI untuk penyakit otak degeneratif, dan Heuron StroCare SuiteTM, penyelesaian diagnostik komprehensif berasaskan CT tanpa kontrast untuk strok. Mereka juga akan mempamerkan Veuron-Brain-pAb3, yang baru-baru ini mendapat pensijilan (510(k) Clearance) daripada FDA AS. Selain memperkenalkan produk mereka, Heuron akan menawarkan pelawat peluang untuk mengalami demo produk dan memberikan pandangan bagaimana setiap produk dapat meningkatkan alir kerja, meningkatkan ketepatan diagnostik, dan meningkatkan kecekapan membaca.

Selain itu, semasa penyajian abstrak penyelidikan, Heuron akan mendedahkan keputusan penilaian klinikal Heuron ELVO, komponen Heuron StroCare SuiteTM, yang direka untuk mengenal pasti pesakit dengan kemungkinan pembekuan pembuluh darah besar secara automatik.

Prosedur diagnostik dan rawatan strok semasa biasanya bermula dengan CT tanpa kontrast untuk menolak kemungkinan pendarahan serebrum. Jika pendarahan tidak dikesan, CT angiografi mungkin dijalankan oleh pakar perubatan untuk mengesan pembekuan pembuluh darah besar, kemudian keputusan rawatan dibuat berdasarkan keputusan ini. Walau bagaimanapun, jika kemungkinan mengenal pasti pesakit yang memerlukan campuran segera semasa CT tanpa kontrast awal tanpa keperluan untuk CT angiografi, ia akan mengurangkan masa rawatan dengan ketara, menyebabkan penambahbaikan keputusan pesakit dan kadar kelangsungan hidup.

Dalam kajian ini, ketepatan mengenal pasti pesakit dengan pembekuan pembuluh darah besar segera berdasarkan imej CT tanpa kontrast dibandingkan, kedua-duanya dengan dan tanpa rujukan kepada analisis Heuron ELVO. Kajian itu menyimpulkan bahawa Heuron ELVO meningkatkan keberkesanan klinikal dengan membolehkan pakar perubatan membuat diagnosis lebih cepat dan tepat.

CEO Heuron, Dr. Donghoon Shin, berkata, “Melalui perhimpunan pakar pembedahan imej perubatan dan profesional industri dari seluruh dunia ini, kami merancang untuk memperkenalkan barisan produk inovatif Heuron dan teknologi AI unik kami ke pasaran global. Kami komited untuk menggalakkan penggunaan penyelesaian AI Heuron secara aktif dalam bidang perubatan di pelbagai negara.”

Radiological Society of North America (RSNA) ialah organisasi radiologi terbesar di dunia, dengan lebih kurang 50,000 ahli termasuk tenaga kesihatan, pembuat, pengedar, dan syarikat. Selain daripada pameran, akan ada peluang untuk berkongsi trend terkini, teknologi baharu, dan keputusan kajian dalam bidang radiologi.

Heuron Co., Ltd.
Heuron ialah syarikat perisian AI perubatan yang menumpukan kepada otak dan gangguan saraf, diasaskan pada tahun 2017 oleh Profesor Donghoon Shin dari Jabatan Neurologi di Pusat Perubatan Gil Universiti Gachon. Heuron menyediakan perisian sokongan diagnostik AI yang direka untuk menjalankan analisis kuantitatif secara automatik terhadap imej perubatan otak, termasuk MRI, PET dan CT, khusus untuk keadaan neurodegeneratif seperti penyakit Parkinson, demensia dan strok. Perisian ini membantu tenaga kesihatan membuat diagnosis dengan tepat dan cepat. Heuron membangunkan perisian analisis demensia pertama Korea yang mendapat kelulusan daripada FDA AS dan disahkan CE Eropah.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)