Hollysys Automation Technologies Laporan Keputusan Kewangan Tidak Diaudit Bagi Suku Pertama Berakhir 30 September 2023

(SeaPRwire) –   Suku Tahun Kewangan Pertama 2024 Kenyataan Kewangan

  • Jumlah pendapatan adalah $199.9 juta, peningkatan sebanyak 17.6% berbanding tempoh tahun lepas yang sama.
  • Margin kasar adalah 34.6%, berbanding 31.1% untuk tempoh tahun lepas yang sama. Margin kasar bukan GAAP adalah 34.8%, berbanding 31.3% untuk tempoh tahun lepas yang sama.
  • Pendapatan bersih yang boleh diatribusikan kepada Hollysys adalah $31.6 juta, peningkatan sebanyak 47.9% berbanding tempoh tahun lepas yang sama. Pendapatan bersih bukan GAAP yang boleh diatribusikan kepada Hollysys adalah $32.2 juta, peningkatan sebanyak 40.3% berbanding tempoh tahun lepas yang sama.
  • Pendapatan sesaham diluidkan adalah $0.51, peningkatan sebanyak 45.7% berbanding tempoh tahun lepas yang sama. Pendapatan sesaham diluidkan bukan GAAP adalah $0.52, peningkatan sebanyak 40.5% berbanding tempoh tahun lepas yang sama.
  • Aliran tunai daripada aktiviti operasi adalah $28.2 juta.
  • Hari jualan tertunggak (“DSO”) 145 hari, berbanding 171 hari untuk tempoh tahun lepas yang sama.
  • Hari pusingan stok 84 hari, berbanding 79 hari untuk tempoh tahun lepas yang sama.

Lihat bahagian bertajuk “Ukuran Bukan GAAP” untuk maklumat lanjut mengenai margin kasar bukan GAAP, pendapatan bersih bukan GAAP yang boleh diatribusikan kepada Hollysys dan pendapatan sesaham diluidkan bukan GAAP.

BEIJING, 16 Nov. 2023 — Hollysys Automation Technologies Ltd. (NASDAQ: HOLI) (“Hollysys” atau “Syarikat”), penyedia utama teknologi dan aplikasi automatik dan kawalan di China, hari ini mengumumkan keputusan kewangan tidak diaudit bagi suku tahun pertama tahun kewangan 2024 yang berakhir pada 30 September 2023.

Dalam segmen automatik industri, Syarikat terus memberi tumpuan kepada penyelidikan dan pembangunan serta inovasi teknologi. Dalam suku tahun kewangan ini, Logik Kawalan Berprogram HOLLiSec-lk220T1 berjaya lulus ujian piawaian kebangsaan wajib bagi “Keperluan Am Keselamatan Peranti Rangkaian Penting” (GB40050-2021). Selain itu, Syarikat berjaya memulakan pengeluaran ujian di kemudahan Tianjinnya dalam suku tahun kewangan ini. Kemudahan ini mampu mengeluarkan produk berkualiti tinggi dan penyelesaian berskala kecil dan pelbagai jenis yang lebih kompetitif sambil menjamin penghantaran dalam partai kecil dan pelbagai jenis, dijangka dapat terus memacu pembangunan masa depan Syarikat.

Dalam sektor kimia dan petrokimia, Syarikat berjaya membantu projek pengeluaran hidrogen 20,000 tan daripada elektrik hijau. Bersama Sinopec, Syarikat menyediakan penyelesaian bersepadu untuk projek ini, meliputi fungsi daripada kawalan asas dan pengurusan pintar. Penyelesaian tercanggih ini berjaya menangani cabaran mencapai pengeluaran hidrogen yang fleksibel, kompetitif dan bekalan berterusan dalam senario kuasa berubah-ubah. Selain itu, Syarikat menyokong transformasi rendah karbon syarikat pembangunan tenaga bersih Yunnan dengan HiaAPC, sistem kawalan proses maju yang berupaya menyelesaikan dengan berkesan masalah kawalan utama dalam proses industri kompleks. Ini membolehkan kawalan automatik, stabil dan tepat nisbah hidrogen nitrogen, parameter proses utama untuk tindak balas sintesis metanol, dan mencipta faedah ekonomi yang besar.

Dalam sektor kilang pintar, projek pembinaan kilang pintar Kumpulan Yangfeng untuk loji sintesis ammonia secara rasmi dilancarkan, dengan Hollysys menyediakan pengoptimuman kawalan keseluruhan peralatan pengeluaran serta pusat data dan platform operasi, bertujuan untuk menubuhkan kilang pintar terkemuka di China. Projek ini menandakan peningkatan komprehensif Hollysys bagi penyelesaian mengoptimumkan kawalan keseluruhan proses, digitalisasi, informatisasi dan pembinaan pintar skala besar projek kimia arang batu.

Dalam sektor elektrik, Syarikat menandatangani perjanjian kerjasama strategik dengan institut penyelidikan hidroelektrik untuk bekerjasama dalam penyelidikan dan pembangunan Sistem Kawalan Teragih Pintar Hidroelektrik (HICS), bermatlamat untuk memacu transformasi pintar dan kemajuan industri hidroelektrik China.

Dalam segmen Pengangkutan Kereta Api Automatik, Syarikat terus mengekalkan kedudukannya di pasaran. Dalam sektor kereta api laju, sistem muat turun nirkabel dan analisis pintar sistem perlindungan automatik kereta apinya memberikan sokongan teknologi tinggi untuk pengendalian selamat peralatan isyarat kereta api laju semasa Sukan Asia. Syarikat juga menghantar Pusat Blok Radio, Pusat Kawalan Kereta Api dan Sistem Pengurusan Unsur sebagai pembekal Tahap 3 Sistem Kawalan Kereta Api Cina untuk bahagian Guiyang ke Libo Lebuh Raya Kereta Api Laju Guiyang-Nanning. Selain itu, Syarikat membantu projek pengubahsuaian kod hitungan AC stesen dengan ZPW-2000S-M, peralatan pengekodan stesen kereta api berprestasi tinggi dengan ciri-ciri keselarasan sistem yang kuat, integrasi tinggi dan penyelenggaraan mudah, yang berjaya meningkatkan kecekapan penyelenggaraan stesen. Dalam sektor transit rel bandar, Syarikat berjaya menyiapkan pertukaran peringkat pusat peralatan untuk projek pembaikan Sistem Automatik Bangunan Laluan Metro 4 Beijing, serta perlindungan tahap keselamatan rangkaian sistem pemantauan bersepadu Laluan Metro 10 Shenyang.

Dalam segmen penyelesaian Mekanikal dan Elektrikal (“M&E”), Syarikat juga menunjukkan prestasi yang stabil dengan pelaksanaan lancar pelbagai projek. Pengawasan dan kawalan risiko masih dijangka menjadi fokusnya di bidang ini pada masa hadapan yang boleh dijangka.

Suku Tahun Berakhir 30 September 2023 Ringkasan Keputusan Kewangan Tidak Diaudit

 (Dalam ribuan USD, kecuali %, bilangan saham dan data sesaham)

Tiga bulan berakhir pada

30 September,

2023

2022

%
Perubahan

Pendapatan

$

199

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)