HONEYWELL MEMPERKENALKAN PERISIAN UNTUK MEMBANTU MENGOPTIMALKAN OPERASI GUDANG

Perisian MesonX Sistem Pengurusan Gudang Honeywell yang boleh diskalakan, mampu milik dan boleh dikonfigurasi dapat dipasang hampir 10 kali lebih cepat berbanding sistem konvensional untuk membantu perniagaan dengan pengurusan inventori, pemenuhan pesanan dan lain-lain

KUALA LUMPUR, Malaysia, 19 Sept. 2023 — Honeywell hari ini memperkenalkan teknologi perisian terkini yang direka untuk menangani permintaan pergudangan, pemenuhan pesanan dan pengedaran yang semakin berkembang di Asia Tenggara dan pasaran global lain.

MesonX WMS untuk operasi logistik di Asia Tenggara.
MesonX WMS untuk operasi logistik di Asia Tenggara.

Syarikat itu memperkenalkan Sistem Pengurusan Gudang MesonX (WMS), satu penyelesaian perisian yang direka untuk meningkatkan dan menyelaraskan operasi gudang dan pusat pengedaran (DC). Dari mengendalikan penerimaan masuk dan simpanan sehingga menguruskan pengisian semula, pemungutan, pemenuhan pesanan dan penghantaran, perisian ini memberi perniagaan kawalan hujung ke hujung yang fleksibel yang diperlukan untuk menyederhanakan operasi mereka dan cemerlang dalam pasaran yang menuntut ini.

MesonX WMS menyediakan alat mudah digunakan dan fungsi prakonfigurasi untuk onboarding yang pantas dan kos efektif. Syarikat boleh menjangkakan kos pelaksanaan sehingga 80% lebih rendah dengan perisian ini, yang boleh beroperasi sepenuhnya dalam masa dua minggu dengan hanya 250 jam perkhidmatan onboarding, peningkatan ketara berbanding masa pelaksanaan biasa sebanyak 2,000 jam.

“Perkembangan pesat gudang dan kerumitan pemenuhan omnichannel yang semakin meningkat telah membawa cabaran baru dalam mengurus inventori dalam operasi DC. Cabaran ini boleh terwujud sebagai ketidaktepatan inventori, yang seterusnya membawa kepada kesesakan aliran kerja, gangguan produktiviti buruh, dan penurunan kualiti perkhidmatan pelanggan, semuanya boleh mengurangkan margin keuntungan dengan ketara,” kata Jonathan Kwok, Pengurus Besar Penyelesaian Logistik Honeywell. “MesonX WMS pergi melampaui asas WMS biasa. Ia menawarkan ciri-ciri standard seperti pemprosesan masuk/keluar, inventori, dan pengurusan sumber. Tetapi apa yang membezakannya adalah keupayaannya untuk memberikan prestasi yang kukuh termasuk integrasi lancar, pemasangan pantas, konfigurasi mendalam untuk operasi gudang dan penyesuaian mudah kepada perubahan perniagaan pada masa hadapan.”

Syarikat logistik sering menghadapi kos tinggi yang disertai tempoh masa panjang dalam mereka bentuk, membangunkan, mengkonfigurasi, dan menguji WMS untuk operasi mereka. Cabaran ini boleh menghalang syarikat dengan bajet ketat dan jangka masa projek yang lebih ketat. Sesetengah berakhir melabur terlalu banyak dalam sistem yang menawarkan lebih banyak ciri daripada yang mereka perlukan, sementara yang lain membuat WMS ‘buatan sendiri’, hanya untuk cepat melampauinya dan mengeringkan sumber dalaman. MesonX WMS menyelesaikan isu-isu ini dengan menyesuaikan dirinya tepat ke aliran kerja tertentu, menghapuskan keperluan untuk pengekodan kustom yang mahal.

Apabila perniagaan berkembang, pengguna boleh memanfaatkan ciri-ciri yang sangat boleh dikonfigurasi untuk menaik taraf MesonX WMS. Penyelesaian perisian ini berintegrasi dengan lancar dengan pelbagai peranti, termasuk komputer mudah alih, teknologi automasi suara, pencetak, pembaca barcodes, robotik, dan banyak lagi.

Penyelesaian Logistik Honeywell bersama rakan kongsi bersertifikat mereka, mempunyai rekod prestasi yang baik dalam membantu perniagaan merentas pelbagai industri seperti runcit, 3PL, pakaian, e-dagang, farmaseutikal, pembuatan, dan sektor rantaian sejuk. Mereka beroperasi di 24 negara, mengurus lebih daripada 2,600 gudang, termasuk satu dengan kapasiti luar biasa untuk mengendalikan sehingga 1.6 juta pesanan sehari.

Lawati Penyelesaian Logistik Honeywell.

Honeywell Safety and Productivity Solutions (SPS) menyediakan produk, perisian dan penyelesaian berhubung yang meningkatkan produktiviti, keselamatan tempat kerja dan prestasi aset untuk pelanggan kami di seluruh dunia. Kami menunaikan janji ini melalui peranti mudah alih, perisian, teknologi awan dan penyelesaian automasi yang terkemuka di industri, julat peralatan perlindungan diri dan pengesanan gas yang paling luas, serta sensor, suis dan kawalan kejuruteraan khusus. Untuk maklumat lanjut, sila layari: sps.honeywell.com.

Honeywell (www.honeywell.com) memberikan penyelesaian khusus industri yang merangkumi produk dan perkhidmatan aeroangkasa; teknologi kawalan untuk bangunan dan industri; dan bahan prestasi secara global. Teknologi kami membantu pesawat, bangunan, kilang pembuatan, rantaian bekalan, dan pekerja menjadi lebih berhubung untuk menjadikan dunia kita lebih pintar, selamat dan mampan. Untuk berita dan maklumat lanjut mengenai Honeywell, sila layari www.honeywell.com/newsroom.