HORIZONS ETFs AKAN MENGUBAH NAMA KEPADA GLOBAL X

(SeaPRwire) –   ETF leader akan memanfaatkan kekuatan dan jangkauan globalnya, ditambah dengan keahlian tempatan mereka, untuk menawarkan peluang pelaburan yang diperluas bagi warga Kanada

TORONTO, 6 Mac 2024 – Horizons ETFs Management (Canada) Inc. (“Horizons ETFs” atau “Syarikat“), pembekal ETF terkemuka di Kanada dan anak syarikat milik penuh Mirae Asset Financial Group (“Mirae Asset“), mengumumkan ia akan melabel semula sebagai Global X Investments Canada Inc. (“Global X“), pada Mei 2024.

Rohit Mehta, Presiden dan Ketua Eksekutif Horizons ETFs (Kumpulan CNW/Horizons ETFs Management (Canada) Inc.)

Langkah ini akan meningkatkan Horizons ETFs, pembekal ETF terbesar ke-4 di Kanada, ke jenama Global X ETFs milik Mirae Asset, sebahagian daripada platform ETF terbesar di dunia dengan jangkauan antarabangsa merangkumi Eropah, Asia, Amerika Selatan dan Australia, serta Amerika Syarikat. Secara gabungan, perniagaan ETF Mirae Asset mempunyai aset keseluruhan melebihi CAD $154 bilion di seluruh dunia.

Di bawah jenama Global X, Syarikat akan lebih berupaya untuk menawarkan yang terbaik dari kedua-dua dunia: kekuatan, jangkauan dan rangkaian pakar global yang datang dengan jenama antarabangsa yang diiktiraf secara meluas, dengan kepakaran tempatan dan sokongan yang berterusan untuk menavigasi landskap pelaburan Kanada. Ini akan memposisikan Syarikat untuk mentransformasikan landskap pelaburan Kanada untuk yang lebih baik dan membina masa depan pelaburan global dan inovatif yang lebih baik untuk semua warga Kanada.

Suite ETF Syarikat – salah satu yang terbesar dan paling lama beroperasi di Kanada – akan terus diperdagangkan di bawah simbol tiket semasa dan mandat mereka, manakala nama dana jenama Horizons akan dikemas kini kepada jenama Global X.

Dengan langkah berikutnya dalam perjalanan kami, kami sudah bersedia untuk perjalanan anda – kami tidak sabar untuk membantu membina masa depan pelaburan untuk semua warga Kanada sebagai Global X,” kata Rohit Mehta, Presiden dan Ketua Eksekutif Horizons ETFs. “Apabila kami memanfaatkan kekuatan dan jangkauan rangkaian global kami, peluang pelaburan untuk warga Kanada juga akan diperluas. Dengan bekerjasama dengan kami, pelabor kami boleh mengharapkan wawasan global yang lebih besar dan pengalaman pelaburan yang dipertingkatkan, sambil terus menerima kepakaran tempatan yang boleh dipercayai di Kanada.

Pengumuman ini mengikuti pencapaian kewangan Syarikat baru-baru ini di mana ia mencatatkan aset di bawah pengurusan (AUM) sebanyak $30 bilion, berikutan peningkatan sebanyak $7.6 bilion pada tahun 2023, pertumbuhan tahun ke tahun terbesar dalam sejarahnya. Pada tahun 2011, Syarikat diperolehi oleh Mirae Asset Global Investments Korea Selatan, salah satu pengurus aset terbesar di dunia dan sebahagian daripada Kumpulan Kewangan Mirae Asset, yang menguruskan lebih daripada CAD $710 bilion aset di seluruh 19 negara dan pasaran. Sejak diperolehinya, Syarikat telah berkembang pesat, dengan aset meningkat sembilan kali ganda sejak 2011.

“Sepanjang sejarahnya, Horizons ETFs telah membina reputasi sebagai ‘Pembaru Kekal’ di pasaran Kanada,” kata Pengasas dan Pegawai Strategi Global Mirae Asset Hyeon-Joo Park. “Kini, di bawah jenama Global X, status dan perkhidmatan yang datang dengannya menjadi tepat – global. Dengan kekuatan penuh Mirae Asset di belakangnya, saya yakin kepakaran mereka di peringkat tempatan di Kanada di bawah kepimpinan Ketua Eksekutif Rohit Mehta, bersama peluang, teknologi dan wawasan pakar antarabangsa kami di seluruh dunia akan mewujudkan pengalaman pelaburan yang lebih baik untuk warga Kanada.”

Sepanjang sejarah hampir dua dekadnya, Syarikat juga telah mencapai pengiktirafan antarabangsa untuk inovasi di seluruh landskap kewangan global, termasuk pelancaran ETF pertama di dunia dan pertama di Kanada.

Dengan menyelaraskan diri kepada jenama Global X dan kekuatan pasukan yang dibawanya, kami sedang membina model baru dalam industri kami untuk membangunkan dan menyampaikan produk inovatif untuk warga Kanada,” kata Encik Mehta. “Seperti kami, Mirae Asset sentiasa bersedia menjadi pemacu transformasi dan gangguan positif dalam industri pelaburan dan kini, kami menyatukan usaha kami, lebih daripada sebelumnya. Ke depannya, kami akan memanfaatkan kepakaran pelaburan global kami, akses kepada pakar terkemuka di seluruh dunia dan pengetahuan mereka di lapangan di lima benua.

Selama lima tahun akan datang sebagai Global X, Syarikat akan teruskan rancangan pertumbuhannya dengan memanfaatkan kekuatan, jangkauan dan inovasi global Mirae Asset untuk melangkah ke hadapan dan menyampaikan produk pelaburan dan peluang yang luar biasa untuk warga Kanada. Global X akan bergerak dengan pantas untuk memperluaskan penawaran produk dan maju perkhidmatan pelanggan baru dalam cara yang lebih besar daripada sebelumnya.

Salah satu aspek transformasi ini yang paling menyeronokkan bagi saya ialah apa yang akan dapat kami kunci dan tawarkan kepada pelabor kami, daripada pelaburan kelas terbaik dalam rangkaian Global X, kepada pengalaman pelanggan luar biasa yang termasuk cara yang lebih kuat untuk memahami dan menghargai pelaburan anda,” kata Encik Mehta. “Kami berkembang dengan menjadi yang terdepan dalam inovasi dan menggunakannya untuk melayani warga Kanada dengan lebih baik. Dengan rak produk dan alat yang lebih penuh, lebih besar dan lebih inovatif, kami berada dalam kedudukan untuk menjadi pembekal dana pilihan untuk pelabor di seluruh Kanada.

Laman web Syarikat akan terus sehingga tarikh melabel semula pada Mei 2024, di mana Syarikat akan mula menggunakan .

Tentang Horizons ETFs Management (Canada) Inc. ()

Horizons ETFs Management (Canada) Inc. adalah syarikat perkhidmatan kewangan inovatif dengan salah satu suite produk pertukaran bersama (ETF) terbesar di Kanada. Kumpulan produk ETF Horizons meliputi pelbagai pilihan pelaburan untuk pelabor dari semua tahap pengalaman untuk memenuhi objektif pelaburan mereka dalam pelbagai keadaan pasaran. Horizons ETFs kini mempunyai lebih daripada $30 bilion aset di bawah pengurusan dan 117 ETF disenaraikan di bursa saham utama Kanada. Horizons ETFs adalah anak syarikat milik penuh Mirae Asset Financial Group, yang mengurus lebih daripada $710 bilion aset di seluruh 19 pasaran global di seluruh dunia.

Kiri ke kanan: Hyun-Su Ahn, EVP, Ketua Produk Pelaburan & Strategi; Rohit Mehta, Presiden dan Ketua Eksekutif; Jasmit Bhandal, Ketua Pegawai Eksekutif; Greg Sainsbury, Peguam Syarikat dan Setiausaha; Stephanie Wolfe, EVP, Ketua Pemasaran; Jeff Lucyk, EVP, Ketua Penjualan; Julie Stajan, Ketua Pegawai Kewangan (Kumpulan CNW/Horizons ETFs Management (Canada) Inc.)

SUMBER Horizons ETFs Management (Canada) Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.