Industri Kereta Set Untuk Pelaburan Lebih US$188 Bilion Dalam Pemdigitalan Menjelang 2033 Untuk Memastikan Peralihan EV Dan Pengeluaran Berskala Yang Licin

(SeaPRwire) –   NEW YORK, Nov. 16, 2023 — Pembuat kereta tradisional menghadapi cabaran yang besar untuk memindahkan senarai produk mereka ke Kenderaan Listrik (EV), sambil menyeimbangkan keperluan untuk mengekalkan jualan dan keuntungan untuk membiayai peralihan daripada jualan kenderaan dengan Enjin Pembakaran Dalaman (ICE). Laporan baru dari syarikat perisian kecerdasan teknologi global ABI Research meramalkan bahawa pembuat kereta akan menggunakan US$83.3 billion pada teknologi digital pada 2023, berkembang pada CAGR 8.5% untuk melepasi US$188 billion pada 2033.

“Pemindahan ke EV menggerakkan permintaan untuk perisian, kerana pembuat perlu mereka kenderaan baru dan mensimulasikan prestasi kenderaan. Barisan pengeluaran baru juga perlu disimulasikan sebelum pelancaran. Pembuat menyedari potensi digital twins untuk membolehkan pasukan bekerjasama untuk membawa operasi baru kehidupan,” kata Michael Larner, Pengarah Pasaran Perindustrian dan Pembuatan di ABI Research.  Sebelum mencipta digital twins, pembuat kereta perlu menghapuskan silo data dan mencipta benang digital dengan pembekal seperti AWS, Microsoft, IBM dan Oracle berkemungkinan mendapat manfaat.

Berkenaan rantau, “Latin America diramalkan akan berkembang paling pesat (CAGR 9%) kerana OEM meningkatkan pelaburan digital di seluruh kemudahan mereka dan melabur di lokasi seperti Mexico dan Brazil. Sementara itu, di North America, Europe, Middle East, dan Africa (EMEA), pelaburan akan didorong oleh pemindahan ke EV dan persaingan antara kilang OEM yang berbeza untuk menghasilkan barisan kenderaan baru,” Larner menyimpulkan.

Penemuan-penemuan ini berasal dari analisis aplikasi ABI Research tentang pasaran. Laporan ini adalah sebahagian daripada perkhidmatan penyelidikan syarikat, yang termasuk penyelidikan, data, dan wawasan ABI. Berdasarkan temu bual utama, laporan menyediakan analisis mendalam tentang trend pasaran utama dan faktor untuk teknologi tertentu.

Tentang ABI Research

ABI Research adalah syarikat perisian kecerdasan global yang menyediakan penyelidikan dan panduan strategik yang boleh digunakan kepada pemimpin teknologi, pereka dan pembuat keputusan di seluruh dunia. Penyelidikan kami memfokuskan pada teknologi transformasi yang mengubah suai industri, ekonomi dan pasaran buruh hari ini.

ABI Research adalah syarikat perisian kecerdasan antarabangsa, memberikan kajian pasaran dan panduan strategik kepada pemimpin teknologi, inovator dan pembuat keputusan di seluruh dunia. Kami menumpukan perhatian kepada semua inovasi dan teknologi yang mengubah secara radikal pelbagai industri, ekonomi global dan pasaran buruh.

Untuk maklumat lanjut tentang perkhidmatan ABI Research, hubungi kami di +1.516.624.2500 di Amerika, +44.203.326.0140 di Europe, +65.6592.0290 di Asia-Pacific, atau lawati.

Maklumat Hubungan

Global
Deborah Petrara
Tel: +1.516.624.2558

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)