Intersec menyertai Pertubuhan Telekomunikasi Antarabangsa PBB untuk menggalakkan komunikasi kecemasan

(SeaPRwire) –

PARIS, Nov. 13, 2023 — Intersec mengumumkan keahlian mereka dalam Kesatuan Telekomunikasi Antarabangsa (ITU), dalam Sektor Pembangunan Telekomunikasi (ITU-D). ITU adalah agensi PBB yang khusus untuk ICT. Keputusan Syarikat untuk menyertai ITU-D adalah berakar umbi dalam komitmen mereka terhadap inisiatif “Amalan Awal untuk Semua” (EW4All), yang dilancarkan oleh PBB pada Mac 2022.  

 

Inisiatif ini bertujuan untuk melindungi setiap orang di Bumi dengan sistem amaran awal. Ini termasuk menyediakan orang di seluruh dunia dengan amaran kecemasan tepat masa melalui rangkaian telekomunikasi dan telefon bimbit dengan sasaran tahun 2027 untuk liputan sejagat.

“Saya gembira menyambut Intersec, ahli baru kami, ke Sektor Pembangunan Telekomunikasi ITU,” kata Dr Cosmas Luckyson Zavazava, Pengarah Jabatan Pembangunan Telekomunikasi ITU. “Saya berharap kerjasama kami dapat memanfaatkan pertumbuhan rangkaian dan perkhidmatan mudah alih untuk menyokong negara-negara dalam memberi amaran kepada orang yang berisiko.”

Sebagai ahli ITU, Intersec komited untuk membuat sumbangan yang besar, dengan fokus kepada konektiviti mampu milik dan telekomunikasi kecemasan dengan mengambil bahagian secara aktif dalam kumpulan kerja, berkongsi kepakaran telekom dan membantu kerajaan menyekat bantuan yang diperlukan untuk memanfaatkan sepenuhnya teknologi ini.

“Dengan mengambil kelebihan dua dekad pengalaman dalam sektor telekomunikasi dan kepakaran lanjutan dalam kecerdasan lokasi, kami telah membimbing banyak kerajaan dan syarikat telekomunikasi dalam pelaksanaan sistem amaran yang kukuh di seluruh dunia”, kata Charlotte Thomas, Pengarah Produk di Intersec.

Penyelesaian amaran Intersec sudah menutupi 30% penduduk Kesatuan Eropah mengikut Artikel 110 Kod Komunikasi Elektronik Eropah (EECC). Di luar sempadan Eropah, perkongsian jangka panjang Syarikat dengan pengendali telekomunikasi di 50 negara memberikan asas kukuh untuk sistem amaran yang tahan lama, terutamanya di kawasan yang rentan bencana. Ini membolehkan pihak berkuasa awam membolehkan pelaksanaan sistem amaran yang cepat dan lancar untuk memastikan masa depan yang lebih tahan bencana.

Intersec ialah pemimpin global dalam penyelesaian kecerdasan data dan lokasi mudah alih. Direka oleh pakar data cepat, penyelesaian kami membimbing kerajaan dan telco dalam revolusi berasaskan data mereka untuk membina nilai nyata, daripada memberi amaran secara cekap kepada orang jika berlaku bahaya hingga menjana sumber pendapatan baru. Pelanggan kami memanfaatkan alat kami untuk menjangkau, memeterai dan memetakan hampir satu bilion peranti terhubung 24/7. Di Intersec, Privasi Melalui Reka Bentuk melebihi piawaian yang diterima, ia menjamin pematuhan peraturan, di mana jua pelanggan kami beroperasi. Ketahui lebih lanjut di intersec.com.

Intersec ialah pemimpin global dalam penyelesaian kecerdasan data dan lokasi mudah alih. Direka oleh pakar data cepat, penyelesaian kami membimbing kerajaan dan telco dalam revolusi berasaskan data mereka untuk membina nilai nyata, daripada memberi amaran secara cekap kepada orang jika berlaku bahaya hingga menjana sumber pendapatan baru. 65 pelanggan kami di 50 negara memanfaatkan alat kami untuk menjangkau, memeterai dan memetakan hampir satu bilion peranti terhubung 24/7, dan penyelesaian amaran awam kami menutupi 30% populasi Kesatuan Eropah. Di Intersec, Privasi Melalui Reka Bentuk melebihi piawaian yang diterima, ia menjamin pematuhan peraturan, di mana jua pelanggan kami beroperasi. Ketahui lebih lanjut di intersec.com.

Untuk maklumat lanjut: Charlotte Cardona, Pengarah Komunikasi, charlotte.cardona@intersec.com

 

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)