IQAX melabur dalam BoxPlus, menggabungkan teknologi inovatif ke dalam penyelesaian Daya Internet of Things (IoT) yang kuat IBOX Reefer

(SeaPRwire) –   IBOX Reefer mendapat manfaat yang besar daripada sinergi antara platform perisian IQAX dan perkakasan IoT BoxPlus, mempercepatkan inovasi dengan penyelesaian Internet of Things untuk menyokong pasaran reefer yang berkembang pesat.

HONG KONG, Nov. 14, 2023 — IQAX Ltd., pembangun teknologi inovatif bagi penyelesaian perkapalan dan logistik berpangkalan di Hong Kong, mengumumkan pelaburan ke dalam BoxPlus Information Technology Company Ltd., pembekal penyelesaian Internet of Things (IoT), sebagai sebahagian daripada usaha untuk menyokong pasaran reefer yang berkembang pesat dengan IBOX Reefer.

IQAX melabur dalam BoxPlus, menjadi pemegang saham dalam pembangun peranti IoT kontena perkapalan bernama IBOX di Shanghai. IBOX Reefer menggabungkan keupayaan perisian inovatif IQAX dengan peranti IoT dan sensor yang dibangunkan oleh BoxPlus.

“Pasaran reefer berkembang dengan pesat. Pengangkut mempunyai keperluan teknologi inovatif dan berkuasa untuk memastikan kargo berhawa dingin pelanggan mereka dilindungi sepanjang perjalanan pengangkutan,” kata CEO IQAX Romney Wong. “IBOX Reefer membolehkan pengangkut mengurangkan risiko, mengurangkan kos, menjana nilai dan mendapat manfaat nyata daripada perisian dan teknologi IoT terkini.”

“Kami sangat gembira telah melabur dan bekerjasama dengan BoxPlus untuk membawa penyelesaian ini ke pasaran dan bekerja dengan lebih banyak pengangkut untuk memastikan kargo berhawa dingin sensitif dilindungi,” kata Wong.

IBOX Reefer memastikan keadaan optimal kargo berhawa dingin sepanjang perjalanannya, membantu pengangkut mengurangkan kos operasi dan mengoptimumkan sumber, memberi mereka penglihatan yang lebih baik terhadap status kargo berhawa dingin dan meningkatkan kepuasan pelanggan.

Dikuasakan oleh kecerdasan buatan (AI) dan data besar, penyelesaian ini mengintegrasikan data yang dikumpulkan daripada peranti IoT dalam kontena dengan data penghantaran untuk menjana penglihatan terperinci dari hujung ke hujung untuk penghantaran berhawa dingin.

Peranti pemantauan canggih BoxPlus, yang mematuhi piawaian Persatuan Pemilik Kontena UDM, menyediakan kemas kini kerap, prestasi stabil dan hayat bateri panjang, memastikan pemantauan global dari hujung ke hujung.

“Peranti IBOX kami dibangunkan dengan teknologi terkini dan digabungkan dengan inovasi perisian IQAX ke dalam penyelesaian plug and play untuk kargo yang dihantar dalam kontena. Dengan penyelesaian ini, BoxPlus akan menyediakan pasaran dengan produk terkini yang boleh menghasilkan nilai yang besar bagi pengguna akhir secara cekap dalam sektor kontena pintar yang berkembang pesat,” kata Ms. Afra Guo, Pengarah Urusan Am BoxPlus.

IBOX Reefer membolehkan:

  • Mengumpul data pemeriksaan pra-perjalanan (PTI) dan menggunakan AI serta data besar untuk menjimatkan masa, mengurangkan kesilapan, dan mengurangkan kos dengan mengelakkan pemeriksaan PTI yang tidak perlu.
  • Berkongsi data operasi reefer dan wawasan, ETA ramalan dan lokasi semasa untuk menyediakan penglihatan benar-benar dari hujung ke hujung yang boleh meningkatkan pengalaman pelanggan pengangkut.
  • Meningkatkan keselamatan kargo berharga dengan amaran pintu terbuka dan pintar untuk mengelakkan amaran palsu dan mengalokasikan sumber penyelenggaraan dengan lebih berkesan.

Pelajari lebih lanjut mengenai penyelesaian inovatif IBOX Reefer di sini:

Mengenai IQAX

IQAX ialah syarikat teknologi maklumat global yang menyediakan penyelesaian transformasi digital dan pintar menggunakan rantai blok untuk perusahaan dalam ekosistem logistik. Disokong warisan kuat dalam pengangkutan kontena, IQAX berusaha untuk memupuk persekitaran perdagangan global yang selaras dan terhubung. Sebagai pemimpin industri, IQAX menghubungkan penghantar, pengangkut tengah, pengangkut, terminal, dan institusi kewangan, dan memberdayakan mereka dengan penyelesaian yang dijitalisasi untuk menangani cabaran perniagaan yang muncul di seluruh rantai bekalan.

IQAX ialah syarikat teknologi bebas yang sepenuhnya dimiliki oleh Orient Overseas International Ltd. (HKEX: 0316), yang pula merupakan sebahagian daripada Orient Overseas Container Line (OOCL), salah satu syarikat pengangkutan dan logistik antarabangsa terintegrasi terbesar di dunia.

Mengenai BoxPlus

BoxPlus ialah pembekal penyelesaian Internet of Things (IoT) yang ditubuhkan pada 30 Disember 2019, dan beribu pejabat di Shanghai. Ahli pengasas terdiri daripada Sanlly Container Service Co., Ltd dan Universiti Maritim Shanghai dan Oriental Equipment Services, Inc.

BoxPlus mengintegrasikan unsur industri logistik dengan teknologi maklumat dan komunikasi, sensor dan data besar untuk menyelidik dan mereka bentuk peranti pintar bernama IBOX. Terdapat IBOX Reefer, IBOX Vessel, IBOX Dry, IBOX Terminal dan IBOX Inland untuk memenuhi keperluan skop perniagaan yang berbeza. Kami menawarkan penyelesaian IoT pintar menyeluruh, daripada peranti pintar, platform data, aplikasi perniagaan dengan kecerdasan buatan (AI) dan perkhidmatan, perundingan untuk pelanggan dalam industri pengangkutan kontena.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)