JinkoSolar dianugerahkan Anugerah Ketelusan ESG daripada Penyelidikan EUPD

Oil and Gas 53 Megapixl Fedor o JinkoSolar awarded ESG Transparency Award from EUPD Research

(SeaPRwire) –   MUNICH, Dec. 14, 2023 – JinkoSolar Holding Co., Ltd. (“JinkoSolar” atau “Syarikat”) (NYSE: JKS), salah satu pembuat modul suria terbesar dan paling inovatif di dunia, hari ini mengumumkan bahawa ia telah dianugerahkan dengan Anugerah Transparansi ESG dari EUPD Research.

Anugerah Transparansi ESG mengiktiraf pencapaian cemerlang dalam pelaporan kelestarian oleh organisasi dalam semua industri. Penyediaan laporan ESG yang telus serta pembentangannya secara awam dan telus adalah satu bahagian penting untuk dapat menangani cabaran dan peluang peraturan undang-undang dan pengurusan pemangku kepentingan bukan kewangan pada masa hadapan. Laporan kelestarian syarikat-syarikat pemenang telah dianalisis berdasarkan topik penilaian ESG yang terkandung. Kriteria ujian mengambil kira semua aspek yang relevan dalam bidang alam sekitar (E), sosial (S) dan tadbir urus korporat (G) dan selari dengan peraturan, piawaian dan rangka kerja global yang berkenaan.

“Kami bangga melihat prestasi ESG kami diiktiraf dengan sangat positif, terutamanya dalam dua kategori hak asasi manusia dan buruh, serta pembekalan lestari. Ini mengiktiraf komitmen kami yang luas terhadap kelestarian dan ketelusan. Kami tidak hanya bertujuan untuk membekalkan pelanggan kami dengan penyelesaian suria dan storan terkemuka serta lestari, tetapi juga telah mempersembahkan diri untuk matlamat menjadikan syarikat kami bertanggungjawab kepada semua. Untuk berbuat demikian, kelestarian jangka panjang di bawah semua dimensi yang relevan – alam sekitar, sosial, dan ekonomi – perlu dicapai. Walau bagaimanapun, ia tidak boleh dilakukan sendirian: kerjasama jangka panjang, perkongsian, dan tujuan bersama untuk memenuhi permintaan global yang semakin meningkat adalah kuncinya,” kata Frank Niendorf, Pengurus Besar JinkoSolar Eropah.

Mengenai JinkoSolar Holding Co., Ltd.

JinkoSolar (NYSE: JKS) adalah salah satu pembuat modul suria terbesar dan paling inovatif di dunia. JinkoSolar mengedarkan produk suria dan menjual penyelesaian serta perkhidmatannya kepada pelanggan komersial, domestik dan utiliti antarabangsa yang pelbagai di China, Amerika Syarikat, Jepun, Jerman, United Kingdom, Chile, Afrika Selatan, India, Mexico, Brazil, Emiriah Arab Bersatu, Itali, Sepanyol, Perancis, Belgium, Belanda, Poland, Austria, Switzerland, Yunani dan negara-negara serta rantau lain.

JinkoSolar mempunyai 14 kemudahan pengeluaran di seluruh dunia, 24 anak syarikat asing di Jepun, Korea Selatan, Vietnam, India, Turki, Jerman, Itali, Switzerland, Amerika Syarikat, Mexico, Brazil, Chile, Australia, Kanada, Malaysia, Emiriah Arab Bersatu, Denmark, Indonesia, Nigeria dan Arab Saudi, dan pasukan jualan global di China, Amerika Syarikat, Kanada, Brazil, Chile, Mexico, Itali, Jerman, Turki, Sepanyol, Jepun, Emiriah Arab Bersatu, Belanda, Vietnam dan India, sehingga 30 September 2023.

Untuk maklumat lanjut, sila lihat:

Kenyataan Selamat

Kenyataan pers ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan ini merupakan “kenyataan prospektif” dalam maksud Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, sebagaimana yang diubah suai, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934, sebagaimana yang diubah suai, dan seperti yang ditakrifkan dalam Akta Pembaharuan Tuntutan Sivil Liabiliti Sekuriti Persendirian AS 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah “akan”, “dijangka”, “mengantisipasi”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan ungkapan serupa. Antara lain, kutipan dari pengurusan dalam kenyataan akhbar ini dan operasi serta pandangan perniagaan Syarikat mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan sedemikian melibatkan risiko dan ketidakpastian tertentu yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada kenyataan prospektif tersebut. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam laporan tahunan Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, termasuk laporan tahunannya mengikut Borang 20-F. Kecuali diperlukan oleh undang-undang, Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif, sama ada disebabkan maklumat baru, peristiwa masa depan atau sebaliknya.

Untuk pertanyaan daripada pemberita dan pelabur, sila hubungi:
Cik Stella Wang
JinkoSolar Holding Co., Ltd.
Tel: +86 21-5180-8777 ext.7806

SUMBER JinkoSolar Holding Co., Ltd.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.