JinkoSolar Menjadualkan Mesyuarat Agung Tahunan 2023 yang akan diadakan pada 27 Disember 2023

(SeaPRwire) –   SHANGRAO, China, Nov. 17, 2023 — JinkoSolar Holding Co., Ltd. (the “Company,” or “JinkoSolar”) (NYSE: JKS), salah satu pembuat modul suria terbesar dan paling inovatif di dunia, hari ini mengumumkan bahwa ia akan mengadakan pertemuan umum tahunan 2023 pada Rabu, 27 Desember 2023 pada 10:00 pagi (Beijing time) di 10F, No.1, Lane 1466, Shenchang Road, Minhang District, Shanghai, China, untuk tujuan berikut:

  • Untuk memilih semula Encik Wing Keong Siew sebagai pengarah Syarikat;
  • Untuk memilih semula Encik Yingqiu Liu sebagai pengarah Syarikat;
  • Untuk meratifikasi pelantikan PricewaterhouseCoopers Zhong Tian LLP sebagai juruaudit Syarikat untuk tahun kewangan 2023;
  • Untuk memberi kuasa kepada pengarah-pengarah Syarikat untuk menentukan bayaran juruaudit Syarikat;
  • Untuk memberi kuasa kepada setiap pengarah Syarikat untuk mengambil sebarang dan semua tindakan yang mungkin perlu untuk melaksanakan resolusi-resolusi tersebut seperti yang difikirkan wajar oleh pengarah itu, mengikut budi bicaranya;
  • Untuk menerima dan mempertimbangkan penyata kewangan diaudit dan laporan juruaudit untuk tahun berakhir 31 Disember 2022, dan laporan lembaga pengarah; dan
  • Untuk bertindak atas sebarang perkara lain yang mungkin datang dengan sewajarnya di hadapan perjumpaan agung tahunan kami atau sebarang penangguhan atau penangguhan selepasnya.

Hanya pemegang saham pada penutupan perniagaan pada 24 November 2023 (New York time) yang layak menerima notis dan mengundi di perjumpaan agung tahunan Syarikat atau sebarang penangguhan atau penangguhan selepasnya.

Notis perjumpaan agung tahunan Syarikat dan Laporan Tahunan 2022 Syarikat, mengandungi penyata kewangan diaudit dan laporan juruaudit yang lengkap untuk tahun berakhir 31 Disember 2022, bersama-sama dengan laporan lembaga pengarah, tersedia di Bahagian Hubungan Pelabur Laman Web Syarikat di .

Syarikat akan memberikan kepada semua pemegang saham biasa, atas permintaan, salinan cetak Laporan Tahunan 2022 dan laporan lembaga pengarah secara percuma.

Mengenai JinkoSolar Holding Co., Ltd.

JinkoSolar (NYSE: JKS) adalah salah satu pembuat modul suria terbesar dan paling inovatif di dunia. JinkoSolar mengedarkan produk suria dan menjual penyelesaian dan perkhidmatannya kepada pelanggan asas yang pelbagai antarabangsa utiliti, komersial dan perumahan di China, Amerika Syarikat, Jepun, Jerman, United Kingdom, Chile, Afrika Selatan, India, Mexico, Brazil, Emiriah Arab Bersatu, Itali, Sepanyol, Perancis, Belgium, Belanda, Poland, Austria, Switzerland, Yunani dan negara dan wilayah lain.

JinkoSolar mempunyai 14 kemudahan pengeluaran di seluruh dunia, 24 anak syarikat luar negeri di Jepun, Korea Selatan, Vietnam, India, Turki, Jerman, Itali, Switzerland, Amerika Syarikat, Mexico, Brazil, Chile, Australia, Kanada, Malaysia, Emiriah Arab Bersatu, Denmark, Indonesia, Nigeria dan Arab Saudi, dan pasukan jualan global di China, Amerika Syarikat, Kanada, Brazil, Chile, Mexico, Itali, Jerman, Turki, Sepanyol, Jepun, Emiriah Arab Bersatu, Belanda, Vietnam dan India, sehingga 30 September 2023.

Untuk maklumat lanjut, sila lihat:

Kenyataan Selamat

Kenyataan akhbar ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan-kenyataan ini merupakan “kenyataan prospektif” dalam maksud Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, sebagaimana yang diubah suai, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934, sebagaimana yang diubah suai, dan seperti yang ditakrifkan dalam Akta Pembaikan Tuntutan Sekuriti Swasta AS 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah “akan”, “dijangka”, “mengantisipasi”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan kenyataan serupa. Antara lain, petikan-petikan dari pengurusan dalam kenyataan akhbar ini dan operasi dan gambaran perniagaan Syarikat mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan-kenyataan sedemikian membabitkan risiko dan ketidakpastian tertentu yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang terkandung dalam kenyataan prospektif. Untuk maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini, sila rujuk penyata-penyata JinkoSolar yang diajukan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, termasuk laporan tahunannya mengikut Borang 20-F. Kecuali diperlukan oleh undang-undang, Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini sebarang kenyataan prospektif, sama ada disebabkan maklumat baru, peristiwa masa depan atau sebaliknya.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Di China:
Puan Stella Wang
JinkoSolar Holding Co., Ltd.
Tel: +86 21-5180-8777 ext.7806
E-mel: 

Encik Rene Vanguestaine
Christensen
Tel: +86 178 1749 0483
E-mel:  

Di Amerika Syarikat:
Puan Linda Bergkamp
Christensen
Tel: +1-480-614-3004
E-mel:  

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)