JTB Membuka Pusat Pelancong Untuk Pelancong Lawatan Di Bandar Yang Menganjurkan Tasik Kawaguchiko

(SeaPRwire) –

TOKIO, 13 November 2023 — JTB Corp. membuka pusat perjalanan yang diberi nama “Tourist Base Kawaguchiko” di Bandar Fujikawaguchiko, Wilayah Yamanashi, pada Rabu, 8 November 2023. Tasik Kawaguchiko, dengan pemandangan indah Gunung Fuji, merupakan destinasi pelancongan popular untuk pelawat ke Jepun. Dalam majlis perasmian, Pegawai Eksekutif Kanan Takayuki Hanasaka memberi ucapan.

Gambar: https://drive.google.com/drive/folders/1K9tCuCMrP3WeaVZXr8ETtc2fBtb9MquJ?usp=sharing

Tentang Tourist Base Kawaguchiko dan Perkhidmatannya
Walaupun tasik menarik pelancong, pelancongan berlebihan telah menjadi kebimbangan. Tourist Base Kawaguchiko merupakan tempat yang dicipta oleh JTB sebagai sebahagian daripada “Projek Pertukaran Masyarakat” untuk menyumbang kepada penyelesaian pelancongan berlebihan dan pemulihan serantau.

Perniagaan Kedai Kopi
Di lantai tatami, ruang kedai kopi menyediakan makanan Jepun seperti bola nasi dan kek tradisional. Menerima sistem penagih berdasarkan masa, ia juga memperkenalkan pembayaran tanpa tunai. Selain itu, ia akan mempunyai pilihan cenderamata tempatan dari Wilayah Yamanashi.

Jualan Lawatan Pilihan
Pusat menjual lawatan pilihan dengan Tasik Kawaguchiko sebagai titik permulaan, dengan fokus kepada lawatan ke pelbagai lokasi di dalam Wilayah Yamanashi, dengan lawatan ke “FUJIYAMA Twin Terrace*” sebagai intipati.

*Pandangan menakjubkan Gunung Fuji dan Tasik Kawaguchiko. Pada hari yang baik, pelawat boleh menyaksikan Gunung Fuji terapung di atas lautan awan di bawah.

Perniagaan Mobiliti
Sewaan pelbagai pilihan mobiliti terkini termasuk skuter elektrik boleh didapati.

Pengalaman Foto Kenangan
Pusat menyediakan pengalaman memakai kimono atau baju zirah samurai. Selain itu, di bumbung Bangunan Asas Pelancong Kawaguchiko, pelawat boleh merakam gambar kenangan dengan pemandangan megah Gunung Fuji di depan.

Pandangan Masa Depan
JTB akan menyumbang kepada penyelesaian isu-isu serantau dan penciptaan nilai-nilai baharu di kawasan dengan menjana lebih banyak lalu lintas kaki, dengan itu menyumbang kepada pembangunan masyarakat mampan.

Gambaran Umum Tourist Base Kawaguchiko
Lokasi: Tingkat Ketiga dan Keempat, Bangunan Marumune, 3636 Funatsu, Fujikawaguchiko-machi, Minamitsuru-gun, Wilayah Yamanashi 401-0301, Jepun
Keluasan pusat: 303.90 m2
Tarikh pembukaan: Rabu, 8 November 2023
Dikendalikan oleh: Cawangan JTB Kofu
Jam operasi: 9:00 PG hingga 6:00 PT (JST)
Bahasa disokong: Inggeris dan Jepun
Laman web rasmi: https://touristbase.jp/en/