Jumlah Transaksi di Fliggy Meningkat 80% Semasa Festival Double 11

(SeaPRwire) –    “Beli sekarang, perjalanan bila mahu” model membantu pengguna mengekalkan fleksibiliti dalam rancangan perjalanan mereka

HANGZHOU, China, Nov. 15, 2023 — Fliggy, platform perjalanan dalam talian terkemuka dan anak syarikat milik penuh Kumpulan Alibaba (NYSE: BABA dan HKEX: 9988), hari ini mendedahkan bahawa volum transaksinya untuk item promosi meningkat lebih 80% tahun ke tahun semasa festival membeli-belah dalam talian Double 11 yang baru-baru ini. Bilangan pengguna yang membuat transaksi semasa tempoh promosi meningkat hampir 100%. Data itu menunjukkan bahawa perjalanan kekal menjadi keutamaan tinggi bagi pengguna Cina.

Perjalanan keluar negara telah mengalami pemulihan selepas pandemik yang pantas. Produk dan perkhidmatan perjalanan untuk mereka yang menuju ke luar negara telah menyumbang lebih daripada satu pertiga jumlah volum transaksi di Fliggy tahun ini. Destinasi kegemaran tradisional Maldives, Japan, Malaysia, Korea Selatan, Thailand, Singapura dalam “bulatan penerbangan empat jam” di sekitar China, telah disertai dalam 10 destinasi paling popular oleh New Zealand, Argentina, Polinesia Perancis dan Kenya.

Data Fliggy mendedahkan bahawa pesanan produk prajualan telah meningkat dengan ketara kerana pengguna, terutamanya generasi muda, lebih menyukai membeli sekarang dan merancang kemudian. Produk prajualan adalah kategori yang membenarkan pengguna membayar untuk item seperti tiket penerbangan dan bilik hotel, mengambil kesempatan daripada harga lebih rendah sambil mengekalkan fleksibiliti dalam tempahan mereka sehingga mengesahkan rancangan perjalanan mereka.

Zhuang Zhuoran, CEO Fliggy, berkata: “Festival Double 11 menunjukkan keupayaan Fliggy untuk menyediakan perkhidmatan menyeluruh dan komitmen kami terhadap inovasi produk. Kenaikan volum transaksi di Fliggy menggarisbawahi trend peningkatan yang kuat dalam industri pelancongan. Sebagai platform terbuka, Fliggy menghubungkan dengan pedagang kami dengan berkesan, dan memberi pengguna tahap keyakinan yang tinggi yang mencipta ekosistem yang gemilang.”

“Kami juga melihat penggunaan model ‘beli sekarang, perjalanan bila mahu’ meningkat di kalangan pengguna kami. Dengan pelbagai pilihan dan kadar tetap, model itu memudahkan pengguna untuk memesan produk perjalanan dan mengekalkan fleksibiliti dalam rancangan perjalanan mereka.”

Pelbagai jenis pedagang

Tahun ini, pedagang di Fliggy telah menunjukkan semangat yang jauh lebih besar dalam menyertai Double 11 berbanding sebelumnya. Bilangan pedagang perjalanan yang terlibat telah meningkat lebih 120%, di mana banyak adalah peserta pertama.

Selain syarikat penerbangan terkenal di peringkat dunia, kumpulan hotel, taman tema, tarikan pelancongan berskala besar dan kapal persiaran, beberapa jenama butik, kebudayaan dan pelancongan menyertai kempen jualan seluruh platform buat kali pertama. Ini termasuk Songtasm Tour, yang memberi tumpuan untuk menyediakan pengalaman perjalanan yang unik dan menarik untuk tetamu mereka, serta pelbagai agensi perjalanan yang berpangkalan di bandar destinasi popular seperti Chengdu Bigfoot Inn Travel Agency dan Yunan Zhongfang International Travel Agency. Pelbagai jenis ini menunjukkan daya tarikan dan jangkauan luas platform Fliggy, dan pelbagai ini menjadi salah satu pemacu penting belanjawan pengguna.

Model prajualan sedang menjadi trend dalam pelancongan

Model prajualan terus mendapat momentum. Lebih 400,000 pakej tiket termasuk “boleh terbang sepuas hati” telah dijual semasa festival. Produk penginapan, taman tema dan produk berkaitan cuti, pakej percutian, dan kad peminjaman kereta turut laris.

Bagi pedagang perjalanan, model prajualan bersama dengan keupayaan sistem tempahan dalam talian dan pemasaran berasaskan kandungan yang disediakan oleh platform Fliggy adalah alat berkesan untuk menguruskan stok dan hasil sepanjang tahun, dan meningkatkan jualan di musim rendah.

Mengenai Fliggy

Fliggy adalah anak syarikat milik penuh Kumpulan Alibaba (NYSE: BABA), dan merupakan salah satu platform perjalanan dalam talian terkemuka di China. Fliggy memberi tumpuan kuat terhadap inovasi dalam produk dan perkhidmatannya, memenuhi keperluan pengguna yang semakin peribadi dan pelbagai di China dan pasaran luar negara.

Dengan menggunakan kelebihan Fliggy sebagai sebahagian daripada ekosistem Alibaba, pedagang boleh mendapat manfaat daripada pangkalan pengguna yang besar dalam Kumpulan. Fliggy juga bekerjasama dengan rakan kongsi melalui format pengurusan perkhidmatan penuh, membantu lebih pedagang, terutamanya skala kecil dan sederhana, berkongsi peluang yang dibuka oleh digitalisasi dengan mudah dan cekap.

Strategi jangka panjang Fliggy adalah untuk mempromosikan transformasi digital industri pelancongan, menggunakan mekanisme platform terbuka untuk membantu industri memanfaatkan infrastruktur perniagaan digital dengan lebih baik untuk operasi mereka.

Media Kontak
Fliggy

Paradigm Consulting
Tim Nicholls

+852 9307 7395

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)