Kejayaan Keputusan Pertahanan Terhadap Vaksin Anti-Kanser AccuTOXnya Mencipta Vaksin Anti-Kanser Generasi Kedua Yang Kuat ARM-002

Defence Therapeutics

(SeaPRwire) –   Vancouver, British Columbia – 26 Mac 2024 – () () () (“Defence” atau “Syarikat“), sebuah syarikat bioteknologi Kanada yang membangunkan terapi imun-onkologi baharu dan teknologi penghantaran ubat, gembira mengumumkan pengujian berjaya vaksin generasi kedua anti-kanser, dipanggil ARM-002TM, menggunakan molekul anti-kanser utamanya AccuTOX®. Apabila diuji sebagai vaksin terapi dalam model kanser melanoma, ARM-002TM membawa kepada tindak balas lengkap 80% apabila digabungkan dengan pengekang imun checkpoint anti-PD-1.

Berbanding strategi anti-kanser semasa, vaksinasi boleh merangsang tindak balas imun khusus berupaya menyembuhkan tumor yang terbentuk. Selain itu, sel-sel imun yang dibangunkan boleh membawa kepada tindak balas ingatan jangka panjang berupaya melindungi pesakit daripada kemungkinan kembalinya kanser. Dengan menggunakan sel-sel stromal mesenkim (MSCs) sebagai platform vaksinasi; Defence telah menunjukkan bahawa ia mungkin untuk memprogram semula sel-sel menindas imun ini menjadi sel-sel penyajian antigen yang berkesan menggunakan turunannya Accum® dipanggil A1 (vaksin ARMTM). Walaupun vaksin ARMTM boleh menyajikan antigen secara berkesan kepada sel-sel T yang bertindak balas, jumlah antigen yang banyak diperlukan untuk menjana vaksin selular ini mungkin mewakili cabaran di klinik. Defence memilih untuk menguji molekul AccuTOX® utamanya untuk merekabentuk vaksin anti-kanser generasi kedua kerana molekul itu telah ditunjukkan boleh meningkatkan penyajian antigen dalam sel-sel kanser jika disampaikan secara intratumoral pada dos yang lebih rendah.

“AccuTOX® adalah molekul yang hebat! AccuTOX® mempunyai keupayaan untuk merangsang kematian sel kanser apabila digunakan sebagai injeksi kanser langsung, dan AccuTOX®, molekul yang sama, mengubah MSCs menjadi sel-sel penyajian antigen yang berkesan berupaya melatih tindak balas anti-tumoral yang berkuasa menggunakan penyediaan antigen 10 kali lebih rendah,” kata Encik Plouffe, Ketua Pegawai Eksekutif Defence Therapeutics.

Vaksin ARM-002TM diuji in vivo dalam konteks melanoma. Vaksin itu memicu tindak balas anti-tumoral yang mengkagumkan, yang menyebabkan pasukan meluaskan skop aplikasinya dengan menguji lebih lanjut pada kanser ovari dan pankreas “sukar dirawat”. Pasukan Defence sedang menjalankan kajian tambahan selari untuk menggali mekanisme tindakan sebenar AccuTOX® dalam memprogram semula MSCs sambil mengkaji asas mekanik di sebalik keberkesanan ARM-002TM menggunakan pelbagai kajian in vivo. Sekali kajian ini diselesaikan dan “ujian kering” pembuatan vaksin ARM-002TM siap, permintaan untuk mendapatkan kelulusan bagi ujian Fasa I menyasarkan kumpulan tumor pepejal akan dimulakan.

Data Bridge Market Research menganalisis bahawa pasaran tumor pepejal bernilai $209.61 bilion (AS) pada tahun 2021 dan dijangka akan mencapai $901.27 bilion (AS) menjelang tahun 2029, dengan mencatatkan kadar pertumbuhan tahunan yang disamakan (CAGR) sebanyak 20 peratus semasa tempoh peramalan 2022 hingga 2029.
.

Mengenai Defence:

Defence Therapeutics ialah syarikat bioteknologi awam yang bekerja untuk merekabentuk vaksin generasi seterusnya dan produk ADC menggunakan platform eksklusifnya. Teras platform Defence Therapeutics ialah teknologi ACCUM®, yang membolehkan penghantaran tepat antigen vaksin atau ADC dalam bentuk asal mereka ke sel-sel sasaran. Oleh itu, keberkesanan dan kekuatan yang lebih tinggi boleh dicapai terhadap penyakit membinasakan seperti kanser dan penyakit berjangkit.

Untuk maklumat lanjut:
Sebastien Plouffe, Presiden, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah
P: (514) 947-2272

Kenyataan Berhati-hati Mengenai Maklumat “Masa Depan”

Penerbitan ini termasuk beberapa kenyataan yang mungkin dianggap sebagai “kenyataan masa depan”. Semua kenyataan dalam penerbitan ini, selain kenyataan fakta sejarah, yang menangani peristiwa atau perkembangan yang Syarikat harapkan akan berlaku, adalah kenyataan masa depan. Kenyataan masa depan adalah kenyataan yang bukan fakta sejarah, dan secara umumnya, tetapi tidak selalu, dikenal pasti dengan kata-kata “mengharapkan”, “merancang”, “menjangka”, “percaya”, “bertujuan”, “menganggarkan”, “projek”, “berpotensi” dan ungkapan serupa, atau bahawa peristiwa atau keadaan “akan”, “akan”, “mungkin”, “boleh” atau “harus” berlaku. Walaupun Syarikat percaya jangkaan yang tersurat dalam kenyataan masa depan sedemikian didasarkan pada anggapan munasabah, kenyataan sedemikian bukanlah jaminan prestasi masa depan dan keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang tersurat dalam kenyataan masa depan. Faktor-faktor yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang tersurat termasuk tindakan peraturan, harga pasaran, dan kelangsungan ketersediaan modal dan pembiayaan, dan keadaan ekonomi, pasaran atau perniagaan umum. Pelabur digalakkan untuk tidak menganggap sebarang kenyataan sedemikian sebagai jaminan prestasi masa depan dan sebarang tindakan yang diambil oleh pembaca sebagai akibat maklumat yang dikemukakan di sini adalah tanggungjawabnya sendiri. Dengan membuka halaman ini, setiap pembaca menerima dan bersetuju dengan Terma dan Syarat dan Dasar Privasi Market Jar Media Inc. Kenyataan ini bukanlah rayuan untuk pelaburan. Market Jar Media Inc. tidak memberikan nasihat pelaburan am atau khusus dan maklumat di PressReach.com tidak seharusnya dianggap sebagai pengesyoran untuk membeli atau menjual sekuriti mana-mana syarikat yang disebut di PressReach.com.

Tiada pihak CSE atau pengawal pasarannya, seperti yang ditakrifkan dalam dasar CSE, menerima tanggungjawab atas kecukupan atau ketepatan penerbitan ini.

Pendedahan:

1) Penulis Artikel, atau ahli isi rumah atau keluarga penulis, tidak mempunyai sekuriti mana-mana syarikat yang disenaraikan dalam Artikel ini. Penulis menentukan syarikat mana yang akan dimasukkan dalam artikel ini berdasarkan penyelidikan dan pemahaman sektor.

2) Artikel ini dikeluarkan atas nama dan disponsori oleh Defence Therapeutics Inc. Market Jar Media Inc. telah atau dijangka menerima daripada Agensi Pemasaran Digital Defence Therapeutics Inc. (Native Ads Inc.) sembilan puluh enam ribu lima ratus dolar AS untuk 30 hari (21 hari kerja).

3) Pernyataan dan pendapat yang dinyatakan adalah pendapat penulis dan bukan Market Jar Media Inc., pengarah atau pegawainya. Penulis bertanggungjawab sepenuhnya terhadap kesahihan pernyataan. Penulis tidak dibayar oleh Market Jar Media Inc. untuk Artikel ini. Market Jar Media Inc. tidak dibayar oleh penulis untuk menerbitkan atau mengedarkan Artikel ini. Market Jar tidak secara bebas mengesahkan atau menyiasat semua maklumat sedemikian. Tiada pihak Market Jar atau mana-mana syarikat sekutunya menjamin ketepatan atau kesempurnaan maklumat sedemikian. Maklumat yang diberikan di atas adalah untuk maksud maklumat sahaja dan bukan pengesyoran untuk membeli atau menjual sekuriti. Market Jar Media Inc. memerlukan penulis sumbangan untuk mendedahkan sebarang pegangan saham, atau hubungan ekonomi, dengan syarikat yang mereka tulis tentang. Market Jar Media Inc. bergantung kepada penulis untuk menyediakan maklumat ini dengan tepat dan Market Jar Media Inc. tidak mempunyai cara untuk mengesahkannya.

4) Artikel ini tidak menyediakan nasihat pelaburan. Semua pelaburan membawa risiko dan setiap pembaca digalakkan untuk berunding dengan penasihat kewangan peribadinya. Sebarang tindakan yang diambil oleh pembaca sebagai akibat maklumat yang dikemukakan di sini adalah tanggungjawabnya sendiri. Dengan membuka halaman ini, setiap pembaca menerima dan bersetuju dengan Terma dan Syarat dan Dasar Privasi Market Jar Media Inc. Artikel ini bukanlah rayuan untuk pelaburan. Market Jar Media Inc. tidak memberikan nasihat pelaburan am atau khusus dan maklumat di PressReach.com tidak seharusnya dianggap sebagai pengesyoran untuk membeli atau menjual sekuriti. Market Jar Media Inc. tidak mengesyorkan atau mengesyorkan perniagaan, produk, perkhidmatan atau sekuriti mana-mana syarikat yang disebut di PressReach.com.

5) Market Jar Media Inc. dan pengarah, pegawai dan pekerjanya yang berkenaan tidak memegang saham untuk mana-mana syarikat yang disebut dalam Artikel ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

6) Dokumen ini mengandungi maklumat prospektif dan kenyataan prospektif, dalam makna undang-undang pelaburan Kanada yang berkenaan, (secara kolektif, “kenyataan prospektif”), yang