Kemaskini Perjanjian antara E3 Lithium dan Imperial Oil

E3 Lithium

(SeaPRwire) –   CALGARY, Alberta, 13 Mei 2024—. () () (), “E3 Lithium” atau “Syarikat” sebuah pemimpin dalam litium Kanada, dengan sukacitanya mengumumkan kemaskini kepada perjanjian dengan Imperial Oil Limited (“Imperial” atau “IOL”).

Sebagai sebahagian daripada kerjasama berterusan E3 Lithium dan Imperial di bawah perjanjian yang pertama kali diumumkan pada , kedua-dua syarikat telah bersetuju untuk menambah akses ke tanah bebas tambahan di seluruh Kawasan Clearwater. Syarikat juga telah bersetuju untuk memanjangkan tempoh waran (”Waran IOL”) selama 12 bulan lagi, kini boleh dilaksanakan sehingga 8 Julai 2025.

”Kerjasama berterusan antara E3 Lithium dan Imperial disahkan semula hari ini memandangkan visi bersama kami untuk menubuhkan pengeluaran litium mampan di Kanada,” kata Chris Doornbos, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif E3 Lithium. ”Kami gembira untuk memanjangkan perjanjian ini dan kami berharap untuk terus bekerja dengan Imperial.”

Terma-terma Waran:

E3 Lithium mencadangkan untuk memanjangkan tarikh tamat sah 3,413,979 waran saham biasa terbayar terlebih dahulu Syarikat yang dikeluarkan kepada Imperial Oil Limited (“IOL”) di mana Syarikat telah menerima bayaran terlebih dahulu sebanyak $6.35 juta pada 8 Julai 2022.

Setiap Waran memberikan IOL pilihan tidak boleh dipindahmilik dan tidak boleh dikembalikan untuk melaksanakan Waran untuk satu saham biasa Syarikat pada harga $1.86 untuk tempoh 24 bulan dari tarikh pemberian tanpa kos tambahan kepada IOL. Tiada Waran telah dilaksanakan setakat ini dan tiada yang dipegang oleh insiden Syarikat.

Tertakluk kepada kelulusan Bursa Saham Venture TSX, tamat sah Waran akan dipanjangkan dari 8 Julai 2024 ke 8 Julai 2025. Semua terma lain Waran akan kekal tidak berubah dan berkuat kuasa sepenuhnya. Tiada tindakan diperlukan daripada pemegang Waran untuk memberikan kesan kepada pindaan yang disebutkan di atas.

BAGI PIHAK LEMBAGA PENGAWAS
Chris Doornbos, Presiden & Ketua Pegawai Eksekutif
E3 Lithium Ltd.

Mengenai E3 Lithium

E3 Lithium adalah sebuah syarikat pembangunan dengan jumlah keseluruhan 16.0 juta tan metrik litium karbonat setara (LCE) Sumber Mineral Diukur dan Ditunjukkan dan 0.9 juta tan metrik LCE Disangka-sangka1 di Alberta. Seperti yang dinyatakan dalam Penilaian Ekonomi Awal E3, Projek Litium Clearwater mempunyai NPV8% USD 1.1 bilion dengan IRR 32% sebelum cukai dan USD 820 juta dengan IRR 27% selepas cukai1. Matlamat E3 Lithium adalah untuk menghasilkan produk litium berkualiti tinggi untuk bateri bagi menyokong revolusi elektrik yang berkembang pesat. Dengan sumber litium yang besar dan penyelesaian teknologi yang inovatif, E3 Lithium mempunyai potensi untuk menghantar litium ke pasaran dari salah satu bidang kuasa terbaik di dunia.

1: Laporan Teknikal NI 43-101 Penilaian Ekonomi Awal Projek Litium Clearwater (PEA) telah dipinda pada 17 September 2021. Gordon MacMillan, P.Geol, QP, Fluid Domains Inc. dan Grahame Binks, MAusIMM, QP (Metallurgy), bekas Sedgman Canada Limited (Tarikh Laporan: 15 Jun 2018, Tarikh Kesan: 4 Jun 2018 Tarikh Pindaan: 17 September 2021). Laporan Teknikal Sumber Mineral NI 43-101 untuk Hartanah Rocky Utara, berkuat kuasa 27 Oktober 2017, mengenal pasti 0.9Mt LCE (disangka-sangka). Laporan Teknikal Sumber Mineral NI 43-101 untuk Kawasan Bashaw, berkuat kuasa 21 Mac 2023, mengenal pasti 16.0Mt LCE (diukur & ditunjukkan). Semua laporan tersedia di laman web E3 Lithium () dan SEDAR+ ().

Kenyataan dan Notis Berjaga-jaga

Kenyataan berita ini termasuk beberapa kenyataan prospektif serta objektif, strategi, kepercayaan dan niat pengurusan. Kenyataan prospektif sering dikenal pasti dengan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “rancangan”, “dijangka”, “menganggarkan”, “bertujuan” dan perkataan serupa yang merujuk kepada peristiwa dan keputusan masa depan. Kenyataan prospektif berdasarkan pandangan dan jangkaan semasa pengurusan. Semua maklumat prospektif adalah secara asasnya tidak pasti dan tertakluk kepada pelbagai risiko dan ketidakpastian, termasuk sifat spekulatif eksplorasi mineral dan pembangunan, fluktuasi harga komoditi, keberkesanan dan kelayakan teknologi pengekstrakan litium yang belum pernah diuji atau dibuktikan pada skala komersial atau pada air masin Syarikat, risiko persaingan dan ketersediaan pembiayaan, seperti yang dijelaskan dengan lebih terperinci dalam laporan pemegang saham terkini yang boleh didapati pada . Kejadian atau keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang diramalkan dalam kenyataan prospektif dan kami memberi amaran terhadap bergantung berlebihan ke atasnya. Kami menganggap tiada obligasi untuk menyemak atau mengemaskini kenyataan prospektif ini kecuali diperlukan oleh undang-undang yang berkuat kuasa.

Sama ada Bursa Saham Venture TSX atau Perkhidmatan Pengawalannya (seperti yang ditakrifkan dalam dasar Bursa Saham Venture TSX) menerima tanggungjawab bagi kecukupan atau ketepatan pengeluaran ini.

Hubungan

Hubungan Pelabur dan Media E3 Lithium

587-324-2775

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.