Kerajaan Kanada merayakan graduan pegawai perikanan 2023

Government of Canada celebrates the 2023 fishery officer graduates

(SeaPRwire) –   SUMMERSIDE, PE, Dec. 15, 2023 – Dalam upacara khas di Akademi Polis Atlantik di Summerside, Prince Edward Island, Fisheries and Oceans Canada (DFO) merayakan kejayaan dan pencapaian terbaru angkatan terbaru daripada Program Latihan Awal Pegawai Perikanannya.

Seramai 28 graduan daripada Angkatan 23-3 berjaya menyelesaikan program latihan yang ketat selama 19 minggu yang merangkumi latihan kelas dan amali. Semasa ini, kadet dilatih dengan pengetahuan dan kemahiran terapan yang diperlukan untuk menangani isu-isu berkaitan pemuliharaan dan perlindungan sumber perikanan dan habitat ikan yang berubah-ubah. Mereka juga mendengar langsung daripada seorang Tetua Pertama Abegweit, yang berkongsi pengetahuannya tentang pentingnya sosial, budaya dan roh sumber perikanan, lautan, habitat akuatik dan laluan air laut kepada masyarakat Orang Asli. Mereka kini menyertai 46 graduan daripada Angkatan 23-1 dan 23-2 awal tahun ini yang memasuki barisan lebih daripada 600 pegawai perikanan Kanada.

Setelah menyelesaikan tonggak utama ini, pegawai baru Kanada kini perlu menjalani latihan amali selama 30 bulan untuk meletakkan apa yang telah dipelajari ke dalam tindakan.

Angkatan graduan 2023 akan ditempatkan di seluruh negara di pelbagai lokasi serantau termasuk kawasan Pasifik, Artik, Ontario dan Prairi, Quebec, Teluk, Maritim, dan Newfoundland dan Labrador DFO, untuk memulakan kerjaya sebagai pegawai perikanan.

Pegawai perikanan Kanada mempunyai tanggungjawab penting untuk menguatkuasakan undang-undang utama, termasuk Fisheries Act, Species at Risk Act, dan Costal Fisheries Protection Act untuk membantu memulihara alam sekitar marin. Dalam peranan baru mereka sebagai pegawai perikanan, graduan telah berikrar untuk mendidik rakyat Kanada tentang pentingnya pemuliharaan, membina kepercayaan, dan memperkembangkan rasa tanggungjawab terhadap alam sekitar kita.

Untuk maklumat lanjut tentang apa yang diperlukan untuk menjadi pegawai perikanan, sila lawati:

Ucapan

“Tahniah kepada graduan tahun ini kerana menyelesaikan Program Progresi Kerjaya Pegawai Perikanan Kementerian Perikanan dan Lautan Kanada. Anda mewakili DFO dan Kerajaan Kanada yang penting dan berpengaruh. Bagi pihak semua rakyat Kanada, terima kasih kerana memilih kerjaya perkhidmatan awam, dan mengambil tanggungjawab penting pemuliharaan dan perlindungan. Alam sekitar kita akan lebih dilindungi, lebih sihat, dan lebih daya tahan untuk itu.”

The Honourable Diane Lebouthillier, Menteri Perikanan, Lautan dan Pengawal Pantai Kanada

Pautan Berkaitan
Kembali Bersama
  • Ikuti Fisheries and Oceans Canada di , , , dan .
  • Ikuti Canadian Coast Guard di , , , dan .

SOURCE Fisheries and Oceans (DFO) Canada

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.