KERAJAAN PERSEKUTUAN MENEKANKAN 12,000 RUMAH SEWA BARU DI SELURUH KANADA

Real Estate12 sasun.buxdaryan@mail.ru Depositphotos 493023426 S FEDERAL GOVERNMENT HIGHLIGHTS 12,000 NEW RENTAL HOMES ACROSS CANADA

(SeaPRwire) –   OTTAWA, ON, Nov. 20, 2023 – Hari ini, Menteri Perumahan, Komuniti dan Infrastruktur yang terhormat Sean Fraser menekankan lebih daripada $4.1 bilion pelaburan persekutuan untuk membina hampir 12,000 unit perumahan khas disewa di seluruh 73 projek di Kanada. Pembiayaan ini datang sebagai pinjaman berbayar balik berfaedah rendah sepenuhnya melalui . Pengumuman ini dibuat di komuniti seluruh negara minggu lepas, dari November 14-17.

Government of Canada Logo (CNW Group/Canada Mortgage and Housing Corporation (CMHC))

Pembinaan perumahan disewa di Kanada tidak sejajar dengan pertumbuhan bandar dan populasi negara ini, menyebabkan penurunan bekas dan stok perumahan tua yang semakin berusia selama beberapa dekad. Untuk menangani isu ini, kerajaan persekutuan memperkenalkan RCFi untuk membantu membina lebih banyak perumahan disewa di seluruh negara. Meningkatkan bekalan keseluruhan perumahan disewa adalah penting untuk mencipta komuniti yang lebih kukuh dan dinamik yang rakyat Kanada boleh banggakan sebagai rumah.

Senarai terperinci semua pengumuman RCFi yang dibuat minggu lepas boleh didapati dalam latar belakang pengumuman berita ini.

Petikan:

“Kita perlu meningkatkan bekalan perumahan dan inilah sebabnya kita membuat pelaburan strategik melalui program seperti Inisiatif Pembiayaan Pembinaan Sewaan untuk membina unit perumahan disewa yang sangat diperlukan di seluruh negara. Projek yang diumumkan minggu lepas di seluruh Kanada adalah langkah besar untuk menangani kekurangan perumahan yang dihadapi rakyat Kanada dan akan membawa hampir 12,000 rumah ke bandar-bandar kita. Melalui Strategi Perumahan Kebangsaan, kerajaan persekutuan sedang bertindak untuk meningkatkan bekalan pembangunan perumahan disewa baru yang lebih dekat dengan pekerjaan, perkhidmatan, pengangkutan awam dan kemudahan.” The Honourable Sean Fraser, Menteri Perumahan, Infrastruktur dan Komuniti

Fakta ringkas:
 • Strategi Perumahan Kebangsaan (NHS) Kerajaan Kanada adalah rancangan sepuluh tahun yang ambisius yang akan melabur lebih daripada $82 bilion untuk memberi lebih ramai Kanada tempat untuk dipanggil rumah.
 • Inisiatif Pembiayaan Pembinaan Sewaan (RCFi) memberi pinjaman berfaedah rendah yang boleh dibayar balik sepenuhnya untuk menggalakkan pembinaan lebih banyak perumahan disewa untuk kegunaan orang tengah di Kanada. Ia memberi kesan positif kepada sistem perumahan dengan kos minimum kepada pembayar cukai.
  • RCFi adalah salah satu program dan inisiatif di bawah Strategi Perumahan Kebangsaan yang dirancang untuk membantu menangani keperluan perumahan di sepanjang landskap perumahan.
  • RCFi saling melengkapi inisiatif NHS lain yang memberi tumpuan kepada pembiayaan unit perumahan mampu milik untuk isi rumah berpendapatan rendah.
  • Melalui RCFi, kerajaan persekutuan menggalakkan pembinaan lebih daripada 71,000 unit perumahan disewa.
  • Bekalan perumahan disewa khusus yang stabil adalah penting bagi lebih ramai orang di Kanada untuk mendapat akses kepada perumahan yang memenuhi keperluan mereka.
Pautan berkaitan:
 • Lawati untuk maklumat paling diminta mengenai perumahan Kerajaan Kanada.
 • CMHC menyumbang kepada kestabilan pasaran perumahan dan sistem kewangan, memberi sokongan kepada rakyat Kanada yang memerlukan perumahan, dan menawarkan penyelidikan dan nasihat perumahan yang tidak memihak kepada semua peringkat kerajaan Kanada, pengguna dan industri perumahan. Matlamat CMHC adalah supaya semua orang di Kanada mempunyai rumah yang mampu dimiliki dan memenuhi keperluan mereka. Untuk maklumat lanjut, sila lawati atau ikuti kami di , , , dan .
 • Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Strategi Perumahan Kebangsaan, lawati:
 • Sila lihat National Housing Strategy untuk melihat projek perumahan mampu milik yang dibangunkan di seluruh Kanada.

LATAR BELAKANG

Pengumuman

Lokasi

Pautan ke Pengumuman Berita

Timbalan Perdana Menteri mengumumkan $1.2 bilion untuk membina lebih 2,600 rumah disewa baru di Toronto

Toronto, ON

Kerajaan Persekutuan mengumumkan lebih $23 juta untuk rumah disewa baru di Fredericton

Fredericton, NB

Kerajaan Persekutuan mengumumkan lebih $432 juta untuk rumah disewa baru di Ottawa

Ottawa, ON

Kerajaan Persekutuan mengumumkan hampir $320 juta untuk rumah disewa baru di Surrey

Surrey, BC

Kanada mengumumkan lebih $286 juta untuk rumah disewa baru di Nova Scotia

Bedford, NS

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)