Knightscope Umumkan Peralihan CFO, Memfokuskan Pada Pertumbuhan Yang Menguntungkan

KSCP Knightscope Announces CFO Transition, Focuses on Profitable Growth

(SeaPRwire) –   MOUNTAIN VIEW, California–6 Disember 2023– [NASDAQ:KSCP] (“Knightscope” atau “Syarikat”, hari ini mengumumkan bahawa Apoorv S Dwivedi, eksekutif kewangan berpengalaman, telah menerima jawatan Naib Presiden Eksekutif dan Ketua Pegawai Kewangan Knightscope, berkuat kuasa Januari 2024.

Mallorie Burak, Presiden dan CFO, akan meletak jawatan awal Januari 2024 untuk mengejar peluang lain. William Santana Li, Pengerusi dan CEO, akan mengambil alih semula tanggungjawab operasi sebagai Presiden. Ini adalah antara beberapa langkah strategik Knightscope dalam perjalanan keuntungan apabila Syarikat berusaha untuk memberi tumpuan kepada pertumbuhan untung, peningkatan margin, kecekapan operasi dan pengambilan keputusan yang lebih terangkum.

“Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada Mallorie atas perkhidmatannya dan kami sangat gembira menyambut Apoorv ke pasukan Knightscope,” kata William Santana Li, Pengerusi dan CEO, Knightscope, Inc. “Kami akan sukar mencari eksekutif yang mempunyai pengalaman dan tenaga setinggi ini, dan yang telah bekerja di beberapa syarikat besar, melalui cabaran yang sukar bagi syarikat permulaan yang kompleks, membawa sebuah syarikat awam, dan kebetulan fasih dalam kerangka kerja Reg A+ dengan pendidikan Ivy League,” teruskan Li.

Dengan pengalaman yang luas dalam kewangan dan strategi korporat, Dwivedi baru-baru ini berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Kewangan Nxu, Inc. (NXU). Beliau menyertai syarikat itu pada tahun 2022 dan membantu membawanya ke pasaran saham Nasdaq pada tahun ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.