Knightscope Umumkan Titik Peralihan Kewangan Penting

Knightscope

(SeaPRwire) –   Town Hall dengan CEO dan CFO Dijadualkan Malam Ini

Pembuat Teknologi Terus Melaksanakan Rancangan untuk Pertumbuhan yang Menguntungkan

MOUNTAIN VIEW, Calif., April 02, 2024– [] (“Knightscope” atau “Syarikat”) merupakan pembuat robotik dan teknologi kecerdasan buatan (“AI”) yang memberi tumpuan kepada keselamatan awam, hari ini mengumumkan keputusan kewangannya bagi tahun berakhir 31 Disember 2023, menandakan kemajuan ketara ke arah matlamat keuntungan dan kecekapan operasi.

Titik Penting Kewangan 2023

Pertumbuhan Hasil yang Ketara

Knightscope melaporkan hasil sebanyak $12.8 juta bagi tahun 2023, yang menandakan peningkatan sebanyak 128% berbanding tahun sebelumnya. Hasil bersih daripada perkhidmatan meningkat kira-kira $2 juta kepada $7.2 juta manakala hasil bersih daripada jualan produk meningkat sebanyak $5.2 juta kepada $5.6 juta pada tahun 2023. Didorong terutamanya oleh jualan penuh tahun Peranti Komunikasi Kecemasan (“ECDs”) yang diserap ke dalam barisan produk kami selepas pengambilalihan Sistem Pengurusan Keadaan Kecemasan CASE, peningkatan tahun ke tahun merupakan bukti kepada penggunaan teknologi keselamatan awam kami yang semakin meningkat.

Peningkatan Margin Kasar

Walaupun melaporkan kerugian kasar sebanyak -$2.0 juta bagi tahun 2023, menghasilkan peratusan margin kasar -16% bagi tempoh tersebut, angka ini menunjukkan peningkatan ketara berbanding peratusan margin kasar -59% pada tahun sebelumnya. Peningkatan $1.3 juta tahun ke tahun, didorong terutamanya oleh kecekapan kos perkhidmatan, gaji dan yuran komunikasi wayarles, mencerminkan usaha kami yang gigih untuk memperbaiki kos berkaitan hasil dan skala kami.

Kecekapan Perbelanjaan Operasi

Jumlah perbelanjaan operasi bagi tahun itu adalah sebanyak $24.3 juta, pengurangan hampir $4.4 juta berbanding tahun sebelumnya. Pemacu utama untuk penjimatan tahun ke tahun termasuk pengurangan $3.3 juta kos pemasaran dan $2.1 juta perbelanjaan R&D yang diimbangi oleh peningkatan $0.9 juta dalam perbelanjaan AG dan $0.1 juta dalam caj penstrukturan semula tunggal pada tahun 2023. Perbelanjaan operasi sebagai peratusan hasil adalah 190% pada tahun 2023, turun daripada 509% pada tahun sebelumnya, menunjukkan peningkatan kecekapan yang ketara.

Kerugian Bersih Merosot

Kerugian bersih Syarikat bagi tahun itu adalah $22.1 juta, peningkatan $3.5 juta berbanding kerugian bersih tahun sebelumnya sebanyak $25.6 juta. Kemajuan ini khususnya menarik apabila mempertimbangkan kerugian bersih sebagai peratusan hasil, yang meningkat daripada -455% pada tahun 2022 kepada -173% pada tahun 2023. Kerugian setiap saham meningkat kepada $0.34 kerugian setiap saham pada tahun 2023, peningkatan 53% berbanding $0.72 kerugian setiap saham pada tahun 2022.

Rancangan 2024 ke Arah Pertumbuhan yang Menguntungkan

Struktur Organisasi

Melalui pengoptimuman pengurusan, penghapusan jawatan, pengautomasian, dan penyemakan luar, Knightscope dijangka dapat mengurangkan perbelanjaan gaji sebanyak lebih 30% pada tahun 2024.

Perkhidmatan

Apabila Mesin-dalam-Rangkaian kami menghampiri 10,000 unit di seluruh negara, kami telah memilih untuk menyelaraskan sokongan bagi teknologi K1B dan ASR di medan dengan penganugerahan kontrak perkhidmatan di seluruh negara kepada beberapa pertubuhan penyelenggaraan dan penyedia perkhidmatan utama dengan beribu-ribu teknisi yang lebih mampu menyokong pelanggan kami dengan lebih cekap, menghapuskan banyak juruteknik perkhidmatan dalaman dan lori.

Pembuatan

Kami dalam proses menyatukan semua operasi pembuatan kami daripada 3 kemudahan kepada 1 kemudahan untuk meningkatkan aliran proses, kualiti, kecekapan pembelian dan fleksibiliti buruh.

Kemudahan

Selain itu, seperti yang diumumkan semasa , kami mengurangkan bilangan kemudahan kami daripada 13 kepada 1, secara berperingkat, untuk terus meningkatkan kecekapan dan mengurangkan perbelanjaan harta tanah, persediaan dan operasi sebenar.

Pandangan

Paparan pelabur terbaru yang terperinci mengenai rancangan masa depan Syarikat tersedia untuk dan ulasan sesi Minggu Inovasi tersedia di

Daftar untuk Town Hall

CEO dan CFO Knightscope akan mengadakan sesi Town Hall pada pukul 5 petang PDT / 8 malam EDT hari ini, untuk menjawab soalan daripada penganalisis, pelabur dan penyokong – tanpa pengacara. .

Mengenai Knightscope

Knightscope membina teknologi canggih untuk meningkatkan keselamatan awam, dan ambisi jangka panjang kami adalah untuk menjadikan Amerika Syarikat negara paling selamat di dunia. Ketahui lebih lanjut mengenai kami dan buat temu janji atau demonstrasi hari ini di

Kenyataan Prospektif

Kenyataan pers ini mengandungi “kenyataan prospektif” dalam maksud Private Securities Litigation Reform Act 1995. Kenyataan prospektif sedemikian boleh dikenal pasti dengan penggunaan perkataan seperti “harus”, “mungkin”, “berniat”, “menjangkakan”, “percaya”, “menganggarkan”, “merancang”, “mengharapkan”, “berencana” dan ungkapan serupa. Kenyataan prospektif yang terkandung dalam kenyataan pers ini dan komunikasi lain termasuk tetapi tidak terhad kepada penyataan mengenai matlamat, keuntungan, pertumbuhan, prospek, pengurangan perbelanjaan, dan pandangan Syarikat. Walaupun Knightscope percaya bahawa jangkaan yang terkandung dalam kenyataan prospektif ini berdasarkan andaian munasabah, terdapat beberapa risiko, ketidakpastian dan faktor penting lain yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada kenyataan prospektif tersebut, termasuk faktor yang dibincangkan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam Laporan Tahunan Knightscope bagi tahun berakhir 31 Disember 2023, seperti yang dikemaskini oleh penyataan lain kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa. Kenyataan prospektif hanya berlaku pada tarikh dokumen di mana ia terkandung, dan Knightscope tidak menanggung apa-apa tanggungjawab untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif, kecuali yang diperlukan oleh undang-undang.

Hubungan Media:
Stacy Stephens
Knightscope, Inc.
(650) 924-1025

Pendedahan:

1) Penulis Artikel, atau ahli isi rumah atau keluarga penulis, tidak memiliki sekuriti mana-mana syarikat yang disenaraikan dalam Artikel ini. Penulis menentukan syarikat mana yang akan dimasukkan dalam artikel ini berdasarkan penyelidikan dan pemahaman sektor.

2) Artikel ini dikeluarkan atas nama dan disponsori oleh, Knightscope, Inc. Market Jar Media Inc. telah atau dijangka menerima sehingga enam puluh enam ribu USD daripada Native Ads Inc., Agensi Pemasaran Digital yang dilantik oleh Knightscope, Inc. untuk setiap tempoh 22 hari perniagaan (30 hari kalendar) tempoh kempen yang dijangka sehingga 365 hari kalendar (254 hari perniagaan).

3) Pernyataan dan pendapat yang dinyatakan adalah pendapat penulis dan bukan Market Jar Media Inc., pengarah atau pegawainya. Penulis sepenuhnya bertanggungjawab terhadap kesahihan pernyataan. Penulis tidak dibayar oleh Market Jar Media Inc. untuk Artikel ini. Market Jar Media Inc. tidak dibayar oleh penulis untuk menerbitkan atau menyindiketkan Artikel ini. Market Jar tidak secara bebas mengesahkan atau menyiasat semua maklumat tersebut. Tiada pihak Market Jar atau mana-mana sekutunya yang menjamin ketepatan atau kesempurnaan maklumat tersebut. Maklumat yang diberikan di atas adalah untuk maksud maklumat sahaja dan bukan suatu nasihat untuk membeli atau menjual sekuriti. Market Jar Media Inc. memerlukan penulis sumbangan untuk mendedahkan sebarang pegangan saham, atau hubungan ekonomi, dengan syarikat yang mereka tulis tentang. Market Jar Media Inc. bergantung kepada penulis untuk dengan tepat memberikan maklumat ini dan Market Jar Media Inc. tidak mempunyai cara untuk mengesahkan ketepatannya.

4) Artikel ini tidak menggubal nasihat pelaburan. Setiap pembaca digalakkan berunding dengan penasihat kewangan peribadinya dan sebarang tindakan pembaca akibat maklumat yang dikemukakan di sini adalah tanggungjawabnya sendiri. Dengan membuka laman ini, setiap pembaca menerima dan bersetuju dengan dan Market Jar Media Inc. Artikel ini bukanlah suatu rayuan pelaburan. Market Jar Media Inc. tidak memberikan nasihat pelaburan am atau khusus dan maklumat di PressReach.com tidak seharusnya dianggap sebagai suatu cadangan untuk membeli atau menjual sekuriti. Market Jar Media Inc. tidak mengesyorkan atau mengesyorkan perniagaan, produk, perkhidmatan atau sekuriti mana-mana syarikat yang disebut.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.