KuCoin Menjadi Pertukaran Kripto Global Pertama yang Melepasi Persyaratan FIU di India

(SeaPRwire) –   VICTORIA, Seychelles, 23 Mac 2024 — KuCoin, pemimpin global antara pertukaran mata wang kripto dan disenaraikan dalam tujuh teratas di seluruh dunia, dengan bangganya mengumumkan pencapaian terbaru yang menjadi yang pertama memenuhi syarat FIU sebagai pertukaran kripto global di India. Pencapaian ini menandakan titik perubahan penting dalam landskap mata wang kripto India yang berkembang di tengah-tengah perubahan peraturan baru-baru ini dan menekankan komitmen KuCoin untuk mengembangkan kehadirannya di pasaran global penting sebagai sebahagian daripada strategi global menyeluruhnya.

Menyertai pendaftaran KuCoin dengan FIU, KuCoin mencadangkan untuk menjalankan inisiatif berikut untuk lebih baik melayani pengguna tempatan India.

  • Penyelesaian Pembayaran Tempatan: Berkolaborasi dengan bank tempatan dan rakan kongsi fiat untuk memperkenalkan perkhidmatan terus naik dan turun yang unik dan disesuaikan untuk India. Sementara itu, KuCoin juga mencadangkan untuk melancarkan program penyertaan rakan kongsi untuk mengalu-alukan lebih rakan kongsi menyertai dan menyediakan perkhidmatan yang lebih mudah dan mesra.
  • Fokus Pelaburan Strategik: Menggalakkan pelaburan dan sokongan untuk projek blok rantai yang diketuai oleh usahawan berfokus India, membantu pertumbuhan mampan ekosistem kripto tempatan.
  • Perikatan Peraturan dan Keselamatan: Terus menyokong pihak berkuasa peraturan dan Kerajaan untuk mempromosikan landskap industri yang selamat dan teratur.
  • Perkongsian untuk Pendidikan dan Ekosistem: Berkongsi dengan institusi pendidikan melalui KuCoin Campus untuk memupuk pemahaman blok rantai dan menawarkan akses ke sumber Web3, teknologi dan ekosistem KuCoin, dengan itu menjaga pembangunan industri blok rantai di India.
  • Strategi Glo-cal dan Penyaluran Pasukan Tempatan: Menubuhkan pasukan tempatan yang dikhaskan untuk lebih memahami dan melayani keperluan khusus pelabur dan pengguna India. Pergi “Glo-cal” menekankan keutamaan KuCoin untuk pergi global dengan fokus penyaluran.

Johnny Lyu, CEO KuCoin, berkata, “KuCoin meletakkan kepentingan tertinggi kepada keselamatan aset pengguna. Dengan berjaya melengkapkan pendaftaran ini di India, kami bersedia untuk meningkatkan pengalaman pengguna India dan mengesahkan komitmen kami terhadap pematuhan dan keselamatan. Tonggak ini membolehkan kami untuk mengembangkan perbualan mengenai penggunaan kripto di India, dengan menekankan keselamatan pengguna dan kecemerlangan perdagangan. Selain itu, ia mempercepatkan pelaburan dan inisiatif pendidikan kami di India, bertujuan untuk merangsang pertumbuhan industri dan membangunkan ekosistem blok rantai secara mampan. Kami bersemangat untuk menyokong inovasi tempatan dan membina perkongsian pendidikan yang berkekalan untuk menyumbang secara signifikan kepada ekosistem blok rantai India. Dengan perkembangan ini, kami di KuCoin mengalu-alukan rakan kongsi untuk menyertai kami, dan mempromosikan pembangunan industri mata wang kripto di India

KuCoin amat bersemangat untuk memulakan perjalanan ini bersama pengguna India kami, membuka satu alam baru peluang dan kemungkinan. KuCoin berhasrat untuk tumbuh lebih kuat bersama, membangunkan komuniti blok rantai yang kolaboratif dan makmur. Memandang ke hadapan, KuCoin optimis tentang masa depan yang akan dibina di India—masa depan cerah dengan inovasi, kemajuan dan kejayaan bersama.

Mengenai KuCoin

Dilancarkan pada September 2017, KuCoin ialah pertukaran mata wang kripto global dengan ibu pejabat operasinya di Seychelles. Sebagai platform berasaskan pengguna dengan fokus kepada inklusiviti dan tindakan masyarakat, ia menawarkan lebih 800 aset digital dan kini menyediakan perdagangan Spot, perdagangan Margin, perdagangan Fiat P2P, perdagangan Had, Staking dan Peminjaman kepada 30 juta penggunanya di lebih 200 negara dan rantau. KuCoin kini antara tujuh pertukaran kripto teratas. Pada tahun 2023, KuCoin dinamakan salah satu Pertukaran Kripto Terbaik oleh Forbes dan diiktiraf sebagai pertukaran global yang sangat disyorkan dalam Anugerah Platform Perdagangan Mata Wang Kripto Global Finder 2023. Ketahui lebih lanjut di.

Gambar –
Logo –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.