Kumpulan Compliancy Mendorong Pertubuhan Kesihatan untuk Menyiapkan Penilaian Risiko Keselamatan HIPAA Mereka

Health20 healthher Compliancy Group Urges Healthcare Organizations to Complete Their HIPAA Security Risk Assessments

(SeaPRwire) –   NEW YORK, Dec. 15, 2023 — Compliancy Group mengingatkan organisasi kesihatan tentang obligasi mereka untuk melengkapkan penilaian risiko keselamatan tahunan HIPAA mereka.

Compliancy Group (PRNewsfoto/Compliancy Group)

Kepatuhan HIPAA bergantung kepada secara besar. Dengan melengkapkan penilaian risiko keselamatan, organisasi kesihatan boleh lebih bersedia terhadap serangan siber dan insiden keselamatan yang lain.

Menurut Jabatan Kesihatan dan Perkhidmatan Kemanusiaan Amerika Syarikat Pejabat Hak Awam (OCR), ransomware dan penggodaman adalah punca kebimbangan utama dalam kesihatan. Dalam empat tahun yang lalu, terdapat peningkatan sebanyak 239% dalam pelanggaran besar yang dilaporkan kepada OCR yang melibatkan penggodaman, dan peningkatan sebanyak 278% dalam ransomware. Trend ini berterusan pada tahun 2023, di mana penggodaman menyumbang 77% kepada pelanggaran besar yang dilaporkan kepada OCR. Lebih 89 juta individu terjejas oleh pelanggaran besar pada tahun 2023.

“Industri kesihatan telah menjadi sasaran utama untuk para pengganas. Dengan ancaman yang bertambah setiap tahun, organisasi kesihatan mesti berwaspada untuk menyekat maklumat pesakit. Cara terbaik untuk berbuat demikian adalah dengan menjalankan penilaian risiko keselamatan untuk mengenal pasti risiko supaya langkah-langkah keselamatan tambahan boleh dilaksanakan untuk mencegah insiden daripada berlaku” – Marc Haskelson, CEO dan Presiden, Compliancy Group.

Tidak pasti di mana untuk memulakan? Kumpulan Compliancy mempunyai siri bahan pendidikan untuk membantu organisasi memenuhi keperluan HIPAA mereka. Anda boleh mencari eBook dan artikel yang memberikan tips tentang memenuhi keperluan penilaian risiko keselamatan tahunan anda.

Sumber HIPAA
Tentang Kumpulan Compliancy

Selesaikan cabaran kepatuhan kesihatan dengan cepat dan yakin dengan perisian yang disederhanakan. Sama ada anda memerlukan HIPAA, OSHA, SOC 2, atau ketiganya, program kepatuhan anda sepenuhnya boleh disesuaikan. Buang kompleksiti dan tekanan kepatuhan, peningkatkan kesetiaan pesakit dan keuntungan perniagaan anda, serta kurangkan risiko. Disokong oleh persatuan perubatan terkemuka, pelanggan boleh yakin dalam program kepatuhan mereka.

HUBUNGI: Monica McCormack,

SUMBER Kumpulan Compliancy

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.