Kyowa Kirin melaksanakan penyelesaian Pengurusan Prestasi Korporat Wolters Kluwer CCH® Tagetik

(SeaPRwire) –   Perancangan kewangan dan analisis global yang bersepadu membolehkan pengurusan matriks yang dipertingkatkan 

TOKIO, 16 November 2023 — Wolters Kluwer, pemimpin global dalam menyediakan maklumat profesional, penyelesaian perisian dan perkhidmatan, hari ini mengumumkan bahawa Kyowa Kirin Co., Ltd., telah sepenuhnya melaksanakan CCH® Tagetik sebagai platform pengurusan prestasi korporat (CPM) globalnya yang bersepadu, lintas-fungsi. Kyowa Kirin (Ibu Pejabat: Chiyoda-ku, Tokyo; Ketua Pegawai Eksekutif dan Ketua Pegawai Eksekutif: Masashi Miyamoto; di sini disebut “Kyowa Kirin”), adalah syarikat yang terlibat dalam penyelidikan, pembangunan, pembuatan dan jualan ubat-ubatan.

Cabaran: Pelbagai sistem pengurusan belanjawan berasaskan Excel yang berbeza menjadikan perancangan kewangan dan analisis (FP&A) lintas-fungsi mengambil masa dan terhad.
Kyowa Kirin memperkenalkan struktur “Satu Kyowa Kirin” pada April 2019, untuk mencapai pertumbuhan mampan. Ini adalah struktur pengurusan global yang menggabungkan organisasi serantau yang terdiri daripada empat rantau: Jepun, Amerika Utara, EMEA, dan Asia/Oceania; organisasi fungsi global yang terdiri daripada fungsi seperti Penyelidikan & Pembangunan dan Jaminan Kualiti; dan organisasi produk yang terdiri daripada francais produk. Pada masa lalu, Kyowa Kirin mengendalikan perancangan belanjawan dan pengurusan prestasi menggunakan sistem dan spreadsheet Excel yang berbeza untuk setiap rantau, menyebabkan isu-isu berikut:

  • Cabaran untuk memperoleh maklumat kewangan terperinci dan melakukan analisis varians.
  • Kesukaran menggabungkan dan memvisualisasikan data kewangan, terutamanya dalam skala global.; dan
  • Beban berat ke atas kakitangan kewangan dan perakaunan ketika merumuskan dan mengawal belanjawan secara konsolidasi global.

Penyelesaian: Pelaksanaan CCH Tagetik untuk mentransformasikan secara digital fungsi kewangan global Kyowa Kirin.
Untuk menangani cabaran-cabaran ini, Kyowa Kirin sepenuhnya melaksanakan CCH Tagetik sebagai platform CPM bersama dan global untuk semua rantau dan fungsi. CCH Tagetik telah dilaksanakan oleh banyak syarikat global utama di Jepun dan oleh ribuan syarikat di seluruh dunia, untuk:

  • Menguruskan petunjuk kewangan konsolidasi untuk pelbagai kumpulan, rantau, perniagaan dan fungsi.
  • Menguruskan volum data yang besar, dalam pelbagai kod, ciri-ciri dan format, dari fungsi dan rantau bersama, pada satu platform; dan
  • Memperkukuh tadbir urus dan usaha kawalan kos melalui pemvisualisasian data kewangan.

Sebagai sebahagian daripada pelaksanaan global CCH Tagetik ini, Kyowa Kirin akan menghapuskan proses pengurusan data berasaskan Excel tradisional dan sebaliknya memberdayakan semua pasukan kewangan dalaman untuk merumuskan belanjawan secara langsung dalam sistem CCH Tagetik. Dengan simpanan masa dan kecekapan yang signifikan yang diperolehinya daripada CCH Tagetik, Kyowa Kirin juga merancang untuk memindahkan masa profesional kewangannya daripada pengumpulan dan analisis data manual ke arah kerja ber nilai tinggi yang lebih strategik yang boleh membantu syarikat mencapai matlamat prestasi korporatnya.

Motohiko Kawaguchi, Ketua Pegawai Kewangan (CFO) & Ketua Global Finance di Kyowa Kirin, berkata:
“Visi Kyowa Kirin adalah ‘untuk merealisasikan penciptaan nilai berterusan yang mengubah kehidupan sebagai syarikat farmaseutikal global khusus dari Jepun yang membawa senyuman ke wajah orang yang menghadapi penyakit.’ Sebagai petunjuk kewangan, kami bertujuan untuk segera mencapai angka pulangan ekuiti (ROE) 10% dan mengekalkan dan meningkatkannya dalam tempoh pertengahan hingga jangka panjang. Untuk mencapai matlamat ini, kami perlu menubuhkan struktur keuntungan global yang stabil dan pertumbuhan mampan. Ini bermakna penting untuk memperkukuh pengurusan perniagaan di seluruh kumpulan. Kami memerlukan penyusunan semula belanjawan, pemvisualisasian data kewangan, dan meningkatkan fungsi kawalan kos dan analisis/ramalan. Dengan menggunakan CCH Tagetik sebagai platform pengurusan perniagaan global kami, kami akan dapat mencapai matlamat ini, menyediakan maklumat yang lebih berguna untuk pengambilan keputusan pengurusan, dan mencapai objektif perniagaan kami.”

Kyowa Kirin juga mengembangkan skop penggunaan CCH Tagetiknya di luar bidang FP&A, untuk menyertakan pengurusan tunai global, cukai global dan urus niaga dalaman dalam kumpulan.

Kumiko Minowa, Pengarah Pengurusan Jepun CCH Tagetik di Wolters Kluwer, menambah:
“Syarikat-syarikat dengan operasi global seperti Kyowa Kirin, mengambil kesempatan penuh daripada ciri-ciri platform bersatu CCH Tagetik untuk memacu transformasi digital operasi kewangan mereka. Kami akan terus membantu syarikat-syarikat seperti ini mengeluarkan tahap nilai yang lebih tinggi daripada CCH Tagetik dan terus meningkatkan kecekapan proses pengurusan prestasi korporat mereka dengan meluaskan penggunaan keupayaan pengurusan belanjawan, pengurusan keuntungan dan kerugian, analisis kos dan kecerdasan ramalan platform itu.”

Mengenai Wolters Kluwer
 (EURONEXT: WKL) ialah pemimpin global dalam maklumat, perisian dan perkhidmatan untuk profesional dalam kesihatan, cukai dan perakaunan, pematuhan kewangan dan korporat, undang-undang dan peraturan, dan prestasi korporat dan ESG. Kami membantu pelanggan kami membuat keputusan penting setiap hari dengan menyediakan penyelesaian pakar yang menggabungkan pengetahuan domain mendalam dengan teknologi dan perkhidmatan khusus.

Wolters Kluwer melaporkan pendapatan tahunan 2022 sebanyak €5.5 bilion. Kumpulan itu melayani pelanggan di lebih 180 negara, mengekalkan operasi di lebih 40 negara, dan mempekerjakan kira-kira 20,900 orang di seluruh dunia. Syarikat itu beribu pejabat di Alphen aan den Rijn, Belanda.

Untuk maklumat lanjut, lawati , ikuti kami di , , , dan .

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)