LG DIBERI PENGHARGAAN PENTING UNTUK BILANGAN SIGNIFIKAN ANUGERAH KECEMERLANGAN CES 2024

(SeaPRwire) –   Dari TV OLED kepada webOS Content, LG Menerima Paling Banyak Anugerah dalam Sejarah dengan Jumlah 33, Termasuk Dua Anugerah Terbaik Inovasi

SEOUL, Korea Selatan, 17 November 2023 — LG Electronics (LG) telah diiktiraf untuk kecemerlangan teknologi dan reka bentuk penyelesaian gaya hidupnya, memenangi lebih 30 Anugerah Inovasi CES® 2024 di kategori Peralatan Rumah, Hiburan Rumah dan B2B, termasuk dua Anugerah Terbaik Inovasi yang dicita-citakan untuk TV OLED LG.

CES Innovation Awards for Best of Innovation
CES Innovation Awards for Best of Innovation

Dianugerahkan setiap tahun oleh Persatuan Teknologi Pengguna (CTA) – organisasi di sebalik CES, pameran perdagangan pengguna elektronik terbesar di dunia – program Anugerah Inovasi CES mengiktiraf produk dan perkhidmatan pengguna yang inovatif merentasi pelbagai kategori peranti dan teknologi.

Daripada 33 Anugerah Inovasi CES yang akan diterima oleh LG di CES 2024, 15 telah dianugerahkan kepada TV LG termasuk 12 untuk LG OLED, menandakan tahun ke-12 berturut-turut produk TV self-lit syarikat itu menerima penghargaan Anugerah Inovasi CES. Sebagai pemimpin dan pencipta asal TV OLED, LG telah menyempurnakan inovasi premium TV tahun demi tahun. Kini, LG menawarkan barisan TV OLED terluas dari saiz skrin 42 hingga 97 inci, serta bentuk TV OLED unik dan inovatif.

Antara penyelesaian Hiburan Rumah LG yang diiktiraf tahun ini termasuk Soundbar LG, Pembesar Suara Mudah Alih XBOOM LG dan aplikasi webOS Smart TV LG. Produk Peralatan Rumah LG yang diiktiraf tahun ini termasuk Mesin Basuh & Kering LG SIGNATURE. Produk Penyelesaian Perniagaan termasuk Skrin Pemantau Permainan UltraGear LG, Skrin Pintar LG SMART Monitor, Komputer Ribbon LG gram dan Robot Perkhidmatan CLOi LG.

Senarai penuh dan butiran penerima Anugerah Inovasi CES LG akan diumumkan di CES 2024 pada 7 Januari.

Tentang LG Electronics, Inc.

LG Electronics ialah pemaju global dalam teknologi dan elektronik pengguna dengan kehadiran hampir di setiap negara dan tenaga kerja antarabangsa seramai lebih 74,000 orang. Empat syarikat LG – Peralatan Rumah & Penyelesaian Udara, Hiburan Rumah, Penyelesaian Komponen Kenderaan dan Penyelesaian Perniagaan – menyumbang pendapatan global melebihi KRW 80 trilion pada 2022. LG ialah pengeluar utama produk pengguna dan komersial daripada TV, peralatan rumah, penyelesaian udara, skrin pemantau, robot perkhidmatan, komponen automotif dan jenama premium LG SIGNATURE dan pintar LG ThinQ dikenali di seluruh dunia. Lawati untuk berita terkini.

                                                             

                                                               

                                     

CES Innovation Awards for 2024 Honoree
CES Innovation Awards for 2024 Honoree

LG SIGNATURE OLED M
LG SIGNATURE OLED M

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)