Li Zhenguo Diumum Sebagai Penceramah Panel untuk APEC CEO Summit di San Francisco

(SeaPRwire) –

November 15 perbincangan panel menampilkan penceramah berprofil tinggi mengenai topik keadilan antarabangsa dalam kelestarian

XI’AN, China, Nov. 13, 2023 — LONGi, pemimpin global dalam teknologi solar, hari ini mengumumkan bahawa Li Zhenguo, pengasas dan presiden syarikat, adalah penceramah yang dijemput pada Sidang Kemuncak CEO Asia Pasifik (APEC) akan datang di San Francisco pada November 15. Panel, yang juga menampilkan H.E. Ferdinand Marcos Jr, Presiden Filipina; Dara Khosrowshahi, CEO Uber; dan Anna Bjerde, Pengarah Pengurusan, Bank Dunia, akan memberi tumpuan kepada keperluan antarabangsa untuk membawa lebih banyak keadilan global kepada kelestarian.

“Ia adalah satu penghormatan untuk dijemput berucap mengenai keadilan dalam tenaga lestari,” kata Li Zhenguo. “Terdapat tanggungjawab global untuk memastikan kita mempunyai planet yang boleh didiami pada masa hadapan. Dunia memerlukan peralihan tenaga kepada lebih banyak kuasa solar. Semasa ini, walaupun matahari bersinar di mana-mana, 80% tenaga dunia dikonsumsi oleh hanya 20% penduduk, hampir 11% orang tidak mempunyai akses kepada elektrik dan sepertiga penduduk tidak mempunyai akses kepada tenaga bersih untuk memasak. Kami tahu memanfaatkan kuasa solar di seluruh dunia akan meningkatkan ekonomi tempatan dan hidup berbilion-bilion orang, dan kepercayaan ini adalah asas segala sesuatu yang kami lakukan di LONGi.”

LONGi adalah pengeluar wafer dan modul solar terbesar di dunia. Satu daripada empat modul solar yang digunakan direka bentuk dan dibina oleh syarikat itu. Diasaskan pada tahun 2000, LONGi komited untuk menjadikan teknologi tenaga bersih lebih cekap dan lebih mudah diakses. Pada awal tahun 2023, pemaju tenaga boleh diperbaharui Amerika Syarikat Invenergy mengumumkan perkongsian dengan LONGi untuk membina loji modul solar dengan kapasiti pengeluaran tahunan 5GW di Ohio, Amerika Syarikat, dijangka bermula operasi pada separuh pertama tahun 2024.

Sebagai pemimpin global dalam inovasi dan penyelidikan solar, LONGi terus bekerja untuk meningkatkan penjanaan kuasa PV. Syarikat itu telah memecahkan rekod dunia untuk kecekapan sel solar 15 kali sejak April 2021. Baru-baru ini, Jabatan Tenaga Kebangsaan Amerika Syarikat (NREL) mengesahkan LONGi telah mencapai kecekapan penukaran kuasa 33.9% untuk sel tandem perovskit-silikon, satu pertama dalam industri. Syarikat itu bekerja untuk mengurangkan kos pengeluaran modul solar, seraya meningkatkan kebolehcapaiannya di seluruh dunia, bagi membantu mencapai keadilan tenaga bersih secara global.

“Saya bersyukur penganjur APEC meletakkan kelestarian berkeadilan dalam program,” kata Li Zhenguo. “Saya berharap untuk perbualan terbuka dan menarik dengan rakan panel saya. Setiap keputusan kita buat hari ini mempunyai akibat besar untuk masa depan planet kita.”

Sidang Kemuncak CEO APEC tahunan akan diadakan di San Francisco, California, November 14-16 di Moscone Center West. Sidang Kemuncak akan menyatukan para entrepreneur dan pemikir pemimpin untuk membincangkan strategi dan penyelesaian terhadap cabaran ekonomi, alam sekitar, dan masyarakat yang negara-negara mengelilingi Rim Pasifik hadapi. Untuk maklumat lanjut mengenai sidang kemuncak, sila lawati sini.

Mengenai LONGi 

Diasaskan pada tahun 2000, LONGi komited untuk menjadi syarikat teknologi solar terkemuka di dunia, memberi tumpuan kepada penciptaan nilai berpandukan pelanggan untuk transformasi tenaga penuh scenario.

Di bawah misinya ‘menjadikan tenaga solar terbaik untuk membina dunia hijau’, LONGi telah mengabdikan diri kepada inovasi teknologi dan menubuhkan lima sektor perniagaan, meliputi wafer, sel dan modul monosilikon, penyelesaian tenaga solar teragih komersial & perindustrian, penyelesaian tenaga hijau dan peralatan hidrogen. Syarikat itu telah mempertajam keupayaannya untuk menyediakan tenaga hijau dan baru-baru ini juga memeluk produk dan penyelesaian hidrogen hijau untuk menyokong pembangunan global tanpa karbon. www.longi.com