LONGi mempamerkan siri Hi-MO berkecekapan tinggi di Minggu Tenaga Lestari ASEAN 2023

BANGKOK, 14 Sept. 2023 — LONGi mempamerkan modul Hi-MO 7 terkini menggunakan teknologi sel HPDC, dan modul Hi-MO 6 yang direka khusus untuk senario aplikasi teragih, bersama dengan rangkaian penyelesaian produk yang komprehensif di Minggu Tenaga Mapan ASEAN 2023 di Bangkok, Thailand.


Dengan kecekapan penukaran yang mengkagumkan sehingga 22.5% dan output kuasa maksimum 610W, Hi-MO 7 menerima perhatian yang signifikan daripada para pengunjung acara itu. Ciri-ciri unggulnya, termasuk kecekapan penukaran, pekali suhu kuasa, dan kebolehpercayaan, menyumbang kepada pengurangan LCOE untuk projek solar berskala besar, memberikan nilai dan pulangan pelaburan yang luar biasa.


LONGi juga memperkenalkan modul Hi-MO 6, dibina khusus untuk aplikasi teragih, menetapkan standard global baru dengan kecekapan maksimum 23.2%. Berdasarkan data penjanaan kuasa yang diukur, produk Hi-MO 6 menunjukkan purata keuntungan sebanyak 6.6% dan 1.34% berbanding modul monofasial yang menggunakan sel PERC dan TOPCon.

Delegasi yang diketuai oleh Suruhanjaya Tenaga Thailand melawat pameran itu. Dr. Veeraphat Fuengfoo, Setiausaha Tetap Kementerian Tenaga Thailand, dan pasukannya meneroka booth LONGi, memperoleh wawasan berharga tentang kehadiran dan kemajuan syarikat itu di Thailand. Mereka mengakui LONGi sebagai jenama pilihan di kalangan pelabur Thailand. Perbincangan juga menyentuh program FIT tenaga boleh diperbaharui Thailand, dengan LONGi menyatakan komitmen yang tidak berbelah bagi untuk mengukuhkan pasaran tenaga boleh diperbaharui negara itu.

Memandangkan Thailand beralih ke arah tenaga bersih dan berkomitmen kepada neutraliti karbon, LONGi kekal tidak berganjak dalam kepimpinannya dalam industri fotovolta, didorong oleh inovasi, teknologi terkini, dan kualiti produk. Dedikasinya pasti akan memberi kesan yang besar terhadap perjalanan Asia Tenggara menuju masa depan yang lebih hijau.

Mengenai LONGi

Ditubuhkan pada tahun 2000, LONGi komited untuk menjadi syarikat teknologi solar terkemuka dunia, memberi tumpuan kepada penciptaan nilai berorientasikan pelanggan untuk transformasi tenaga senario penuh.

Di bawah misinya untuk ‘memanfaatkan tenaga solar terbaik untuk membina dunia hijau’, LONGi telah mendedikasikan dirinya kepada inovasi teknologi dan membentuk lima sektor perniagaan, meliputi wafer mono silikon, sel dan modul, penyelesaian solar teragih komersial & perindustrian, penyelesaian tenaga hijau dan peralatan hidrogen. Syarikat ini telah mengasah keupayaannya untuk menyediakan tenaga hijau dan baru-baru ini juga menerima pakai produk dan penyelesaian hidrogen hijau untuk menyokong pembangunan global sifar karbon. www.longi.com/en