Lunit akan Menggunakan Penyelesaian Skrin Dada Berasaskan AI di Lima Hospital Utama Saudi

(SeaPRwire) –   –    Lunit membawa Lunit INSIGHT CXR ke lima hospital utama di Saudi, bertujuan untuk meningkatkan pengesanan awal kebiasaan paru-paru yang biasa dan meningkatkan hasil pesakit selaras dengan strategi kesihatan negara

SEOUL, Korea Selatan, Nov. 16, 2023 — Lunit (KRX:328130.KQ), pembekal penyelesaian AI berkuasa untuk diagnostik dan terapi kanser, hari ini mengumumkan pengembangan perkhidmatannya di Kerajaan Arab Saudi. Di bawah kontrak terbarunya, Lunit akan melaksanakan penyelesaiannya, Lunit INSIGHT CXR, di lima buah hospital utama di seluruh Kerajaan. Lunit INSIGHT CXR direka bentuk untuk mengesan sepuluh kebiasaan paru-paru yang paling biasa, termasuk kanser paru-paru, tuberkulosis, dan pneumonia.

Key figures of the Saudi Arabian SME General Authority gathered at Lunit headquarters on Nov.7 (left to right) Bader Alkadi, General Manager of Events and Support Centers; Riyadh Alalshaikh, General Manager of Partnership; Saud Alsabhan, Vice Governor of Entrepreneurship; Sami Bin Ibrahim Al-Hussaini, head of Saudi Arabian SME General Authority; Anthony Paek, Chairman of Board at Lunit; Fahad Alrobaish, General Manager of Franchise Center; JaeMin Oh, VP of Business Development at Lunit
Key figures of the Saudi Arabian SME General Authority gathered at Lunit headquarters on Nov.7 (left to right) Bader Alkadi, General Manager of Events and Support Centers; Riyadh Alalshaikh, General Manager of Partnership; Saud Alsabhan, Vice Governor of Entrepreneurship; Sami Bin Ibrahim Al-Hussaini, head of Saudi Arabian SME General Authority; Anthony Paek, Chairman of Board at Lunit; Fahad Alrobaish, General Manager of Franchise Center; JaeMin Oh, VP of Business Development at Lunit

Hospital-hospital yang akan mendapat manfaat daripada kerjasama ini termasuk:

–    National Guard Hospital Riyadh (2151 katil, Riyadh)

–    King Abdulaziz Medical City (1501 katil, Riyadh)

–    Security Forces Hospital (900 katil, Riyadh)

–    Al Takhassusi Hospital (200 katil, sebahagian daripada Dr. Sulaiman Al Habib Medical Group, Riyadh)

–    Al Moosa Specialist Hospital (460 katil, Al Mubarraz)

Kerjasama ini membina atas kerjasama berjaya Lunit di Arab Saudi, termasuk dengan Seha Virtual Hospital dan nya

“Kerjasama berterusan kami dengan institusi-institusi terkemuka seperti Seha Virtual Hospital dan Dr. Sulaiman Al Habib Medical Group telah meletakkan asas yang kukuh untuk Lunit di Arab Saudi, pasaran perubatan terbesar di Gulf Cooperation Council. Ketika kami terus membentuk kerjasama baru dan mengukuhkan yang sedia ada, kami bersemangat tentang potensi pasaran pemeriksaan imej perubatan Timur Tengah yang besar,” kata Brandon Suh, CEO Lunit. “Pasaran ini berkembang pesat, didorong oleh penggunaan teknologi maju dan fokus yang meningkat untuk meningkatkan hasil pesakit. Penyelesaian AI kami berada dalam kedudukan yang baik untuk menyumbang secara ketara kepada transformasi ini.”

Dalam perkembangan penting, kerjasama Lunit di Timur Tengah telah menerima dorongan ketara apabila Encik Sami Bin Ibrahim Al-Hussaini, ketua Saudi Arabian Small and Medium Enterprises General Authority (Monsha’at), dan H.E. Abdulla Bin Touq Al Marri, Menteri Ekonomi Emiriah Arab Bersatu (UAE), baru-baru ini membuat lawatan ke ibu pejabat Lunit. Semasa lawatan mereka, perbincangan diadakan mengenai peluang kerjasama yang pelbagai, dan kedua-dua tokoh tersebut meneliti masa depan AI perubatan bersama penyelesaian AI Lunit. Lawatan ini menggarisbawahi minat dan pengiktirafan yang semakin meningkat terhadap potensi AI dalam bidang kesihatan di seluruh rantau ini.

###

Mengenai Lunit

Lunit ialah syarikat AI perubatan berasaskan pembelajaran mendalam yang bermisi untuk menewaskan kanser. Fokus kami ialah membangunkan penyelesaian AI untuk diagnostik dan terapi berpresisi, memastikan diagnosis dan rawatan yang betul, pada kos yang sesuai untuk setiap pesakit. Lunit komited untuk membangunkan analisis imej perubatan canggih dan biomarker AI berasaskan teknologi terkini.

Ditubuhkan pada 2013, Lunit telah dikenali di seluruh dunia untuk teknologi canggih dan terkini serta aplikasinya dalam imej perubatan. Sebagai syarikat AI perubatan berasaskan bukti klinikal, hasil kami dipaparkan dalam jurnal peer-review utama seperti Journal of Clinical Oncology dan Lancet Digital Health, dan persidangan global termasuk ASCO dan RSNA.

Setelah menerima kelulusan FDA dan tanda CE, suite teras kami Lunit INSIGHT secara klinikal digunakan di lebih kira-kira 2,000 hospital dan institusi perubatan di lebih 40 negara. Lunit beribu pejabat di Seoul, Korea Selatan, dengan pejabat dan wakil di seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)