Lynk & Co Perkenalkan Sedan Elektrik Penuh Pertamanya, Z10, dalam Debut Global

49 1 Lynk & Co Unveils First All-Electric Sedan, the Z10, in Global Debut

(SeaPRwire) –   GOTHENBURG, Sweden, 14 Jun 2024 — Pada 12 Jun, Lynk & Co melancarkan sedan elektrik sepenuhnya mewah baharu yang dinantikan ramai, Lynk & Co Z10, di Gothenburg, Sweden, menandakan satu pencapaian penting sebagai penampilan sulung jenama itu di pasaran kenderaan elektrik sepenuhnya.

Didukung oleh kehebatan teknologi dan warisan jenama yang unik syarikat, Z10 memulakan perjalanannya dengan bahasa reka bentuk generasi kedua Lynk & Co, memulakan perjalanan menuju masa depan. Menggabungkan prestasi, keselamatan, dan ciri pintar yang luar biasa dengan teknologi canggih, Z10 menawarkan pengalaman mobiliti yang canggih, sporty, dan bergaya.

Nama “Z10” berasal dari “ZERO,” yang mewakili Zeal, Enjoyment, Responsibility, dan Originality, merangkum visi Lynk & Co. Ia melambangkan empat elemen penting keseronokan memandu, keseronokan, keselamatan, dan kualiti yang dijanjikan oleh Z10 untuk disampaikan.

Diilhamkan oleh kereta konsep Lynk & Co “The Next Day,” reka bentuknya menggabungkan elemen kontemporari dan abadi. Ia menampilkan saiz badan yang besar (5028mm x 1966mm x 1468mm) dengan jarak roda 3005mm, mencapai impak visual yang menarik dengan nisbah emas 1.34 lebar dengan tinggi. Konsep reka bentuk Aerodramatic yang inovatif, termasuk pengatup aktif, garisan bahu cahaya yang mengalir, dan penyangga aktif, memastikan pekali seretan yang mengagumkan iaitu 0.198 Cd.

Bahagian dalaman Z10 diilhamkan oleh kapal angkasa, mewujudkan kabin futuristik. Kokpit menampilkan papan pemuka yang diilhamkan oleh fiksyen sains, skrin ultra panjang 12.3:1 yang sempit, dan paparan kepala atas AR (AR-HUD) untuk kejelasan maklumat pemanduan yang dipertingkatkan.

Z10 menawarkan julat elektrik tulen maksimum melebihi 800 km dan keupayaan pengecasan pantas. Pengecasan selama 15 minit boleh meningkatkan julat sebanyak 573 km. Motor silikon karbida dwinya membolehkan pecutan 0-100 km/j hanya dalam 3.5 saat.

Keselamatan adalah keutamaan, dengan Z10 memenuhi standard keselamatan yang paling ketat di China dan Eropah. Ia menampilkan struktur badan berkekuatan tinggi dan sistem perlindungan bateri canggih. Z10 telah menjalani ujian hentaman tiang sisi yang meluas, menilai 30 titik di sepanjang pek bateri, membolehkannya menahan hentaman sehingga 65 tan, meningkatkan keselamatan bateri dengan ketara.

Z10 adalah respons Lynk & Co terhadap jangkaan pengguna dan pengembangan barisan produknya. Dengan perspektif global dan minda terbuka, jenama ini bertujuan untuk membina platform yang menghubungkan orang, kereta, dan dunia.

Hubungi:

Foto –  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.